Köpråd: BMW e36 325 eller Honda Civic

Nu kommer den stora frågan då man vill ha någonting nytt att åka runt i...är svinit sugen på att skaffa en bimmer då jag tycker att nästan allt som har med dem ligger på plussidan, denna bmw skulle sedan bli sänkt till max och lite fälgar, toning och annat smått och gott;) Men så har det nu på senare tid kommit upp en annan bil som jag bärjar bli mer och mer intresserad av, dvs civicen...som skulle bli någonting liknande denna http://www.blocket.se/trelleborg/Honda_ . =9&w=3 Men beslutsångesten är för stor och jag måste ha hjälp att välja, vilken skulle ni ha valt och vad är plus/minus med dessa bilar, saker man bör tänka på osvosv... mycket tacksam för svar, info angående dessa två modeller!;9



Svar på inlägget: Köpråd: BMW e36 325 eller Honda Civic



Det är ett svårt val eftersom bägge har sina fördelar och nackdelar. Civicen har en fantastisk motor, låg vikt och är relativt enkelt att få till bra väghållning. Dessutom är den billig i skatt och försäkring samt drar lite soppa. Enda nackdelen enligt mig är att den är framjulsdriven, men andra får flika in med fler nackdelar Nedan gäller E36,E46 325 och 328 BMW är en bra bil som ny, extremt bra och det brukar vara en nackdel när man köper begagnat eftersom det ofta är väldigt få delar som är bytt. orginaldämpare som håller 20k mil osv är inte direkt en fördel när man själv köper bilen kan jag intyga efter att ha haft/har 3 BMW av olika modeller Fördelar: bakhjulsdrift, gediget byggd, bra väghållning, Motorn!! (6:an) håller för allt, inte minst skitkul att både köra bana med eller bara busa allmänt, bra drivlina överlag Nackdelar: dyr försäkring, dyr skatt, exemplar i riktigt bra skick är ofta dyra i inköp. problem med kylsystem ofta termostat (e36). brustna fjädrar är inte ovanligt.


Thim kör på Civicen riktigt rå!


Precis, även jag tycker att det är enda negativa på civicen;) men är det en slö bil? Och har den lätt för att börja rosta? Och BMWn känns verkligen inte som en studentbil;p men när man har sett dem är det svårt att inte vilja ha en! Tycker att det är mycket svårt att hitta en bra BMW på blocket då de flesta är i milen då vattenpumpen ska bytas, milen börjar bli höga, rosten börjar komma och att många utav 325 och 328 är undomskörda dvs busbilar...men fortfarande så finns det ju pärlor;) Men tillbaka till civicen...faktiskt en bil som jag knappt vet ett dugg om, skulle mycket gärna vilja ha en lektion om dessa ang himmel och jord!


En 325a kommer vara som en raket jämfört den där Civicen. Och riktigt dyrt för en simpel D16...


Bra att höra och veta! Vill gärna ha någonting med liknande/ mer tryck i än s40 jag ägde tidigare, har civicen någon modell som matchar detta?


får man fråga vad du har för budget?


Max 40000 om den redan är fixad...annars skulle jag vilja ha lite pengar kvar till coils och ett par fälgar


den modellen finns med B16a2 lltså 160 ponnys med vtec. annars har du gamla civicen lr crx som har b16a1 på 150 vtec ponnys. båda drar lätt ifrån en bmw 325 om det är det du vill göra . annars sjukt roliga bilar å köra bana med


Tycker inte att crx är så där super så blir nog en 160 pollars civic i så fall;) vill ha en bil som det händer någonting med när man trycker på gaspedalen. Men är dessa civicmodeller turbosar eller sugisar?






sugis


Okok men då är det inte mycket som ligger och väger om det blir en bimmer eller en civic, pluset på bimmern är ju att den är rwd ( en anledning till att jag sålde s40n)


Knepigt val eftersom de är olika, vad skall du ha den till? Honda har fördelen av att vara lätt och liten, men till vardags går den inte att jämföra mot en 3-serie när det gäller komfort och säkerhet. Kanske inte så roligt att tvinga in bekanta i baksätet på en Civic heller, men har du varit sugen på en bil med bur kanske det inte är din första prioritet. Jag hade tittat på mer lika modeller inför det här valet:-Honda Civic jämfört med BMW 318ti Compact eller 323ti Compact, en mindre och mer busvänlig E36. -Honda Accord eller Nissan Primera jämfört med en BMW E36 sedan (318iS eller 323i-328i). Praktiska, bekväma och säkra (Nåja, säkrare än småbilar i alla fall) modeller som likväl har körglädjen bevarad.


Finns en civic med b16 till salu för 18 lök på clubjdm.se http://clubjdm.se/forum/viewtopic.php?f=20&t=5014 Lite o göra men roliga som fan. Kolla annars in Hondaklubben.com där finns de lite till salu också.


Låter nog partisk nu, men skulle valt civicen, fast att den har den "lilla" vtec motorn. Tex den du länkade till, vi antar att med dom modsen på motorn så kanske han har i runda slängor en 135-140hk och bilen väger cirka 920kg. Bra recept på en rolig bil. Men att jämföra dessa två bilar är som att jämför äpplen och päron. Det enda dom har gemensamt är att det är sugmotorer båda två.


Okok bra att veta! Med BMWn skulle jag vilja ha en med hästar 325-328 fast tyskstukad...och civicen lika ungefär, lätt fixad, sänkt, fälgar och japsdämpare ev. Några flera hästar. Skiter totalt i hur de har med komforten i baksätet då inte jag tänker sitta där;) lite smått halvfattig student för tillfället, så skulle nog gissa på att civicen är bäst så? Vill ha bilen till att glida omkring med, men när det behövs ska man kunna gasa på!


Civic bör bli billigare i drift, på gott och ont är det i mycket en gokart utan något avancerat till skillnad från E36. Men en enkelt utrustad 318iS/ti borde kosta detsamma i drift om inte försäkringen sticker iväg, och underskatta inte fyran den är rolig! Men skall du glida känns det fortfarande som ett lite lustigt val, framför allt Civic vill köras och är inget bekvämt att åka omkring i eller en bil som gör sig bäst vid acceleration rakt fram?


Man glider inte i en civic och man gasar inte på med en D16. Tyvärr... Tro mig, jag skulle nog inte gärna föredra en BMW men i det här läget är det svårt... En ommålad civic med 125hk är inte mycket till glidare.


nä men om ni testat en s40 f1...typ samma komfort i en sån som en civic, i så fall kan jag leva med det skulle absolut inte vilja ha en bmw 318 eller någon av dem med de mindre motorerna utan skulle gissa på att jag mer gasar på än glider omkring


En S40 går mer värdigt och är bekvämare, det är istället lite mer stötigt i en småbil som Civic med en karaktär som är mer hetsig. Men det är inget som gäller Civic specifikt utan hör småbilar till, du kan väl alltid pröva?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka