Köpråd 4wd pickis

Hej hej. Tycker att jag behöver en 4wd pickup. (bygger hus o garage) Har en skoda pickis idag, den är hur praktisk som helst och har varit till stor nytta. Enda bristen är att den är för trött och den hade behövt vara 4wd för att klara min backe med ordentlig last eller släp. Har kikat på fet diesel-cheva från 84,skitfräck men är inte så sugen på en soppaförbrukning på 2,5l/m Äldre KingCab har rätt stuk och ligger rätt i pris, men vet hur de rostar. Hittat några Mazda B2600 . hur är dom ? Hittat en jeep Comache som verkar rätt. men den är långt bort. (Haft cherokee = underbar dragbil) Suzuki pickup ? för mycket tältsäng på hjul ? Mistybuissnes L200 ? Nånting större än skoda pickuppen , 4hjulsdrift, max 25000 EJ dubbelhytt, möjligtvis 1,5 hytt, diesel eller bensin EJ rosthög Tips någon ? Erfarenhet ?



Svar på inlägget: Köpråd 4wd pickis



En dieselcheva från -84 drar verkligen inte 2 liter milen, min blazer som har samma motor körde jag på strax över 1l/mil. Du kommer ha samma förbrukning på en äldre kingcab som på en cheva... Skillnaden är att chevan orkar lite och är allmänt stabilare byggd.


Jo en fet cheva pickis hade ju vart trevligt. kanske inte 2,5l/m med orginal hjul, men hur länge sitter dom på ? haft fet stepside, med ekonimichip(svenskt) drog den i sig nästan 2,7l/m med 35" goa hjul, antagligen mindre med småhjul,men tror ju inte på under 1,7 , det va en bensinare 350 tbi 0 700låda 4wd. Men den var väldigt trevlig att köra, speciellt i rusningstrafik, alla medtrafikanter var mycket mer tillmätesgående än dom är nu när man kör skoda soplåda. Vissa stannade t.o.m i rondellen och släppte in mig före dom.....


Framför allt 6,2 dieseln är mycket snålare än en bensinare. Det är många som kör dom på litern ungefär. Visserligen lite trött men det beror ju lite på vad man jämför med. Piggare än en japs... På min bil satt det 33" däck. Det optimala är en 6,2:a med turbo på, den blir ändå snålare än när den är original och dessutom piggare. Min stora blazer med bensinare ville ha 2l/mil med höjning och 36" däck. Nu med 42" och trimmad motor så vill den ha nånstans mellan 2-3l. Så om din pickis ville ha 2,7l så var det garanterat nåt som inte stämde på den. Subban vill ha runt 1,5l, men den har 6,5 turbodiesel och dom är törstigare än 6,2:an.


Hilux, fruktansvärt stryktåliga men har en "viss" rostbenägenhet och sällsynta i den prisklassen. mishumishubishi är inte dumma dom heller. Komfortmässigt ligger en Cheva eller ngn annan stor USA-hillbillypickis före, är ju dessutom kul skepp att glida runt i. Ford Ranger? (en förklädd mazda eller om det är tvärtom)


Kanske minns fel, den hade perfekta avgasvärden och gick skitbra.


Det är ju det där med rosten... skärmkanter och annat som ser fult ut gör inte så mycket, men ramen på dessa japspickisar brukar ju ibland mer påminna om kexchoklad än stål liksom. På chevorna brukar det vara bra där. Rost e.v. runt fjäderfästen bak och hytthörnen på karossen då... EN kort C20 4x4 skattebefirad med 6,2 td hade ju vart perfekt, men det har jag nog inte råd med !


En S10 då? De kostar ju kaffepengar (i jmf. med fullsize) och du har ju redan lite erfarenhet av dem. Iofs lite törstiga...


Jo gillar de äldre upp till 92.riktigt goa bilar. men dom brukar vara rätt ruttna. De nyare ? är väl helt OK men ser ju helt störda ut med den fula fronten...


Har en -92 Ranger, svårt att hitt nåt bättre för ca 10K. 4WD, skapligt rostfri 4,0l sexa med förbrukning på 1,2 blandat. Snygg är den däremot inte i mitt tycke, ska byta ut den snart men jag kan absolut säga att den varit bra för pengen.






Då måste jag ha Sveriges törstigaste 6.2:a den drar runt 3,5-4 liter milen... men då har jag ingen termostat i den och en th400 låda som bara har 3 växlar och låg i runt 110-115km/h så den varvade ju rätt bra då. Min 6.5td vet jag inte hur mycket den dricker. Har aldrig kört så lång så jag har kunnat kolla det, men den borde ju ligga på samma som din subba.


GLÖM Mushibushi L200....tro mig, jag jobbar ju på en skrot. Toyota är det ENDA japanska du skall åka i, vi säljer aldrig annat än karossdelar till dem. Motor/låda är bara att hysta i bingen med en gång. De är skottsäkra.


Jasså du, mycket trubbel med L200or? Jag som funderade på en sån när det är dags att skrota S10an... Det kan inte vara för att den är så jäkla vanlig då, varenda hantverkare med pickis kör ju L200? (Menar finns det 100 000 av något så är det klart man ser trasiga sådana oftare än någon bil det sålts 3 av...) /C


Det är på Kingcaben och Mazda som ramen rostar upp, Hiluxen har inte det problemet. Jag åker Hilux och är helnöjd med den, det är en bensinare och den drar 1-1,2 l/milen.


spanat efter Hilux o Taro, men de brukar finnas långt upp i norr . Kan tänka mig en sån.


Jag vet vilket strul det är med delar och att få tag i dem till L200:an. I samma modell med samma motor finns det kanske 4-8 olika komponenter av samma enhet(t.ex. laddtrycksregleringen)som var för sig har en egen intern programmering som inte kan skiftas sinsemellan. Vev och ramlager är underdimensionerat. Om ett vevlager går SKALL vevstaksbult bytas, kan bara dras EN gång. Dyra delar och jag jobbar med att sälja nya delar till alla märken och när man får en L200 suckar man bara..... samt att begagnatavdelningen här dagligen har problem med att hitta delar till alla knasande L200:or. Jävla skitbil är det!


Go Hilux!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka