KÖPRÅD! Rolig bil för ca: 25 papp

Hallihallå! Nu är det så att jag ska köpa mig en bil då jag sålt min första! Letar efter en bil som är rolig att köra osv för runt 25000 kr.. Har tittat lite på audi a4 (quattro) men har förstått att framvagnarna ska va rätt kassa i dessa? Så nu behöver ja lite tips av er kunniga . Har inte så mycket krav , ska la helst inte va någon rosthög/renoveringsobjekt.. Utan ge mig förslag av egna erfarenheter till en rolig bil!



Svar på inlägget: KÖPRÅD! Rolig bil för ca: 25 papp



Den enda rappa bilen jag kan komma på för de pengarna är en Honda Civic med V-tec


Var inne på en civic när jag skulle köpa min första bil men blev ingen.. Har alltid velat ha en Prelude ( kommer ha en i framtiden) men dem är så "sällsynta" så köper hellre något annat nu .. Men men , Civic och framförallt Hondor är fin fina bilar. MEN civicen är för "liten" just nu, men man vet ju aldrig!


200sx?


Nja, tycker det rullar alltförmånga fula Nissan 200sx häromkring . Så en sådan hoppar jag


Hittar du en frisk Audi A4 med lagom effekt under huven har du absolut en rolig bil, svag framvagn och känsliga motorer är nackdelar men ingen bil är fri från sådana och genom rätt exemplar som skötts korrekt kan du ta dig förbi dem hyfsat. Annars är BMW 325i eller 328i populära val om man vill ha en körglad bil.


en golf vr6 om du inte tvunget ska ha bakhjulsdrift. fast dom finns ju med fyrhjulsdrift och då blir det roligare på vintern


subaru legacy 2.0t. bra bil, rost är största svagheten


Jo , så sant som du skriver ! Hittar jag en a4 1,8t , helst quattro så är det ju helt klart intressant om den är i skick då. Bmw har jag absolut ingen koll på alls!


Bakhjuls drift är inget krav , dock är jag liiite sugen på fyrhjulsdrift i nuläget . Roligt och bra ! Golfarna är för små, och en vr6:a är la relativt dyr ?






Som Bmw, så har jag ingen bra koll på subarus , så lite tips tack!


du hittar fina vr6:or för 20k. en syncro får man lägga till lite extra om man inte har tur eller gillar att skruva. annars är bmw e39 ganska billiga nu. går bra och är otroligt sköna


Okey , golf tror jag vi skippar i nuläget. Men bwm är faktiskt lite intressant, e39 är nyare e30 eller hur fan funkar detta. Kan inte så mycket om bmw ...


E30 är 3-serie från 80-talet E39 är 5-serie från slutet av 90-talet http://autopower.se/modellguiden/default.asp Här kan du kika runt på serier och generationer inom BMW-sfären.


Tack för den infon , ska kika in länken


Jag såg att någon redan nämnt Autopower.se, dom har även en "Begagnatguide", i den står problemen som kan uppstå på modellerna. Jag skulle tro att E36 eller eventuellt E39 är de som passar dig bäst, förslagsvis blir det roligast med en sexa under huven (M50/M52) men även fyra cylindrar finns som alternativ till 3-serie.


Som du säger så tycker jag e39/e36 är intressantast av dem jag sett!


e36 brukar oftast vara sönderskruvade eller slutkörda. e39 finns det många fina exemplar av ännu



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka