Köpråd volvo s70 awd

kan bara hålla med airone, ghost-face du har inte upplevt en visko awd på vintern så mycket kan vi säga. drivningen fungerar på en gång när man åkt så oljan "vaknat" och det går fort så sluta klanka ner på en lösning som fungerar. sen den fördelningen du skriver om stämmer inte särskilt braSvar på inlägget: Köpråd volvo s70 awdPrecis. Inte en siffra rätt.


http://www.teknikensvarld.se/documents/ . /index.xml "När den ingående axeln i kopplingen snurrar snabbare än den utgående, det vill säga när framhjulen spinner, blir oljan trögflytande. Då ska bakhjulen börja driva. Men i praktiken är ingreppet trögt. Det kan ta lång tid, mer än en minut, innan oljan har stelnat så att den får med bakhjulen." Dock får ni finna en liten tröst i att helgonförklarade quattro gör bort sig i samma utsträckning.


Vet inte vad dom har gjort fel men deras påstående stämmer inte på en frisk AWD.


Jag kan inte säga mer än att det stämmer in utmärkt på min egen erfarenhet, minns det nämligen ganska väl. En bekant till min far hade precis köpt sig en ny V70xc och var mäkta stolt över denna, men att dra upp hans träeka mäktade den inte med utan betedde sig som i testet ovan. Det lustiga med detta som gör att jag minns det är att ovanstående test publicerades ett tag efter detta. Dessutom har jag sett en 855 AWD med hästtrailer glida nerför en backe med vilt spinnande framhjul, ekipaget vek sig sedan och landade i diket. Tyvärr var släpet inte tomt, och den hästen vägrade åka släp efter den incidenten. Så min tilltro till Volvo´s AWD är tyvärr inte så stor, men det är två isolerade incidenter (Som visserligen stryks av ett test).


Jadu. Jag säger absolut inte att du ljuger, men då är det antingen handhavandefel eller något som helt enkelt inte varit friskt med systemen du har bevittnat, för det ovanstående är inget jag har märkt med min egen som sagt. Hade denna fråga uppe i min projekttråd dessutom, och det var förvånansvärt många som skrev och undrade varför alla klankade ner på AWD:n, när dem också tyckte den funkade bra.


Har hört att växellådorna är klena och dyra. Kardanaxlens stödlager finns ej längre som reservdel (Märkligt och dåligt om det är sant). Bilen har 2st bränslepumpar med amaturer som är hutlöst dyra. Bränslerören brukar rosta av ovan tank. I övrigt har den de vanliga V70 bekymmren med klena länkarmslagrigar, allmänt klen framvagn. Vanligt att vevhusventilation och oljesugsil blir igensatt och motorn kan stanna mm. Vanligt felande komponenter, elektroniskt gasspjäll om den har sådant så är det dyrt att laga, motortempsensor ej så dyrt men bilen går knappt köra i vissa fall, trasig lambdasond, laddtrycksmagnetventil och luftmassemätare. Bakvagnen är är samma som Volvo 760 multilink, fast lite modifierad, men om priserna är samma som till 760 så är bakvagnsdetaljer så som bustningar mm, ganska dyrt ca 1000kr/busstning. Men om man sköter om detta och har lite tur så är det än väldigt bra bil.


Källor duger alldeles utmärkt till detta också.


Hallå!! de är en volvo. då måste de vara bäst. http://www.youtube.com/watch?v=XyLgYskj-oc


..såklart en BMW-åkare gör fel när han försöker hävda sig.. Fel bilmodell med fel sorts AWD..


Men gubben, jag vet att det inte är samma system. Det är bara skamligt att volvo inte kunnat förbättra sitt awd system. (eller som du kanske tycker, att de äldre är bättre? då är de värre)


Vågar du äga en bil? tänk alla fel som kan bli:P


Gubbe? Jag är 26..bah! Jag säger inte att de nyare systemen är varken bättre eller sämre, men samtidigt så har jag lagt märke till att det krävs en viss körstil för att få ut det man vill av AWD:n. Kort sagt - plattan i mattan är det som gäller. Exempel på AWD: (iofs V70 men samma system) http://www.youtube.com/watch?v=RDtCbrF4z2E Ser det ut att ta en minut här för att bakhjulen skall börja driva? Eller i detta klipp? http://www.youtube.com/watch?v=vcH6vc9t . 513BA3EDDC


Dock lite intressant att dom skriver att bakhjulen ger stötvis hjälp. Detta är ju ett säkert tecken på att nå´t är trasigt. Ingen Volvo med AWD som jag kört har kopplat in bakhjulen "stötvis", förutom en som faktiskt var trasig. Samma sak när dom testar den mot Subarun, sannolikt är den helt enkelt trasig vilket ger en skev bild av hur AWD-systemet funkar. Alla AWD-system fungerar ju förstås dåligt om dom är trasiga. Dock verkar det ju tämligen vanligt att den är just trasig (sönderkörd?) tyvärr, men det är faktiskt inte samma sak som att den driver dåligt (när den funkar). //Brådhis


okej, de filmer du länkat, de släpper baken väldigt fint.. men är de samma sak på torr asfalt utan snö? eller en lerig brant backe?


De är inte gjorda för att det ska släppa på torr asfalt. Tror inte dom tänkte på Volvo Personvagnar, att gasglada tonåringar skulle vilja drifta med en S70/V70. Däremot i leriga, branta backar torde det inte vara några problem. Jag skulle kunna prova själv och filma det, bara jag fann en sådan backe, där min bil klarar sig med höjden. Är ju liksom ingen terrängbil från första början..


Okej, är juh inte så att jag är glad om volvo gör dåliga bilar Är bara bra om de fungerar bra. volvo var trots allt min favoritbil som liten... men nu är den inte så högt upp på listan dock.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka