Köpråd Honda civic Type-R, 80-100 lappen

Går i köptankar på ny bil och har snöat in mig lite på att skaffa mig en Honda civic Type-R. Sitter nu med en A4 -97 och känner att det är dags att byta upp sig till nyare bil både utseende och maskinellt. Då jag inte direkt är nån "bilkille", och kan så mycket om bilar så hade jag hoppats på att det finns nån annan som kanske är det =). Vad man ska titta efter och passa sig för, årsmodeller som är bättre än andra, vanliga fel mm. Budgeten ligger runt 80 000-100 000Svar på inlägget: Köpråd Honda civic Type-R, 80-100 lappenKanske ska skriva vilken type R du menar, årsmodell?


Lite det jag vill ha hjälp med, vad finns det för olika modeller och vad är skillnaden?


Finns typ 2 olika karosstyper som såldes i Sverige vilket då är mer aktuellt. EP3(2001-2005) och FN2(2006-2011)hette dom. Motormässigt är dom "nästan" likadana. Mestadels är det stor skillnad på utseende och utrustning. Finns även lite mer ovanliga ctr modeller som inte såldes i sverige. Lite läsning om CTR modellerna:http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_Civic_Type_R


Det är helt klart en ep3 du ska ha (01-05). Mycket roliga bilar, kolla på hondaklubbens forum dom vet vad dom pratar om


Ah okej, ja för jag har läst lite på forum där folk pratat om EP3 å FN2 men inte riktigt fattat så tack för att du klargjorde det åt mig :p Men vad jag har läst men inte provat än är att dom är ganska små och roliga att köra?


Högvarvig sugmotor och väldigt tajt och distinkt växellåda... ända nackdelen e väll att dom e framhjulsdrivna Men dom är ju flera gånger roligare än t.ex en golf v gti som är en av konkurenterna. Så iväg och försök hitta någon bilhandlare som har en du kan provköra!


Bra å veta, va lite inne på gti ett tag men det försvann :p Men då kvarstår om man ska ge sig ut på jakt efter en EP3 lr FN2? Är det nån mer större skillnad än själva chassit som har ändrat sig rejält?


FN2 har dem jobbat mer åt komforthållet istället för prestanda.


ep3 finns med facelift okså 04-05 har xenon ljus fram och sidoblinkers i backspeglarna även annat svänghjul än tidigare modeller min är till salu


Som Bullet säger så har dom arbetat mer åt komfort i fn2. Ep3:an är mer race. Båda är snygga på sitt sätt Top Gear testade dom båda http://www.youtube.com/watch?v=mg1QvZKEM7U


Känns lite som efter att man tittat och läst att EP3an är lite rappare av dom två. Och utmässigt har dom båda sin egen charm. Verkar som det lutar mer åt EP3 04-05 som du nämnde hade fått faceliften. Ni som har/haft sånna hur är det med utrymme i baksätet samt för föraren? Är straxt över 1.90m å vill inte ha ratten i magen å knänen i taket :p


det är bra plats tycker jag faktist jag är 185 och inga problem att sätta en till som mig bakom go plats för benen


Ursäkta trådlyft/trådstöld... Jag tycker Type-R FN2 (nya) är en ball bil som jag skulle kunna tänka mig ha som bruksbil, har kollat lite annonser och suktat, men vad är grejen egentligen? 200 hästar, framhjulsdrift och ingen turbo låter inte som något särskilt? En Golf GTD eller kanske TDI140 med chip har väl ännu mer vrid och lägre förbrukning, och Civicen väger väl samma trots 2-dörrars. Jag menar inte att vara spydig, jag vill gärna veta, vill gärna ha en OM den är något extra.


200 hästar ur en sug motor är inte fy skam... dessutom varvar den friskt.


Som skrivet ovan, 200 hästar ur en 2 liters sugmotor, dem siffrorna brukar andra märke ha på överladdade motorer. Sen ska man inte hänga upp sig på att den är fwd, går bra ändå. Championship white modellen hade dessutom LSD som standard. Bra bilar och bra motorer överlag. sen väger civicen drygt 100kg mindre än Golfen.


Du måste komma ihåg saker som styrkänsla, vägkänsla, väghållning m.m.. Sånt som är svårt att sätta på siffror som hästkrafter osv. Det skiljer nog ganska bra mot en diesel-golf...


FN2 är riktigt tråkig, skulle aldrig kunna rekommendera den till någon. Satsa på en tysk diesel istället då, bmw 120d kanske?


Vad är det som är så tråkigt med den? Jag är nyfiken. Tycker det är en kul bil liksom alla andra jag pratat med som ägt såna.


I jämförelse med föregångaren så är den riktigt tråkigt, saknar det där lilla extra. Var och provkörde den när den kom ut, kortade till och med ner min "test slinga" för att jag blev så fruktansvärt besviken på den. Innan var type-r en busig rolig bil, nu hade det blivit som... ja som en volvo t5 eller saab aero. Sen e det klart ingen som äger en sån bil säger att den är skräp, men jag kan förstå att man tycker den är rolig om man inte provat många andra bilar.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka