KÖPRÅD! Volvo v70 2.4t - 01 eller saab 93 aero.

min jobbar kompis säljer sin v70 2.4turbo. den går rysligt bra och har gått mellan 20-25tusen den är hel å fin dock så finns de 2 rost fläckar på bilen.denna bil ägs av en "äldre" kille så inte buskörd. sen vet ja av en 93 aero( vet inte årsmodell) men den är chippad med nordic steg 3,värra bromsar,annat väghållningskit, bra billjud, 18" fälgar och allt sånt där som man igentligen vill ha. de jobbiga är att ja har ett barn och vill ju även att han åker bra. jag är väldigt förtjust i saabar och 93 aero står mig varmt. men försöker oxå tänka ekonomiskt. eftersom de är värre bromsar så ökar ju bara de service kostnaden. hur hade ni gjort i detta läge. pengarmässigt så skiljer de endast 5000 emellan dom.



Svar på inlägget: KÖPRÅD! Volvo v70 2.4t - 01 eller saab 93 aero.



Är det första eller andra generationen 9-3 Aero?


första. samma som 900


saaben lär ju va mer hårt körd ja skulle nog tatt volvon


jo så tänkte ja oxå. ska väll kolla på saaben näst nästa vecka om han hade tid då. men är de nått man ska tänka på med 93orna?


Ok då hade jag valt Volvo, när en stor och praktisk Volvo kombi har bättre väghållning och ger åtminstone samma körglädje är den det klara valet i mina ögon. Modellerna 900NG/9-3OG är hopplöst när det gäller uppträdandet, när du dessutom beskriver att V70 är i bra skick medan SAABen verkar vara en hårt körd bil som varit skruvad med är det inget som ändrar min känsla.


Beror mkt på årsmodell är den upp till 99 är de ju t5 motor o de är ju rätt skottsäkra sedan fick de t7 o den är ju inte lika bra goggla oilsludge saab så får du mkt o läsa. Lådorna brukar ju va lite si o så om de vart hårt körda


jo ja har haft 4st 9000 bla 2 aero och varit nöjd men fått skruva endel med dom. vill ha en "skottsäker" bil då ja ledsnar på sena nätter i garaget. volvon har ju som sagt lite rost men ska prata med honom imorrn för de är rost på A-stolpen och ena hjulhuset dock väääldigt lite. den är nyservad i förrgår på volvo oxå. han vill ha runt 25-30tusen för den.


Svaga punkter på 9-3 Aero är motorn (oilsludge), växellådan, framvagnsdelar, rostiga bakskärmar, bränslepumpen, tändkassetten och diverse elfel som döda pixlar och att instrumenten får spel med felvisning som följd. Om man bortser från drivlinan inga dyra fel att åtgärda. Men på en hård körd och trimmad bil hade jag kontrollerat allt som har med körningen att göra oavsett bilmärke.


jo de är sant. de som gör att volvon är intressant som han som äger den sa är ju att 2.4turbon är på 199hk vilket gör den billig i försäkring gentemot en bil med 200hk och uppåt(logiskt igentligen:D). men ska ja gå efter vad som är bäst så är ju volvon de bästa men ska ja gå på vad min skalle säger så äre saaben.






En V70 2.4t har 200hk och inte 199hk så den teorin känns osannolik men en 2.4t kostar nog inga större summor i försäkring oavsett. Både 9000, 900 och 9-3 är gamla modeller och åldern påverkar förstås bilar men jag skulle nog ändå våga påstå att 9000 är mindre benägen att krångla.


kollar du papprena på den ståre 199hk:/


Den är registrerad på 147kW vilket blir 199.98hk så jag skulle nog tro den klassas som 200hk, det är också den siffran Volvo angav i broschyren!


aha:D ajja men om man kollar lite så verkar de inte vara så mycket negativt om volvo ändå. ja hade en 99ans v70 t5( första karossen) i vintras som var tokfräsh dock gammal polisbil och automat så han bara ha den 1.5månad så börja växellådan krångla å ville inte växla som den skulle från 4an till 5an. så den sålde jag, nog bästa bilen annars som ja haft. så de lutar väll lite åt volvo ändå.


Automatlådan på de modellerna var inget under av tillförlitlighet, var den då en motorstark före detta polisbil är det kanske inte konstigt om den blivit sliten. Är den V70 du är spekulant på en manuell eller automat?


de är en manuell tack gode gud. med farthållare å hela köret.


Volvon är en bra och säker bil. Inte mycket som kan matcha den i samma prisklass!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka