Köpråd Ny bil (INTE fabriksny)

Går i köpe tankarna för en ny bil, men har lite beslutsångest och lite krav på den, den ska ha/vara: -Kombi -Manuell -bensin -turbo -typ max 50.000 kr -besiktigat -skattad -rolig att köra men samtidigt en praktisk bil pga att vi har hund -ingen bil med massa bulor eller en rosthög -GÄRNA VOLVO, men inget krav Kom gärna med förslag



Svar på inlägget: Köpråd Ny bil (INTE fabriksny)



Och gärna inte gått så långt och "fin" servicebok


Eh..du får nog ändra om din topic, för jag trodde vi snackade en fabriksny bil, och så läste jag sen att den max skulle kosta 50 000 kronor. För dom pengarna får man väl knappt en Peugeot modell mindre för, ny.


Den listan med dom pengarna går nog inte så bra ihop. En bil som inte gått så långt kostar mera.


Mitt tips skiter sig kapitalt på en enda punkt: rolig att köra. V70N 2.5t.


Då har jag en som klarar även "rolig att köra": Volvo V40 T4. En jävligt underskattad bil!


Fick inte vara en rosthög. S40 V40 känns lika slappa o glappa som min gamla 72000milars V70 Bi-Fuel redan när dom lämnar monteringbandet för att dom är ihopskruvade av ett gäng pårökta avdankade DAF montörer med 0 känsla för mekanik..det är MIN åsikt om S40 V40


Jag hade rekommenderat min, Volvo v70R saffran.. I kanon skick, men kommer tyvärr begära mer än 50.000..... Du får gärna kolla in den


Har haft ett par V40:sar i familjen och det har inte varit några rosthögar. Så länge man sköter om dom så är praktiskt taget "alla" bilar rostfria. Jag personligen tyckte att T4:an kändes trevligare att köra än V70:sarna när jag servade dom samt att dom var billigare när det gällde reservdelar (och åtgången på dom, framvagnsdetaljer för V70 är ingen kul historia >.<).


Jag tänkte säga en passat 1,8T runt 10-11 års ålder (01-02) men tråkigt nog har jag upplevt att det är ren och genuin dynga tyvärr .. annars har du BMW 5-serie men finns inga turbos där .. Du får nog slå till med en V70 upp till -00, första generationen.






Passat bla: framvagnar, hjullager, bromsar, är vad jag upplever är den största akilleshälen på dom, vidare små elfel, dyra kamremsbyten på V6, inte speciellt kul att köra heller med den trötta oilsludgebenägna 1.8T samt rätt bullrig. V70 första gen är en något mindre tråkig bil att köra än V70N fast med något sämre komfort fast utav bättre kvalite anser jag.


Saab 9-5 Aero 250 hk, 0-100 6,9s http://www.blocket.se/dalarna/SAAB_9_5_ . =9&w=2 http://www.blocket.se/stockholm/Saab_9_ . =9&w=2 t ex


jo, varför inte, TS skrev ju inget om driftsäkerhet eller kvalite Jag tycker SAABs stolar är lite för smala över ryggen och korta i sitsen. Säkra stabila bilar annars som har rätt gött med mos och som det går att att svänga med redan från monteringsbandet.


Du är väl ingen kärring heller? Att kvalitén är bra på 9-5 säger väl ingen frisk person emot. För kvalité är det. Driftsäkerheten har du en poäng i, men det har inget med kvalité att göra, utan med konstruktion. Att undvika olisludge: * Köp ingen bil som gått 5 km till jobbet, då problemen kom på bilar som gått så korta sträckor i taget att motorn aldrig hann bli varm. Bilar som gått lite längre sträckor kan alltså vara att föredra. Hellre en som gått 20k mil än 10k mil. * Byt olja var tusende mil. Så enkelt är det faktiskt om man hittar en bil som är frisk till att börja med. Som alltså inte drar olja. Aeron's turbo är dessutom skottsäker, det är de mindre motorernas GT17-turbo som begår harakiri redan runt 10k mil. Annars är det väl bakaxelbussningar att se upp med, det visar sig på att bakdäcken är slitna på insidan. Annars har 9-5 den stora fördelen att de är snuskigt billiga sett till prestanda med låg förbrukning och framförallt utrustning. Inom 50k ryms en 7-8 år gammal mycket säker bil med 2-zons klima, elstyrda mycket bekväma skinnstolar jada, jada, jada... Men eftersom priserna är som de är är det ingen bil man köper om man tänkt sig sälja den efter ett år, men kan man tänka sig att köra den tills värdeminskningen upphört är det ett kanonköp! I övrigt kollar man sådant man kollar på alla andra bilar. Jag tyckte också sportstolarna var smala över ryggen, men det är en vanesak. Efter några mil tycker man det är jäkligt bekvämt att sitta stadigt. Är man en snorhyvel med ryggrad av gelé och kepsen bak och fram som hänger lutad över växelspaken kan jag tänka mig att de tär obekvämt Inga problem att sträckköra 50 mil. Jag är 183 cm kort med långa ben och kort rygg.


lägg till 20 så får du min röda med exlk ljud m.m


Lite det jag menar. Varför betala 70k för en 855 från 97 när man kan få en 9-5 Aero kombi från 2005 för samma pris?


saab är ju nerlagt inom en snar framtid, så då kan man plocka av SAAB emblemen och glida runt..Eller köpe min, och ha betydligt fler hästar och en lite mer unik bil..sedan ville han ha volvo också


Jag köper inte myten att alla reservdelar försvinner över en natt. Om TS vill betala 70k för en 14 år gammal Volvo som någon varit och fingrat på när han vill ha en driftsäker bil får han svara på. För mig låter det bara puckat. Ta en original T5 för 20-25k i så fall, det är på sin höjd vad en 14 år gammal bil är värd, man kan inte få igen vad man lagt ut utöver original...


SAAB kanske är nerlagt, men reservdelar kommer det finnas tills längre än vad bilen håller ändå. Att sedan köpa en 850 med 330 hästar... mja, något säger väl att pålitligheten försvinner lite där. Men som det sades innan, det skrevs ju inte att han ville ha pålitlighet. Sedan så skrev han "hellst en VOLVO", det var länge sedan dom tillverkades . EDIT: Andromeda han förre, damn you !


Då är jag i dina ögon en ikke frisk person, kvalitet för mig är en bil som har driftsäkerhet, kvalite för mig innebär att bilen fungerar på det viset den är konstruerad. Att en bil går sönder för att den är konstruerad på ett visst sätt ser jag som en brist i just kvaliten. Tycker inte 9-5 stolarna stöttar rygg eller stuss lika bra som tex en fullbred volvostol, har kört långt och mycket 9-5 (TAXI och en del privat) Som du antagligen misstänker är jag varken snorhyvel eller geléryggradad, däremot 101 blandade kg utplacerat på 181,5 korta cm, har följdaktligen krympt 1.5cm sen jag var en snorhyvel Håller dock med till fullo att om man står ut med att känna sig som quasimodo efter en biltur (så som jag ser det) eller gillar komforten i stolarna (som du ser på det) får man ändock rejält mycket bil för pengarna med mycket utrustning som inte har några allvarligare problem än många andra märken som hålls högt på beg.marknaden såsom: VW, BMW.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka