Köpråd: -06 / -10, sedan till mamma. +150Hk och sedan.

Hej alla fantastiska människor Min mor har tänkt köpa en "ny" bil och tänkte därmed höra efter lite mer här innan hon drar till nån bilhandlare och blir lurad på nå skit :p Det hon är ute efter är till att börja med en SEDAN och årsmodell mellan -06 / -10. Och för att _INTE_ glömma en lite större motor, MINST 150hk. HELST av märkena Opel,Volvo Audi, Ford. Det jag undrar då är, VAD ska man köpa för bil med dessa kriterier som är hållbar och går snålt? Tacksam för all hjälp jag kan fåSvar på inlägget: Köpråd: -06 / -10, sedan till mamma. +150Hk och sedan.audi a6 eller volvo s60 kanske skulle vara nåt?


Kan du tänka dig att ge oss något intervall på vad din mor är beredd att ge för bilen? Det kan bli lite svårt att ge något tips annars, det skiljer kraftigt i pris mellan olika modeller, motorer och märken. Det hade också varit kanon om du har koll på hur mycket hon kör, om det finns någon särskild modell hos respektive märke hon föredrar och kan hon tänka sig en diesel kanske? Kör hon mycket kan det innebära en liten besparing, kör hon inte så mycket blir oftast en bensindriven bil billigare men hos vissa märken är dieselmotorerna att föredra och ett bättre val även om bensinmotorn blir billigare och hos andra är det tvärt om bensinmotorerna som man "bör" köpa. Ta Ford som ett exempel, till vissa motorer (T.ex 1.6TDCI av vissa årsmodeller) kräver dieselmotorns partikelfilter nytt additiv med 6.000mils intervall och ett helt nytt filter med 12.000mils intervall. På 12.000mil blir det kanske 18-20.000:- i service för endast filtret, olja och annat är inte inräknat. En dyr fälla som går att undvika!


Tycker liksom Rq att budget kunde vara bra. Men tråden får leva vidare då Kanske "Mamma" inte vet alls vad hon vill ha? FWD, RWD, Automat? ACC?


är ju en halvkombi , men en opel astra med en 1.6turbo som ligger på 180 häst är en extremt prisvärd bil skulle hellre äga en audi men då får man ju betala mera , vill man ha en relativt billig bil som är snygg och pålitlig så är opel en riktigt bra bil ! sen får man ju inte glömma tex subaru, också en halvkombi ( även kallad hatchback ) är ju känd för att vara en av världens pålitligaste bilar, man har konstant 4x4 drivning om man ser det som en fördel . själv så skulle jag välja astran före imprezan i detta läget då den har en snyggare design invändigt, opel har ju alltid vart plast innan men på den sista astra generationen så har dom enligt mig verkligen lyckats ! vill man betala mera så har man ju även en bmw 3 serie som är en mycket trevlig bil fast till ett bra mycket högre pris. allt hänger på hur mycket man är beredd på att lägga och även den årliga körsträckan, kör man bara tex 1500-2000 mil om året så kanske man skulle ta och räkna bort en dieselKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka