Köpråd: Första bilen, under 20k, 60-talare

Tjena! Första inlägget här på forumet. Jag ska nu snart köpa mig min första egna bil (lånar 850:n annars) Är enormt sugen på en äldre bil och ha som ett mindre projekt över 1-2år beroende på pengar. Bilen ska vara lite "jänk"-aktig(äkta går sj. lika bra), tänkt lägga i en 8 för under 10k, raka rör, omlackering, sänkt fram/höjd bak och nya fälgar som basmoment utöver renovering av andra delar m.m . Projektet kommer inte vara SÅ stort som denna, men gillar den skarpt : http://skogenracing.editboard.com/t5973 . -20m-turbo Är ju lite åt sport hållet (länken) men gillar också raggarstuket..... Tacksam för förslag.



Svar på inlägget: Köpråd: Första bilen, under 20k, 60-talare



Opel Commodore kunde ju varigt något, Vet dock inte vad dom står i för pris. Du kan säkert få en Valiant för en billig peng dock är dom skitfula.


nja, Valiant är jag inte så noga i (vet inte varför ? )


vill inte verka jävlig, men det kommer kosta lång över din förslagna budget.. 1, budget kommer du lätt att spränga.. 2, det "kommer inte vara lätt" att få den väglaglig (med motorbyte och större ändringar, nära omöjligt .. men det går ..) 3, med större ändringar på en bil ( motorbyte , osv ) så måste du sfro besikta kärran, ( bara det kommer kanske sluta på 3-10k kr) 4, äldre bil = rost , ( oftast ) 5, att transplantera en motor är inte det enklaste man kan göra ( beroende på ålder så kan det vara svårt att få motorn att gå bra ), och därmed uppgraderingar till drivlinan .. 6, som första bilen så är det inget som jag skulle rekommendera , ( men du nämnde att finslipa på kärran i nåt år så kanske då " kan du köra " ( vara mer erfaren och medveten i trafiken.. )) med tanke på att det kommer vara din " första bil " och din budget så kommer nog en flertal att säga något liknande som jag skrev ovan.. med allt detta sagt så .. är det inte omöjjligt !!! liksom jag, svetsade ihop en egen röramsbuggy med en saab 9000 drivlina när jag var 16 bast ( mot alla odds ) den är inte på något sätt väglaglig eller säker eller stabil , men acks så kul den är att köra!!! ( om man tänker på att jag fick grundmaterialen i princip gratis.., och vid tillfället så har jag lagt ner nog tot 20-000kr på denna så märker du att budgeten sprack .. men det gick åt bara 5000kr ifrån start tills att den gick att köra.. ) så jag vill inte säga " glöm det" ( som många andra ), utan jag säger såhär " det kommer att bli svårt , den det är inte omöjligt" har du ORDENTLIGT med vilja , plats att arbeta , folk som stödjer dig, lite startpengar , och lite inkomst under bygget , och lite tur så kommer du nog klara det !!!


Känner ingen som krockat sin förstabil faktiskt. Med en bil som ser skapligt vettig ut kör man förhoppningsvis lite vettigare med än med en bucklig 740. (Och är då samtidigt som man är mer rädd om bilen är lite mer rädd om sig själv, sin försäkringspermie o s v... Och en förstabil är det alltid kul om man gillar! Därmed inte sagt att man behöver köpa en Koenigsegg eller nåt men hoppas ni fattar... Min riktiga förstabil (244an i galleriet) är den bil jag som halvdålig förare med nytaget körkort lärt mig köra med, lärt mig snölek med o s v... Inga bucklor 6 år och 6 500 mil senare...


aa det sägs att 99% sätter sin bil i ett dike eller liknande på första vintern med körkort.., ( stämmer för många av mina kompisar, men inte mig..,) men jag är rädd om mitt åk..,


Beror kanske på inställningen med. Vill man verkligen ha en viss bil är det lättare att låta bli att köra som den värsta idiot som har tjugo års rallyerfarenhet... 99%, njaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Inte ens de jag känner som är vildast bakom ratten har ballat av vägen, åtminstonde inte vad jag har sett på deras bilar...


min amazon kan du få billigt.......


Opels 60-talare är ju rätt så jänkeaktiga, Rekord A (64-65) har ju ganska gott om plats i motorrummet och som nämnt Commodore som ju redan har en sexa. Men att hinka i en annan motor är ju inte bara. Min Kapitän är förberedd för v8 genom att fram och bakvagn är bytt så den har ordentliga skivbromsar fram osv. (föredrar dock raka sexor så den får vara kvar). Tänk dock på att reservdelar till gamla Opelmodeller är ganska dyrt, t.ex att renovera en Opelfyra kostar dubbelt mot en Cheva sexa (bara som jämförelse då). Och dom flesta äldre Opelmodeller blivit ganska mycket dyrare dom senaste 3-4 åren.


Om man nu inte har möjlighet att hämta en bil (typ 130mil till säljaren), vad kan det kosta att frakta en bil som har i princip samma storlek som en 142:a. Jag har försökt på Eurotransport.com , men det verkar inte funka när jag ska kolla vad priset blir Låter 3-5k rimligt ??






Vill du avslöja vad det är för bil?


Ford 20m xl 2300s -69


Räcker ju med att du bara skrivit bilmodell... men riktigt gott 70/80-talsstuk på den!


vad tror ni frakten kan gå på ?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka