Köpråd Snabb&Billig Förbrukning för max 30.000 bil

Hejsan Allihopa:) Har kollat igenom ordentligt alla gamla trådar men fick tyvärr inget riktigt svar. Kör nu min e39 528 manuel 1999 årsmodell varje dag alltså. månda till freda kör jag fram o tbax till jobbet ungefär 50 km och lörda o sönda kör ja runt 30km betalar för bensin ungefär 1800 per månad. jag själv tycker att det är lite för mycket. skulle jättegärna vilja ligga runt 1000kr om möjligt eller mindre. Nu till min fråga... Älskar verkligen den här bilen men jag tror att jag måste ha nått som dricker mycket mindre men är endå lika snabb/kraftfull om det är möjligt. alltså inget kombi gärna Sedan som är lika stark som min bil fast mycket snålare. men andra kan också vara av intresse finns det nått sånnt eller är jag ute o cyklar?? Juste, kör mycket motorväg också Tacksam för alllllla svar. önskar er en fortsatt trevlig söndag.



Svar på inlägget: Köpråd Snabb&Billig Förbrukning för max 30.000 bil



Cykel?


Köp dig en dieselbil


Snabb o billig förbrukning de är mer eller mindre omöljigt. Antingen får du köpa en diesel som drar lite men har dyr skatt. Eller så får du ha nåt snabbt som drar mer. Kör man mkt vill man inte åka någon hattask som en polo eller liknande


ok men då är det som jag befarade:) alltså var jag ute o cyklade . finns inget som är snabbt och snålt:) eller? och nä jag fattar inte poängen med diesel. kostar ju som fan endå.


En diesel är i regel billigare i drift än en bensinsare, min peugeot 406 har vid den senaste tankningen dragit 0,48 l/mil och det är ganska snålt? Det är ju en rätt stor bil i sig. Det är bra fart i dieslar och det går även att chippa dem. Ang. skatten så finns det dieselbilar som är registrerade som lätt lastbil och de ger billigare skatt.


okej. jag tänkte ifall nån mazda eller honda eller liknande har samma fart som min 528 samt billigare bensin. men jag måste ha drömt stort:)


För att komma ner under 1000:- i månaden med den sträckan du kör behöver du en bil som drar ca 0.5L/mil vilket är extremt snålt för en bensinare. Dom enda bilarna i din prisklass som man kanske skulle kunna få ner förbrukningen så lågt på är småbilar/citybilar typ VW Polo, Lupo, Renault Clio, Nissan Micra osv. Men då ska du vara nöjd om du ens får hälften av hästarna du har i din 528i, och att ligga och pendla motorväg till jobbet varenda dag med en skrammlig obekväm liten citybil som har en 1,3liters motor som varvar högt är verkligen inte roligt.. Jag tycker att du behåller din 528i och betalar ett par hundralappar extra i månaden för att åka i en bil som är så pass bekväm som din e39'a är, pengar är inte allt..


hehe precis vad min fru säger åt mig;) bara jag som försöker hitta vägar att spara pengar;) men det finns alltså inget som är nära min 28a fast drar mindre?; inge honda accord eller nått liknande:)


Enligt Teknikens Värld har en Honda Accord 2,4i -03 (190hk) en blandad förbrukning på 0.9L/mil vilket är samma som din 528i, svårt att motivera ett byte då http://www.teknikensvarld.se/2003/01/16 . da-accord/






haha omg. lika bra att behålla min monster då;)) var värt ett försök iaf, så ifall man vill vara snål så köper man nått litet som tex golf, lupo osv? och man vill åka bekvämt o fint med power då blir det dyrare


Precis, tyvärr är det så! Men helt klart värt det


hehe a precis. jag vill absolut inte köra en polo 50km om dan:)) har prövat en släktings 1.2 och kan säga att jag blev galen. inte alls snabb. men tex en e36 eller e46 328??? skulle jag spara bensin pengar om jag hade en sånn då??


Inte nå större alls skulle ja tro men sämre komfort o plats


Jag har Haft min lupo 1,4 16v snart två månader och jag har kört med ett ägg under foten men ändå ligger den vid 0,8liter milen och de tycker jag är alldeles för mycket för en så liten bil dock är den jätte trevlig att köra och inte trött men alldeles för törstig. Har nån en lösning på detta jobbiga fel att den drar så mycket skriv gärna då annars får jag nog sälja den


köp civic^^ bränsle snål som fan!


får nog göra detta



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka