Köpråd: Snål och rolig bil?

Jag fönstershoppar mest egentligen. Men nu när det är så jävla dyrt att köra bil, så kan jag inte låta tankarna vandra över en billigare diesel bil. Budgeten ligger runt 40-60k. Och dom jag tittat på är V50 2.0D, C30 2.0D, BMW 118D, BMW 320D (E46), Audi A4 2.5TDI Quattro. Jag tänker ju så att bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift kan göra diesel ägandet roligare. Jag tyckte min gamla S60 va tråkig så fort det svängde, min pappa har samma tankar över A4an, är hans tankar rätt eller fel? Jag har sneglat lite på Golf V 1.9TDI men den motorn känns nästan som minsta laget. Min bil idag har jag lyckats få under 0.8 (0.76) och den kommer nog aldrig gå snålare än så. Så vad har ni för förslag? Eller är dom bilarna jag tittat på någorlunda bra? Turbo känns viktigt då jag tänkt chiptrimma eller dieselbox eller vad man nu vill kalla det 118D verkar ju ha lite buspontenial samtidigt som den verkar vara snål.



Svar på inlägget: Köpråd: Snål och rolig bil?



audi 2,5 är inget jag skulle rekomendera. finns stora risker för dyrt bilägande med denna motor. är väldigt vanligt att dieselpumparna rasar på dessa. oftast vid 20-22k mil. det är en dyr reparation sen vid 30-33k mil brukar kammarna kunna vara slitna. dyrt och byta samt mycket jobb.. sen automatlådorna är inte dom bästa som brukar sitta i dom. också dyra reparationer. ginns lite andra vanliga fel på dom med. men annars är det trevliga bilar:-) dom andra bilarna har jag ingen erfarenhet ock kunskap om så ska inte uttala mig om dom:-)


Dom 2.5orna jag tittat på ligger runt 20k mil, så kan va en bra sak att fråga isf, om pumpen är bytt. Sen tittar jag endast på manual låda


Mercedes turbo diesel!


Ska det vara bakhjulsdrivet så BMW är ju rätt bil då! 320D ska ligga på 0,6 manuell 150hk o många som har/hade en sådan säger "100mil på en tank". 318D verkar inte växa på träd direkt o är en aning slöare 115hk. Mer om E46 läser du här: http://autopower.se/modellguiden/e46.asp


jag skulle vilja säga BMW 320d. från 02 och frammåt så har den 150hk. drar runt 0.5l/milen och ser helt okey ut!


320d verkar vara ett klokt val! Tycker dom är lite tråkiga som touring och sedan får jag tyvärr lite turk känsla över i dagens samhälle. Tittat lite på Golf V 2.0TDI samt Renault Megane 1.9DCI Fap. Megane är den snabbast 0-100 jag tittat på. Både Golf och Megane känns mest moderna.


Inget fel på turkar! Invandrarna har förresten gått över på Audi här i Södertälje. Vill du ha en rolig bil med fin viktfördelning är en 320d sedan inte alls dumt. Det är mest vad man är ute efter. Golf/Megane är en helt annan bil, modernare körställning med mindre bakruta och framrutan längre fram osv = sämre sikt men luftigare inuti. BMW:n är mer traditionell och smidig. Inte största bagaget men duger fint för att gömma alla väskor och kassar.


Ja många som pratar för 320D men jag känner nästan att jag måste ha en 320cD för att det ska fungera för mig och dom är sällsynta i min budget! Ja jag är ju van vid Minin nu och den är redigt luftig inuti och man ser ingenting ut genom bakrutan, men den passar mig bra. Bytte ju bort S60n för jag inte tyckte om den och Minin tycker jag om. Så Golf/Megane kanske fungerar bättre för mig. Men Megane har väl ett väldigt dåligt rykte? Jag vet att byta glödlampor är ingenting man gör vid sidan av vägen en kall vinternatt. Men finns det något annat att klaga på? Hur är dessa bilar i jämförelse? Försäkring, förbrukning osv? Megane verkar vara snabbast på pappret. Men något mer har jag inte hittat. Får jämföra försäkringar.


att ens tänka på att köpa franskt tycker jag är rena synden, men de e ju jag de. vill du inte köpa BMW så hade jag gått på golf istället. du kommer inte vilja äga renaulten när den rullat några mil:)






Jag kan tänka mig BMW, men tycker att coupen är snyggast och just 320D utav dom verkar sällsynt. Så skulle nästan behöva övertalning om att en vanlig/touring E46 går att göra snygg. Du har nog så rätt om fransosen.


Inte för att jag tycker en Golf ser bättre ut x) men en E46 med M-kjolar runt om lite skinn-inredning samt några snygga angel eyes tycker jag ger ett redigt lyft:)


Jag har hittat lite bilder som lyckats övertala mig. Så jag ska allt fundera på det



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka