Köpråd: Runt 80-110 tusen. Vad ska man köpa?

Ja, nu har jag samlat ihop en liten peng och tänkte byta bil. Men vad ska man köpa? Min max budget ligger runt 110 tusen, men ska man köpa en för 80 och sen ha 30 att fixa för? eller vad ska man köpa? En snygg, fräsch som ska vara skön att åka också. Jag har kollat på 9-3 aero -04/05 typ. Känns som att man får mest för pengarna om man köper saab. Ge mig lite tips och rådSvar på inlägget: Köpråd: Runt 80-110 tusen. Vad ska man köpa?Jag anser att du ska se efter dina behov och vad du är intresserad av för sorts bil! Som du säger så får man extremt mycket för pengarna om man väljer saab, och om du väljer en aero som du säger så får du både en bil med komfort och som går bra. Dock så hade, om jag varit du valt 9-3x med 1,9ttid.. Dock så överstiger du din budget då.. Fast du får en bil som tappar mindre värde, är bättre på vintern, är nästan lika pigg i omkörningarna samt tar mindre bränsle! Men som sagt, se efter dina behov, så hittar du säkert en bra bil!


som Phenulamine skren "Jag anser att du ska se efter dina behov och vad du är intresserad av för sorts bil!" Säger väl det meseta!


Beror väl på körsträcka också. Svårt att hitta en TTID för 110k som inte gått till månen och tillbaka, och skatten är rätt hög så man lär köra en del för att det ska löna sig.


Har inga direkt behov, jag har en arbetsbil om jag skulle behöva köra gropig landsväg, eller dra något tungt.. jag har tittat på en sån, (och provkört hos biva) men dom ligger ju närmre 250..


Av någon anledning ligger 9-3 betydligt bättre (nja, högre; bättre för säljaren ) i pris än 9-5:an trots att de är så gott som likvärdiga i förbrukning och andra kostnader. 9-5:an är dessutom betydligt rymligare i kupén. Kan du tänka dig en sedan och inte har allt för bråttom kan du hitta en 9-5 Aero 07 eller nyare inom din budget. Kanske rentav en kombi också.


Jo, de är rätt så saftiga fortfarande i pris och som sagt så måste man köra en liten bit extra för att tjäna in på att välja en diesel.. Men du kan kolla in en 9-3 sc-06 1,9 tid, riktigt skön bil att köra faktiskt, 320 nm i den har jag för mig så det räcker vid omkörningar gott och väl! Och en sådan kan du hitta inom din budget. Men vad är du ute efter för bil egentligen? Sportigt, komfort eller praktisk?


Jag har även kollat lite på audi.. men dom är så sjukt fula invändigt innan typ 08.. Bmw lika så.. Och volvo? Kanske en s40N T5? Det är mest dom jag tittat på.. Har inte tänkt så mycket på dom andra märkena.. Mazda? nja, svårt...


S40'n håller betydligt lägre kvalité än de andra bilarna du räknat upp. Det är mer en Ford än en Volvo. Det instämmer nog t o m Volvoägarna i. Dock får du ju en nyare S40. Se upp med bakvagnen bara, de börjar tydligen lätt slita bakdäck. En kollega råkade ut för det, och det gick inte att justera bakvagnen mer än vad som redan var gjort. Surt ...


Grejen är att jag har eget företag med arbetsbil som går på diesel.. Så en dieselbil är inte helt fel faktiskt Och jag har en fin bil nu, min v70, men tycker den är för tråkig.. Så normalt sett åker jag mest firmabilen, och på helger tar jag min privata, så den måste inte köra landsvag. men visst, vill ju gärna kunna åka 30-40 mil utan att få träsmak.. Och måste absolut INTE vara en kombi.. Kan lika gärna vara sedan.. Men 9-5? är dom inte fula utvändigt?


S40 är extremt små invändigt, jag som nästan är 190 har svårt för att få plats i den och om du är lite bredaxlad så kan det vara jobbigt att sitta bredvid en annan som också är bredaxlad i dem. Mazda 6 är faktiskt ett bra val, blev väll årets bil något år? Mazdan är snygg men vet dock inte vilka motoralternativ som finns? Men mazda är ett bra märke, och du får mer för pengarna om du jämför med de tyska och "svenska" alternativen!


BMW är väldigt mycket bil för pengarna också. Dom verkar falla väldigt snabbt i pris. Kolla bara flagskeppen 740/750 som är mindre värda än vad en Saab 9000 från samma år. Och 740/750 är ju en Maybach i jämförelse med lilla trehjulen Saab 9000.


Om du har ett eget företag samt föregasbil som går på diesel så vore allt annat dumdristigt att inte välja en dieselbil privat också! Dieslarna har kommit långt och har enligt mig en skönare drag tackvare det högre vridmomentet!


mazda 6 kanske blev årets bil, men lika som 9-5an.. dom är ju sjukt fula? motbevisa mig gärna vill framför allt ha en rolig och fräsch bil.. men inget japanskt plast som supra eller sånt skitKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka