Köpråd: Mercedes Benz 190 (Förgasare), förbrukning?

Funderar på att köpa en Mercedes 190, 4-cyl 2.0 med förgasarmotor. Är det något att ha? Eller borde man satsa på en med insprut. Den har inte gått så jättelångt (Under 16k mil). Vanliga fel på förgasarmotorn? Vad bör man kolla extra på? Vad drar en 190 2.0 med förgasare?



Svar på inlägget: Köpråd: Mercedes Benz 190 (Förgasare), förbrukning?



Tror den drar ca 0,7. Hade en sån förr och den gick på 0,75 men då var den lite tuktad:)


Jasså? Den drar så lite med förgasare? Vad ska man kolla extra på då när det gäller 190 och förgasarmotor. Bakvagnsbussningarna var tydligen dåliga, svårt att byta? Kostnad?


Det är bara en uppskattning kan dra mer men drar inte över litern. Det beror på årsmodel eller utrustning. Vilka bussningar är det?


Låter bra Om jag inte har helt fel så tror jag det är bussningar till bakvagnsbryggan, det klonkar och har sig lite när man gasar/bromsar.


Det är original på Mercedes:) det är bytt på min för två år sen och den klonkar redan. Så det beror på hur mycket det klonkar.


Ja, påverkar inte körningen så jättemycket, men klonkar lite vid hårda inbromsningar Hur mycket kostar bussningar bak? Något som besiktningen kommer klaga på?


105hk versionen ska enligt MB själva dra 0.85 blandad körning. Hållbara stabila bilar med enkel konstruktion, en "riktig" MB. En förgasarversion är dessutom ännu enklare jämfört med en insprutare. Bakvagnsbussningnarna kan givetvis SBP anmärka på, inte svårt eller dyrt att åtgärda och då får du en bil som går ännu finare och tystare på vägen. http://catalog.meca.se/Catalog.aspx?Bra . yType_ID=1



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka