Köpråd BMW M3 e46 eller BMW 545!

Hej! Ska nu sälja min E39 för att köpa en M3 E46 eller en 545 och vill ha alla råd och synpunkter ni har Vill gärna veta tex, vad ungefär dom ligger på i reparationskostnader och service? Nåt man ska akta sig för? Ungefärlig ägandekostnad per år? Typiska fel? som kan vara dyra att åtgärda. Jag är tacksam för all info om dessa bilar!



Svar på inlägget: Köpråd BMW M3 e46 eller BMW 545!



Kan bara ge dig lite tips om M3 E46, sånt man själv råkade ut för. SMG II Problem, 3 ggr på BMW utan lösning. Värme problem motor, 3 ggr på BMW utan lösning. Inredningslister flagnar, ingen garanti. Svaga infästningar bakaxel. Varning för klonkande, låt bilen stå på tomgång-kolla temp. Inspection II inklusive bromsbelägg 17500:- 2005.


Okej tack! men jag kommer nog köpa en manuell om det blir en M3, känns som att det inte kan uppstå lika mycket strul med den lådan vilken årsm va din? 01 -02? priserna på service måste ha sjunkit sen 2005, problemet är att man vet aldrig vilka priser insp 2 ligger i, för folk säger helt olika prisklasser beroende vem man frågar ^^ fick du ordning på värme-problemet på din sen? Mvh


02:a.. Å andra sidan ökar service behovet på en äldre bil..så räkna inte med att total kostnaden blir lägre. BMW löste aldrig ett enda problem, fick sälja den som den var tyvärr. Efter det lovade jag mig själv att aldrig mer lämna bort bilen utan att skruva själv istället.


okej, nej det är sant nej är det ett problem som man kan fixa så är det såklart bättre att fixa själv.


Jag har inga erfarenheter av M3 E46 personligen men väl 3 andra M modeller.... E34 (äger/ägt i 10år): Lambdasond. Men jag har utöver det bytta en massa grejer, men det är en helt annan historia E36 (äger/ägt i 1 år): Ingenting. Dock samma historia som med E34.. E39 (äger/ägt i 5 år): Koppling (visste att den var på G vid inköp) o nu har förmodligen bränslepumpen tackat för sig då bilen bara startar ibland. Med andra ord, de saker jag fått byta är endast sådant man i regel åker på att byta förr eller senare på dessa bilar, så egentligen inga överraskningar. Gällande E46 då...Överlag "skottsäkra". Klonk från bakaxeln är standard, det KAN förekomma sprickor vid bakvagnsinfästningarna, svårt att se utan att demontera bakaxelbalken mm men känns den sladdrig trots helfräscha bussningar så ligger det nära till hands att tro att det finns sprickor...Motorn är "skottsäker", kolla dock så att eventuell "vevlager auktion" är gjord, gäller bara vissa årsmodeller. När det kommer till växellådan föredrar jag manuell, SMG är bara en källa till huvudbry, även om den i regel funkar utmärkt. En SMG låda är i praktiken en vanlig manuell 6-växlad låda men med robotiserad växling/koppling. Rost kan finnas, alltså typ under kit/falsar, finns det synlig rost utifrån: Walk away. Service kostnaderna har jag ingen koll på, men har man inte tummen mitt i röven så är det inga problem att göra en inspektion 2 på en M bil, dock så bör man lämna iväg ventilspelskontrollen då det krävs ett specialverktyg samt viss vana/känsla. Att komma ihåg är att ett dåligt bilbatteri kan ge diverse olika omöjliga "problem", tex med just SMG.


Tack så mycket för bra svar! vet du om det skiljer sig mycket på ägandekostnader/ reservdelar på M3 e46 och 545? den ska stå inne över vinterhalvåret såklart Vill fortsätta stämpla i boken så därför jag vill lämna in den på service, annars kan man ju göra det själv men det är värt mycket om man nåndag ska sälja den


Får jag gissa så är det dött lopp mellan M3 E46 o 545/550 E6X när det gäller service och reservdelskostnader, sammantaget. Däremot kan det skilja en hel del i försäkringskostnader, till M3:ans nackdel. Det är nog inte många som betalar extra för stämplar i "boken" på en typ 10 år gammal M3, jag skulle inte göra det iaf. Duger minst lika bra med sparade kvitton på inköp osv, att byta olja klarar de flesta av. Jag servar alla mina bilar själv, å andra sidan så säljer jag de inte. Dokumentation är viktigt, inte stämpeln i boken.


okej jo men försäkringen får kosta mer på en M bil M3:an är nog roligare körupplevelse tror jag, har kört 545 men dock M3 en kortare sträcka. Skulle man våga köpa en manuell -01 -02 på blocket för runt 130 k? verkar billigt? ja det är sant som du säger och jag har planer på att behålla bilen länge såklart så då räcker de nog med kvittona och serva själv


Så här brukar jag resonera när jag köper M bilar: Att sälja motorstarka och bränsletörstiga bilar idag är inte så lätt. Strunta i prislappen (nåja, men säg att ditt maxpris är 130" kolla då på bilar med annonspris uppåt 170"). Kolla på bilar som egentligen är för dyra. Jämför. Gillar du bilen/skicket så tala om vad du kan tänka dig betala, du kan inte få mer än ett nej, men börja INTE med att pruta över telefon, det är ju inte ens säkert att du gillar bilen. Jag köpte en M3 E36 förra året, annonspriset var rimligt om än inte lågt. Men den var svårsåld. Tittade på den. Kändes OK. Funderade lite,mejlade honom där jag tog upp brister mm samt vad jag kunde ge för den. Fick ett "Nej" som svar. 1 vecka senare mejlade han igen o accepterade mitt bud. Tittade på bilen på nytt, denna gång även på lyft, provkörde, och köpte bilen. Jag fick bilen för ca 25% under annonspris.






Okej låter bra, jo man kan ju få dom till vrakpriser nu jo precis vet själv när man säljer bilar tex folk som skickar iväg skambud innan dom sett bilen och har säkert inte ens pengar, men helt annorlunda när dom vart och kollat på den.. Tror du det är större skillnad på E39 M5 o e46 M3 i försäkring? tänkte du har ju en och vad ger du ungefär per år?


E34: Typ 10" helförsäkrat/år E36: Typ 12" helförsäkrat/år E39: Typ 15" helförsäkrat/år Jag TROR att M3 E46 ligger i trakterna av E39, iaf om jag hade ägt en... Har haft körkort i 21 år, ägt bil i 20, inga skador senaste 6 åren. Har för mig att premien för en M3 E46 hade hamnat på ca 18" för min del när jag frågade förra året...


Vrak priser - vrak bilar. En m3a körs hårt och alla jag känner har haft problem, svensk sålda lågmil. Snygg rolig men inte praktisk och förmodligen rätt hårt körd. En 545 har du snygg komfort prestanda. Skulle ta en 545 alla dagar i veckan den kan man åka långt ett par stycken i, m3an är ju en ren sportbil det är klart det går åka långt men milen på en sån kostar mer än på 545an.


Hangman: En M3 lär vara snålare än en 545, jämn laglig fart ligger man lätt runt 0.9, min E36 drar ca 0.85 i 130, snålt! M3 kan du åka långt o bekvämt i. Att en M3 körts hårt får man räkna med, men det skall de klara, o även en 545 lär ha fått visa vad den kan. M3 är förhållandevis lätt-servad.


Dawwe: okej tror jag med, trodde dock inte att E34 skulle vara billigare 'n E36 hehe Hangman: jo men tittar man noga och känner på bilen så borde man kunna få en blick om den, jag har nära till jobbet så mil-kostnaderna och den praktiska biten är jag dock inte bekymrad över Vad har dom haft för problem med deras M3:or? Mvh


M bilar har inte samma värdeminskning


Jo det står även på AP att M3 ska vara snålare och det är ju en 6:a med lättare bil+ manuell vs en V8 och tyngre bil+ automat så 545 lär vara skapligt dyrare att åka med Som sagt båda går nog hårt och man får nog räkna med nya bussningar i sådana bilar


Beeenny: tror att -01 -02 M3 E46 borde ha stannat i värdeminskningen snart


I en perfekt värld säkert.. Men inte i verkligheten, min låg runt 1,30 blandat!


Tänk på att V8:an har betydligt mer vrid vilket gör den roligare på lägre varvtal.. Dessutom belastas mindre vilket ger bättre förutsättningar för hygglig förbrukning.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka