Köpråd: kombi för 120 k, säker och billig i drift

Ska köpa första bil och är riktigt dåligt insatt. Kombi för omkring 120 k, säker och billig i drift. Körglädje och estetik kommer väldigt långt ner på listan. Blivit tipsad om Skoda Octavia från olika håll. Även kikat runt lite och nya Hyundai i30 verkar trevlig, frågan är väl när det börjar komma begagnade för den peng vi är villiga att ge. Eller är det vettigare att köpa lite äldre V70 eller Audi? Tar tacksamt emot råd!



Svar på inlägget: Köpråd: kombi för 120 k, säker och billig i drift



120k för en första bil är inte dåligt! Du kan ju få massa fina bilar för de! BMW E46 kombi, kan de vara ett alternativ? Beror på vilken års mod ocatavian är. Den nyare är fin!


Länkar några bilar här under! http://www.blocket.se/stockholm/Bmw_325 . 11&w=3 Väldigt billig om du frågar mig! Ett riktigt kap helt enkelt! http://www.blocket.se/goteborg/Volkswag . 11&w=3 underbara bilar! Driftsäker och snål! http://www.blocket.se/dalarna/Audi_A4_2 . 11&w=3 Finfina bilar! Kvalitet och säker!


Av dom 3? Audi lätt.. Men passaten är väl något större, om det är den viktigaste aspekten...


Har kikat lite på Audi A4, känns rejält. Är det några årgångar och miltal man ska akta sig för?


Ford Focus diesel, inget monster av körglädje, men billig i drift och rymlig ändå. http://www.blocket.se/orebro/Ford_Focus . _9&w=3 "Bränsleförbrukning, landsvägskörning: 3, 7 L/100KM. Årsskatt, kr: 1168." En 2010 med 3000 mil på mätaren, i princip ny för strax över 100.000 (pruta lite så är du under) (Har själv en 2005a som jag är mycket nöjd med hittills, den har rullat 16000 mil nu )


De vet jag inte.. Men tror att de va lite klydd med B5 och inte B7. Den är ju relativt ny och har 1 års garanti!


En V70 då? Vad tycker ni är rimlig årsmodell och miltal för 120 k?


Man får ju inte lika mycket bil för pengarna för en Volvo som en Audi eller Vw


Är det så? Nej, betala för märke var jag inte så sugen på. Får man inte betala för Audi-ringarna också då? Håller in VW lika bra?






Är inget Volvo fan alls så frågar du mig så kommer Peugeot och Citroën före Volvo.. Men ja, Passat är underbara bilar :


Jag gör som vanligt i bilköpartrådarna och spelar ut ett säkert kort: Toyota Avensis, suverän funktion och en säker bil med ett mkt bra andrahandsvärde när ni ska sälja den. i30 är inte det heller någon dålig bil, känns ngt plastigare och billigare än motsvarande avensis men prima funktion. Den erfarenheten jag har av V70 efter 1000000km i V70 V70n samt V70II är att dessa har ett bättre rykte än dom förtjänar, mkt irriterande småfel såsom krånglande c-lås, sprickande vindrutor och en hel del annat.


Nyare Toyotor är ju riktigt fina! Inte så tråkig och plastig inne som en Hyasfndai!


ngn sådan här toya. http://www.blocket.se/stockholm/Toyota_ . 12&w=3


Det var en fin toya! Klingar fint med Toyota. Jag kan väldigt lite om bilar, om jag skulle kika på den du länkar till, vad måste jag göra? Det verkar ju vara en bilhandlare, kan man lite på vad de säger?


Är de en svensk bilhandlare så ja, oftast. Icke svensk. Nä, aldrig! Edit: Rätt skön inredning med! Inte så tråkig som många andra!


Den här då? http://www.blocket.se/gavleborg/Toyota_ . =9&w=3


Ser väldigt fin ut! Försök hitta någon med navi, underbart om man ska längre sträcka eller utomlands. Tänk på de också! Värt pengarna!


Den ser oxå fin ut samt hyfsat rätt kr (finns alltid putmån) för det låga milantalet, länkade den andra mest för det var fler bilder Kört en hel del Avensis som TAXI, var inte ett enda fel på 38000mil förutom normalt underhåll, Corolla Verson likaså på 34000mil. Provsitt, ngt kort sittdyna kan längre tycka. Skit i om den har nav eller inte, den blir fort omodern med dagens snabba utveckling och du köper en garmin för 800kr. Fast det är ändock kul om det finns.


Skoda octavia 2,0 tdi



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka