Köpråd: Pick-up. Ev. Cheva S10.

Hej gott folk ! Nu är det så att jag har börjat snöa in mig lite på pick up och just bil modell Chevrolet s10 men ämnet gäller pick up, är ganska rookie inom detta ämne undrar hur det är att äga pick up kan man ha roligt med sån ? är det roligt på vintern. ni som äger olika typer av pick up kan väl lägga upp film/bilder vad som kan vara roligt det ni anser roligt Mvh Kim



Svar på inlägget: Köpråd: Pick-up. Ev. Cheva S10.



http://www.garaget.org/video/66207


Det går även me stora dubbelhjulare. Om du vill ha en S10a så välj Vortec motorn


det såg roligt ut.


S10 ska vara rätt så törstig så det är lika bra att köpa fullsize om man vill åka jänkare. Själv så åker jag omkring i en Hilux, det är en 99:a med bensinmotor på 140 hk och 220 Nm, drar 1-1,2 l/milen. Självklart är det kul på vintern, man kommer fram oavsett hur vägen ser ut. Har du sett när Top Gear försöker döda en Hilux http://www.youtube.com/watch?v=xnWKz7Cthkk eller när dom åker till Nordpolen http://www.youtube.com/watch?v=WNkvASxfEWQ Finns lite att läsa i pickup-tråden på sporthoj.com http://www.sporthoj.com/forum/showthrea . kup-besatt


Ja s10 är en fin liten pickis, men som sagt oerhört törstig. Är man inte livrädd för att ha en stor bil så kan man lika gärna köpa en fullstor cheva, den kommer ha ungefär samma förbrukning. Japanska pickuper är lite som budgetalternativ till jänkarna, sämre komfort och mindre klenare (även sämre) motorer. Men det främsta tipset jag har oavsett vilken pickup du väljer är att du SKA köpa en med 4wd, för framkomligheten är värdelös med bara bakhjulsdriften. Framför allt på vintern. Förbrukningen är inte nåt vidare högre på en 4wd än på en 2wd, när fyrhjulsdriften är urkopplad så är nästan hela främre drivlinan urkopplad och drar ingen extra soppa.


jo men 4 w har jag allt bestämt mig att det ska vara men, har ingen erfarenhet om vart man kan man vända sig gäller reserv delar mm, vad kostar det äga en s10 ? och hur och vart kan har dom sina problem. sedan som dirtymike säger så ska man ha någon vortec motor vad är detta ?


Delar finns på Hansen Racing, Norrlandscustom o American racing. Ägande Skatten låg på 2300kr Försäkringen på mig då jag hade min 5600kr (23år gammal) Vortecen är kraftfullare och mer hållbar. Det ända problemet jag hade var att den inte starta en dag o felet satt under ratten i ett kretskort typ som jag slog dit en skruv i sen funka den igen. Jag hoppade o körde genom snövallar o sladdade in i brevlådor, skrapade vägräcken me den o den höll för hur mkt skit som helst.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka