Köpråd: Säker bekväm förstabil

Tjenare, jag är 22år och har snart fixat mitt körkort. anledningen till att jag inte tagit det innan är tyvärr brist på intresse. Skulle behöva köpråd på en första bil med fokus på bra säkerhet, kvalite och minimalt med underhåll pga jag kan inte särskilt mycket om motorer, har varken tid eller lust att ha en bil o skruva på / byta delar. Jag kommer att använda bilen till stordel pendlande till jobb vilket kan variera mellan lokalt 2-3km enda till 15mil enkel resa. Så den ska gärna vara bensinsnål runt 0,7l milen blandad. Har övningskört i en Golf vilket var ganska bekvämt att åka, tror den var på 100hästar, men ganska pigg i stadskörning. dock på motorväg kände man att den va ganska trött. Samma sak med Volvo d2 v70 den kändes väldigt slö. Skulle vilja ha något med 140+ hästar. Alla tips är välkommna ! Juste skulle vilja sätta pristaket på 50000kr. Storlek på bilen är inget jag har fastnat på ännu. men en kombi lutar det lite åt pga att ja vill ha plats till att kunna lasta.



Svar på inlägget: Köpråd: Säker bekväm förstabil



kollat på bmw 330d ? väldigt trevliga bilar ! helt ok knuff i motorn ( jämnfört med en v70d2 är 330in en racerbil) låg förbrukning och väldigt god komfort finns i kombi utförande också finns ingen bil med lite underhåll... sköter man inte om bilen och servar när man ska ( gärna oftare) så går alla bilar sönder och det finns inga undantag


10 st 745or räkna med att var och en håller ca 1 år och om nått går sönder så ett det bara gå vidare till nästa Totalt blir det alltså 10 år utan att du behöver göra ett skit me bilarna, ganska vettigt faktiskt.


jo men med den budgeten får han ju faktiskt 100st 100års problemfritt bilägande går ju inte klaga på... men sen finns ju annat att värdesätta också


en escort 1.8 combi varför? 1. billig i delar det mesta kan köpas på biltema och mekonomen 2. billig i försäkring jag betalar lite över 4k och jag är 21. 3.riktigt pigg för att vara 115 hk vilket är mer än golfens 1.8 på 89hk. motorn håller minst 30k om man sköter den. 4. jag har gt säten som är extra skålade grymmt sköna. den dricker runt 0.7 blandad körning. 5. den gör 200 5. du kan hitta en fin för runt 10k som funkar i många år.


En volvo s80 T6. Direktörsvagn med konfort för en kung. ca270hk. Du kan få en 00:a för dryga 30k. Dock så har du nog mer än 0.7l milen blandat. Det klarar inte ens min lilla skoda fsi


Cheeva, tack för ditt tips. had kikat lite på blocket om 330d'n och den ser väldigt fräsch ut. med låg förbrukning och hög prestanda. nackdelen är dock prislappen, både 330i och 330d ligger på runt 50k när den rullat runt 20-25 tusen mil. man kanske kan hitta ett kap med lite flyt någon dag. vem vet?


passat 1,9 tdi 130hästars. Läste lite om den och den ska dra 0,65 antar att de handlar om landsväg. Är det en bil att rekommendera? någon som har erfarenhet bränsleförbrukningingen på den? Har nyare VW kamkedja eller kamrem?


Toyota Avensis -04 och nyare, bra tyst bekväm relativt krångelfri bil med låga ägandekostnader och ett gott stabilt värde när du sedan säljer den.


Jag skulle undvika dieslar då du inte är sugen/kunnig att skruva själv, finns mer på en dieselturbo som kan krångla vilket kan ge höga reparationskostnader jämfört med en bensin motor utan turbo. Förbrukningen som angivits är antagligen blandad körning, dom är snåla för sin storlek och tyngd, däremot är vägskatten på en äldre diesel hög, det krävs rätt många körda mil för att göra en besparing.






Detta landet är Volvokorrupt så du kommer oftast undan bra med en Volvo. Finns en stor kunskap om dessa bilar såklart, inga hutlösa priser på reservdelar och många varianter att välja mellan. För 50 000 bör du kunna få en stor rymlig V70 med under 20 000 mil, hyfsat med utrustning och med åtminstone 2.5T med 210hk. Räkna dock med att den drar närmare 0.9 än 0.7. Mer om du har automat. Men vid långkörning påverkas givetvis detta neråt. Första jag hittade efter att ha gallrat lite gällande miltal, motor och årsmodell: http://www.blocket.se/stockholm/Volvo_V . 15&w=3 Finns gott om dessa på blocket så de är bara att välja och vraka.


Pendulum: Tack för ditt svar, ja jo de ligger ju nånting i det du säger! Jag kommer att köra till 95% landsväg/motorväg. Jag ska spana vidare på lite Volvo's fanns en hel del fräscha på 12-13000 mil oxå! Är det någon v70 modell man ska undvika? 210hästar låter som att den rullar frammåt den drar alså 0,9 blandad? Är det stor skillnad på bensinförbrukning på en tex 170 eller 140 hästars? Evildan: Tack för ditt tips! ska försöka undvika dieselbilar, Ska hålla ögonen öppna på avensis !


Jag har haft minst problem med dieslar. Har haft 50 bilar varav 4 diesel. Just PD130 som sitter i passat, Fabia RS och många fler. Klart den bästa motorkaraktären jag kört. Bra drag, bränslesnål, problemfri och trimvänlig om man vill ha mera drag. Den silvriga Fabia RS jag hade trimmades vid 500mil och gick helt problemfritt tills 8000mil när den såldes. Sköt service intervallerna och var glad.


Det finns som sagt en uppsjö av dessa bilar till salu och just nu är det köparens marknad då det är trögsålt. Jag vet för jag har min S60 ute på försäljning nu. Du kan säkert hitta en med lägre mil om du prutar på något annat, eller mer utrustning med högre miltal mm. 210-hästarn är helt okej, mycket piggare än sugarna på 140 och 170hk. Har kört samtliga, men har ingen jättekoll på förbrukning. Men skulle inte tro att du spar många droppar på att köra någon av de svagare modellerna, om ens något. Även V70 finns med diesel, men de ligger något i vad som tidigare sagts, de kan bli dyrare med en diesel vad gäller reparationer. Dessutom har du en årsskatt som ligger mycket högre, du måste därför göra en avvägning. Hur många mil kommer du köra och vart går brytgränsen där du spar in merkostnaden i årsskatt på lägre förbrukning för dieseln. D5an är iallafall en mycket trevlig motor kan tilläggas.


ja kommer förmodligen att åka 1500-2500mil / år. skulle nog inte tjäna några lappar på att köra en diesel. fast de e väll inte så mycket egentligen. kanske är bättre att satsa på en bensinare då?


0,65 låter mycket vår 110hästare dricker 0,5 blandat med ganska mycket körning i stan på motorvägen dricker den ganska mycket ca 0,7


I ditt fall skulle jag inte tro att du räknar hem merkostnaden för skatten. Kör på en 2.5T.


i dags läget tjänar man in skatten ganska fort iom lägre pris på dieselen samt lägre förbrukning sätt dig och räkna på de


Du kan få köpa en Ford Mondeo -98 av mig för 5,14kr per kilo så jag blir av med helvetet...


ja alså, skulle ja åka en diesel 1500mil á 0.7l milen. jämnfört med en bensin á 0.9l milen. 300 liter mindre på diesel, 15kr/l = 4500kr. har dock ingen aning om hur stor skatteskillnad det är på, eller hur mkt dyrare det är att underhålla en dieselbil.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka