"KÖPRÅD" Bra eller dåligt köp, 50.000 kr

Trasig AC? Man kan rätt lätt lägga 10 papp på en sådan beroende på skada. Krockskadad? Det kan kosta en slant dessutom. Skulle verkligen fundera på det om jag var du. Bilar är sjukt svårt att sälja just nu och lägger de ut den på Blocket för 50 lakan är jag tveksam till att den blir såld. Är den belagd med kreditspärr? Man måste lösa lånet för att sälja den (Kan göras i samband med köp) Men om familjen äger den och de vill att du ska åka bra så 40000:- kanske?



Svar på inlägget: "KÖPRÅD" Bra eller dåligt köp, 50.000 kr



Dieselsmurfen har visserligen rätt i att defekterna kan göra denna bilen svårsåld om några år. Jag tycker dock ändå den känns lite fel om du planerar att köpa en annan bil om en tid, du kan köpa betydligt roligare bilar för mindre pengar som har liknande driftkostnader. För 15.000:- får du en Nissan Primera GT eller en BMW 318is till exempel, för 20.000:- kan du hitta en BMW 328i. Alla tre är roliga bilar att köra, BMWn en bil som är tystare (Mazda är ju lite bullriga tyvärr, Primera likaså) och minst lika bekväm som en Mazda 3. Du försakar en del i krocksäkerhet och jag håller med till 100% om att det är en viktig punkt, å andra sidan bör dessa tre modeller i princip inte minska något i värde om du tar hand om dem väl. De har redan nått eller är nära sin "botten". Mycket mycket roligare, mer ekonomiskt men inte lika vettigt i andras ögon som en ny och fräsch japansk bil.


Hejsan! Min plan är att så fort som möjligt åtgärda A/C'n, ska ta reda på exakt hur mycket det kommer kosta. Krockskadan är en superliten "spricka" märke i plasten som ingen någonsin har lagt märke till förutom när jag berättat det själv. Det positiva med Mazdan är att den var "top 3 totalt felfria bilen" 2010 på bilprovningen så jag har fått för mig att den är rätt driftsäker och trodde därav andrahandsvärdet inte skulle sjunka så mycket på 1, 2år. Ska höra med dom om jag inte kan få den för 45k istället, vilket inte borde vara omöjligt! Tack för synpunkterna. Mvh


Hej! Jo visst förstår jag att roligare bilar finns att hitta, anledningen till att jag funderade på just denna är att jag fick ett pris man kan glömma om på blocket (I dagens läge iaf), Angående Bmw'n så är den säkert roligare, piggare och allt men ack så gammal. Känns inte som att jag vill gå under 2005 ens vilket blir svårt med en budget på 50k. Men som sagt alla åsikter är välkomna och uppskattas! OBS tänkte lägga upp en bild nu till helgen så ni får se pärlan


Först och främst vill jag nog ändå säga att du ska köpa den. Du har chansen att få den till ett bra pris, iaf en bit under snittet på marknaden, den har gått normala mil och du vet att den är välskött. Köp den, fixa AC:n till våren och njut av en problemfri bil. Alla bilar krånglar som någon sa, och så är det ju givetvis, men 3:an är en enkel och trevlig bil att köra. Motorn är ju ingenting speciellt men det gör istället att den är bränslesnålare och billigare att äga. Jämfört med Mazda 3 Sport ex. som kostar mycket mer i försäkring. Du verkar vara rätt inriktad på en mps i slutändan, och det är en ännu roligare Mazda.. Skulle du inte vilja/orka/kunna spara ihop till en under tiden du funderar på så är ju den 3:an du funderar på nu en mycket passande kontantinsats för ett billån. Har man bara fast anställning och en normal lön så är ju inte ett billån något problem att ro iland, framförallt inte på en så, relativt sett, liten summa. Lycka till!


skit i att spara jane ta och köp din drömbil nu när du har chansen, man vet aldrig vad som händer inom 2 år. Man lever bara en gång. Köp drömbilen så kör vi k*l turen i sommar ;D


Det lutar åt att jag köper den, ska iväg på besiktning nu i veckan vilket känns bra då dom kan hitta eventuella fel. Tack för hjälpen, du som äger en Mazda 3 mps, vad går den på ungefär i försäkring för dig? Åld/kr mån Hel/halv?


Well spoken my friend, vi får helt enkelt se efter sommaren kanske får bli en mps redan då


Jag har Mazda Försäkring (IF) som bolag, helförsäkrad bil upp till 1500mil/år. Betalar drygt 7600kr/helår. Bilen står på mig och jag är 27år gammal. Är du under 25 blir en MPS rätt dyr att äga dock, är ju så bolagen räknar på risk osv..


Åh herremin gud min gud vilka fantasi-siffror "IF" föreslog. Dom erbjöd mig helförsäkrad, 1000mil/år för 32.000kr/år. JA NI LÄSTE RÄTT 32PAPP för en 1.6l hatchback. Det låter som att du gjort en kanondeal med din försäkring faktiskt! Är 19år, bor i Stockholm stad. fö






Sjuka siffror. Lustigt nog kan man som 18-19-åring köpa en Jaguar med premie på 4-5 tkr. Gissa varför. Men varför är Ac ur funktion? Bilen är ju inte lastgammal. Är bilen servad med boken stämplad?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka