Köpråd VW PASSAT

Hej. har en gubbe på en gata ifrån mig som har en VW PASSAT till salu. får den för 8000:- Bilen går bra å så enligt han. Främre rör ska bytas. Han sa att det va ett flexi rör, svårt att byta? Fabrikat: VW PASSAT VAR 1,6 Färg: VIT Fordonsår: 1998 Fordonsstatus: I trafik (2001-08-03) Antal ägare: 9 Besiktningstermin: 2009-10-01 - 2010-02-28 Senast godkända besiktning: 2009-03-24 Vägmätarställning, km: 264200 Drivmedel 1: BENSIN Motoreffekt, kw: 74,0 Kaross: Kombi (03) Växellåda: MANUELL Rost fläck på kanse 5x7cm vid bakdörren. Allt jag vet för tillfället om bilen. Infon som jag har än så länge, är den då värd priset 8000? eller bör jag försöka pruta?



Svar på inlägget: Köpråd VW PASSAT



Det är ju bara att jämföra vad passater från 98 kostar på blocket.. Jag tycker 8000 är ett rimligt pris.. Dock kan du ju be honom besikta den innan. Om den nu är så bra som han påstår så borde han ju inte ha något emot att göra det innan köp..


Om du inte vill svetsa dit ett nytt flexrör så åker du troligtvis på ett katalysatorbyte.. INte svårt att byta, dock lite småtrångt.


äre ett flexrör till avgassystemet så brukar man ta lös den delen av systemet och kapa lös det gamla och svetsa på ett nytt om det ska bli ordentligt gjort... Men är man lat och inte är så noga och inte ids ta ner avgassystemet kan man ju fixa det på plats och bara sätta fast flexröret med två klämmor, men det är lite mer av en temporär nödlösning som skakar lös med tiden


Passat är en bra bil och med förbehåll för vad avgasröret kräver, det borde vara ett enkelt jobb, låter 8000:- som ett bra pris för en sådan. Men tänk på att framvagnen är klen på den modellen, det är kanske inte så kul att köra den till besiktningen för att upptäcka att stag och leder i halva framvagnen behöver bytas. En fräsch framvagn är ett stort plus. Som någon skrev ovan, kan ni besiktiga den innan köp hade det varit bra.


8000skr äa r billigt om den har gått under 25000mil en reflexrör är vanligt på de kostar ca 1000 med delen färdig svetsad,hos oss ialla fall , själv är bilhandlare,lika till med köpet


Han har annan bil som han åker i och orkar inte fixa det där med röret.. Och att han höjer priset om han ska besikta den...


Ahaa hehe, vet du om det går igenom besikning med klämmor?


okeej, får kika på framvagnen. Kan jag märka om stag å leder ä av om jag kör den? Han har en annan bil nu, och han höjer priset om han ska besikta den.. :p


Ahaa okej. Jag hitta ett rör på biltema för 199 kronor. Vet dock inte om det är rätt då jag bara kolla lite snabbt. Sen har jag en kompis som kan svetsa isf..






Är den mycket sliten bör du märka det tydligt i form av missljud från framvagnen och ett sämre uppträdande på vägen.


Ahaa okej. Tack för hjälpen!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka