Köpråd: Renault Scenic 1.6 -01

Hej! funderar på att köpa en begagnad Renault Scenic 1,6 -01 gått mellan 15500-16000 mil. pris: 15.000 kan detta vara en bra investering eller är det bara pengarna i sjön eftersom den gått en bra bit?



Svar på inlägget: Köpråd: Renault Scenic 1.6 -01



Sålänge bilen är servad så är det i min värld inga som helst konstigheter. Jag har aldrig brytt mig om milen ,man märker rätt snart hur bilen är i skicket. Min passat har gått 43k mil och det är inga som helst konstigheter med bilen. Så om du inte känner dig så haj på bilar så ta med någon som säger sig kunna lite !


Som Mobeerg säger så beror det HELT på service-historiken. Kamremmen ska ha bytts vid 12k mil. Är den inte bytt kostar det en del, så då är bilen inte värd så mycket. Remmen sitter lite jävligt till på dessa tydligen, så det är lite dyrare att byta. Är remmen bytt och resten skött så kan den vara värd 15 lappar. Kolla rostangrepp och övrigt skick också såklart. Har själv en Megane med samma motor och år som nyss slagit över 24000 mil och fått sin tredje kamrem (andra bytet). Den tuggar på och tom ACn kyler bra fortfarande. Billigaste bilen (per mil) jag någonsin ägt


En investering kan jag garanterat säga att det inte kommer vara , däremot kan det vara ett bra köp. Men som tidigare har kommenterat kolla över skick, service så det är skött. har inte koll på prissättningen på renault men 15.000 känns väl okej


Tack för alla svar! vad kan det kosta att byta en kamrem? Någon rentav som kanske bor i jönköpingstrakten och är sugen på att ta sig en kik?


Rembyte är ganska dyrt pga tiden det tar att byta den, som är längre på dessa modeller än "vanliga Volvo". Runt 7-8000 kan du nog få det för på en ej märkesspecifik verkstad (och varför gå till Renault-verkstaden med en så gammal bil?). Vad Renault-verkstaden tar vågar jag inte ens gissa, men troligen inte under 10... Jag köpte mina delar (rem, hjul, spännare och vattenpump) på eBay (kostade runt 1000lappen totalt) och har en kompis som bytte åt mig, blev betydligt billigare.


Skriv en tydligt formulerad rubrik med information om vilken bil du vill ha köpråd om redan i rubriken så blir forumet lättare att hitta i och du får svar lättare. Har redigerat rubriken i denna tråd. Mvh


Okej, tack för svar det var till mycket hjälp. Och tack chrizz för hjälp, ska tänka på det till en annan gång.


I mina trakter är 15 lök ett normalpris. Då ska den vara i gott skick och utan rost eller uppenbara fel. Många verkstäder tar inte i bilen ens med tång och på en Volvo/renaultverkstad kan bytet som även innefattar vattenpump och remmar springa upp i närmare 10000:- Remmen är mycket känslig för ålder. Har den inte uppnått bytesintervall men är för gammal ska den bytas omgående. Detta har många ägare fått erfara. Den är en bekväm bil och den kan går klockrent -och snålt- i många år eller så dränerar den din plånbok innan julen är kommen. Lite svajig kvalitet.


15 000mil är inget för en sån bil, polarens hade gått 37 000mil, iofs 2.0 RT. En med 1.6 motor kan nog kännas ganska trött och slö. Köp själv remmen hos någon reservdelsbutik, och vet inte om det sitter spänn och löprullar på den, kanske vattenpumpen drivs av samma rem och är värd att byta. Lämna sen in det på någon mindre verkstad så sparar du stora pengar. Kvaliten är väl inte den bästa på dessa bilar, fast den som polaren körde hade ju gått betydligt mer än den du ska köpa så den var ju mer sliten och hade även en del elfel.






tack än en gång för alla bra råd! vad bra att den verkar skön att köra iallafall, är ju ute efter en bensinsnål bil som man kan ta sig till jobb och vänner med.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka