Köpråd : Första bil BMW E36/E39

Tjena! Blir att köpa första bil snart men jag vet inte vad för bil man ska ha riktigt så tänkte rådfråga lite här. De bilar jag har tittat på är : BMW 325 E36 BMW 328 E36 BMW 523 E39 BMW 528 E39 BMW 740 E38 (Dricker väl som ett as tyvärr) VW Golf 4 Motion Audi A3 Quattro Men ungefär hur mycket soppa dricker dessa? Vad för nackdelar/fördelar finns med dom? (Vet att rost är vanligt på BMW) Ni får gärna berätta era erfarenheter av bilarna och tipsa om liknande bilar med bak eller 4 hjulsdrift! Har en budget på ca 40k och bilen ska dricka max 1L milen i snitt. Vad rekommenderar ni av dessa då?



Svar på inlägget: Köpråd : Första bil BMW E36/E39



Glömde 2 bilar Nissan 200sx s13 Toyota Supra MK3


Vill du busa med dem? Skall användas till vad? Pendla eller allmänt "ha-en-egen-bil" (som jag ) Vill du styla/trimma osv? Tänkt på ägarkostnader? Blir lättare att ge dig bättre tips på vilken bil då man vet mera hur du tänkt använda den


Jag har tänkt att använda den som bruksbil då och vill ju gärna busa lite med den såklart! Då kommer det bli att åka till skolan och senare jobbet (Om jag har kvar den tills dess) Nja har inte direkt tänk på ägarkostnader så det vore bra att få lite info om också då


Som bil rent sett så är ju 328 alternativet. 193hk original och går som fan. samma låda som m3 så det håller bra och den dricker mindre än en 325 dock så är dom dyra som du förstår men det är det roligaste alternativet imo 5serien hatar jag för dom gör inga bra bilar imo, golfen är framhjul och tråkig. supran och s13 är högerstyrda så det är inte bra som förstabil imo. en e36 328 går alltså riktigt bra och ligger som en gocart på vägen. drar under litern om man kör förnuftigt och det du får la skriva bilen på morsan. då blir allt betydligt billigare i försäkring och skatt osv


Varken S13 eller Supra MK3 är särskilt vanliga som högerstyrda


ops my bad tänkte att dom flesta japanare är högerstyrda aja, jag skylle kört på en 328 om du ska dra under litern. s13 kan du ju hitta en om du ska trimma


Tack Pkay! Men varför tycker du 5 serien inte är några bra bilar? Jo men jag har råd med en 328 och skriver säkert på morsan eller farsan då. Golfen är inte framhjulsdriven den är 4 hjulsdriven också Äldre supran och s13 är inte alls vanliga som högerstyrda


E39an helt klart, ligger väll på ca litern blandad körning, rymlig och skön bil som ser bra ut (m-paket är ett MÅSTE på dessa) och går inte speciellt mycket sämre än en 328 e36... För 40k får du ju en E39 med m-paket och facelift, då ser dom riktigt bra ut. 740 E38 är rätt ball också, men det är ju en bil som inte är speciellt billig på nått vis..


Yes det låter bra då Jag var rädd för att 740 skulle vara lite för dyra






Lås dig inte till modell. Åk och kolla på både E36 325, 328 och E39 523 , 528 och köp en som är fräsch. Du åker mycket bättre i en E39 än E36 och prestandamässigt är de lika.


Har själv en e39 528 och fan vilken bra bil det är. Riktigt jävla bra bil för pengarna. du kan hitta en i bra skick för runt 20,000. min kostade 18. 27,000 mil och går fortfarande skit bra samt låter inget alls konstigt! enda nackdelen med bilen är att jag åker långt varje dag. 50km fram o tbax så det blir liiiiiite dyrt med bensin. lite för stor för mig egentligen. skulle egentligen vilja ha haft en 328! annars fantastiskt bil. så jag skulle nog rekomendera dig en 328..om du verkligen måste ha större så klart. men jäklar vilken kvalite e39an har...går inte att jämföra med nått!


Har haft en 328 e36, och det var en av de bättre bilarna jag ägt, inte problem med vanlig "gat-bus" och åker kanon i dom.


Härligt att höra men hur mycket dricker då en E39a? Går det att busa lite med dom trots att det är en stor bil? Mobeerg : Bra att höra! Ungefär hur mycket soppa drciker den då?


jag kör 50km om dan så för mig blir det runt 1700-1800 kr/månad. men min har gått ganska mycket så den kanske är lite trött. visst kan man busa med den. har du en tong högerfot så får du mycket roligt med en sånn..speciellt på vinter..))


Det var en kille som körde på bana på bimmers of sweden med sin E39 528 och den har gått 35000 mil, han körde drifting och åkte på ställ i varje kurva å den bilen håller än. Den är helt original.


låter fantastiskt, finns han här på garaget? som sagt helt underbar bil.


Jag vet inte om han finns på garaget, men han finns på facebook: https://www.facebook.com/johan.carlen.9


Raka 6or är ju bara så bränsle snåla Köp nån s60 eller liknande aldrig fel med T5


har faktiskt tänk på att skaffa en s60 men är fortfarande dyrt. runt 40-50 :- för en i bra skick. sen drar den säkert mer än min bimmer. många säger också att framhjulsdrift är tråkigT?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka