Köpråd: Pendlarbil, Max prislapp: 15,000kr, Tips, råd och Annonsförslag!

Tjenare boys! Det krävs inte mycket utav en för att förstå att man inte kan använda en mustang som pendlar bil, det tog mig 2 tankar att inse detta. Så därför så letar jag efter en pendlarbil med så låg bränsleförbrukning som möjligt. Då jag vill ha låg bränsleförbrukning är jag sugen på en diesel. Bryr mig inte ett skit om hur bilen ser ut, ska bara kunna åka i den utan att skämmas. Den skall vara besiktad eller redo för besiktning med kanske lite småfix! Då jag inte har tid att pilla på en bil i större utsträckning för tillfället! Har ju 69:an som ska sättas ihop! Tacksam för annonsförslag samt tips om bilmodeller med skön bränsleförbrukning! Bor i Uppsala så uppskattar att bilarna i fråga inte är ifrån t.ex Arjeplog Tack på förhand!Svar på inlägget: Köpråd: Pendlarbil, Max prislapp: 15,000kr, Tips, råd och Annonsförslag!740/940 tdi kan ju vara nånting. Finns säkert något exemplar som INTE är sönderplågat.


En liten golf är alltid soppasnål. Om du vill öka budgeten till 25k kan du garranterat köpa en Lupo som drar ca 0,3-0,4l/mil blandad körning.


740/940 ska man då inte köpa om man ska åka billigt, d24orna ligger ju runt liter milen. sedan har dom en skatt på 6-7000.. Ska du åka billigt så köp en passat/golf /seat med 1.9 TDI motor satans snåla motorer, och med Kcr box så går dom underbart..och billigare/starkare.. Min Seat ligger runt 0.4 vid långkörning, kommer runt 100 mil på en tank, 52L..


Seat Arosa (verkar bara finnas med 1,4 60hk bensinare) http://www.blocket.se/stockholm/Seat_Ar . amp;last=1 Borde vara rätt snål, 0,6-0,7 enligt annonsen bör vara mycket stadskörning Systerbilen VW Lupo är väl vettigare rent bilmässigt kanske, lite högre priser dock. http://www.blocket.se/uppsala/Volkswage . =6&w=3 Finns väl risk för att man får skämmas i båda bilarna..


En Seat som går på (lite) bensin:http://www.blocket.se/uppsala/Seat_Ibiz . 12&w=2 Eller varför inte en opel corsa eco:http://www.blocket.se/ostergotland/Opel . 12&w=2 http://www.blocket.se/stockholm/Opel_Co . 12&w=2 Har kamkedja också så service blir billigt. Fast är du rädd om livet och hörseln kanske en lite nyare bil (och dyrare) kan vara värt det ändå. Det kostar ju ändå att hålla igång en gammal bil. Kanske en Toyota Yaris.


Många bra förslag, själv är jag lite sugen på en golf just nu, är det viktigt att hitta en sådan i diesel? eller kan man köra med dem i bensin och ändå ha en icke-överdriven bensinförbrukning?


En Golf bensin drar som normalbilen ungefär. Något lägre kanske 0,7-0,75. Inte imponerande snålt iaf. De varvar också onödigt mycket på motorvägen för att kännas piggare. Går man upp på en 6växlad FSI så börjar förbrukningen sjunka, men de ligger i en annan prisklass.


vad för golf min dricker ju 1.1 landsväg tex


Det lutar lite mot att spara ett litet tag o öka budjetten, verkar som man får betala mycket för en skitbil i drift hursomhelst


de e väl antagligen lika mycket skit bil som din mustang


Mustanger*


som du inte har råd att köra *Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka