Köpråd: Turbobil för runt 60-70k?

Hej! Har börjat titta på ny bil att ersätta min S60 T5 2001 med, aldrig varit riktigt nöjd med köpet, inte rätt bil för mig. Det enda jag gillar är väl motorn och med nästa bil har jag inga planer om att byta ner mig i prestanda. Jag har räknat med att få runt 60k för S60n, och det är väl runt där någonting jag har tänkt lägga på den nya bilen. Kraven:Turbo/Kompressor Ej fwd Max 20k mil Servicebok Manuell Ös på med förslag och idéer, gärna blocket länkar också, hittar jag rätt bil kan jag åka Sverige runt. Dom jag tittat på är t.ex. Impreza GT, Audi S3/S4.



Svar på inlägget: Köpråd: Turbobil för runt 60-70k?



Nissan silvia s13/s14? Vet inte vad dom ligger i för någon prisklass men s13 ligger väl däromkring? Mitsubishi Evo 3?


För dom pengarna, turbo med ca 200hk original manuell och bakhjulsdrivet så får det bli en nyare 200SX men det är väl inte riktigt en bil man rekommenderar.. ska du bygga får du byta mycket klarar du dig utan turbo så finns ju M3or till billigare pris, där har du mycket klart original, prestanda både motormässigt och chassimässigt men dom är dyra att äga! lägg till lite mer pengar så blir det lättare, då har du ju t.ex RX7, det är en bil jag suktar efter själv men det är väl inte alltid man kan tyvärr..


Audi a4 1,8t Quatro kostar i dagsläget en fis i rymden och då har du gott om pengar att lägga på exteriören, tuning, ljud etc. Inga problem att krama ur dryga 300 kusar ur denna lilla bränslesnåla motor och reservdelarna är tämligen billiga! Även ett praktexemplar att etanolkonvertera vilket hjälper till extra dels på effekten och den ekonomiska körglädjen! Annars är det ju en AMG-merca du ska ha om du ska få nackarna att vridas ordentligt när du trampar på gaspellen! En 210-kaross ligger runt 50 k och där har du cirkus mellan 280 och 400 hkr original i en handbyggd V6 - V8-motor! Tänk bara på att regga den på någon av päronen för att ha råd med en heltäckande försäkring! Polarens c 32 AMG kostade honom 22 k om året bara i trafikförsäkring! Vänligen Anton


Varför inte en Audi S3:a? Då får du en bil som presterar helt okej och levererar fint 0-100 på 6.8sek 210hk 4wd. soppa förbrukning genomsnitt 9.2dl/mil http://www.autoevolution.com/engine/aud . 9-18t.html Har hört en del om impreza GT den motorn som ligger på ca 200hk har en växelåda som man skall passa sig för, enl många håller den inte så bra, Har man dock samma låda som i wrx/sti (rätt?) så är det inga problem.


Tittat lite på 200sx som ni tar upp, Ralf, vad är det för fel på den? Eller hur jag nu ska säga. Är det den nyare A4 du tänker på då? Annars har jag ju som sagt funderat på den äldre S4an då den verkar väldigt älskad utav sina ägare Mercedes har aldrig tilltalat mig faktiskt. Jo försäkringen lär få stå på päronen ett tag till framöver Ja den frågan har jag också ställt mig. Någon som vet hur dom motorerna reagerar på trim? STI och GT ska ha samma låda i sig men med olika drev. Har också läst att växellådan är lite halvdan.


en äldre S4:a pratar vi 2.2T eller 2.7T?


TT 1.8 t quattro Kul prestanda 0-100 ca 6,5 s 225 HK Ligger grymt på vägen och en snygg kaross. Annars z3 om du kan tänka dig utan turbo


Ska det vara en bruksbil eller bara en allmänt rolig bil? MR2 är ju en trevlig liten sak annars


denna kanske http://www.blocket.se/dalarna/Audi_A4_1 . =6&w=1






940 turbo, lägg resterande pengar på att trimma.


Dock måste han ju pruta 40k? Vist inget är ju omöjligt men, tror det blir svårt;)


Calibra Turbo 4x4 helt klart Svårt att hitta något vettigt exemplar dock. Finns inga bra till salu nu iallfall, vad jag kan se :p


Honda CRX vtec (turbo) kanske?


Bilen fick ej vara FWD


Men ja precis som någon sade, skall det vara en brukis eller lekbil? kan ju vara rätt relevant. De förslagen du själv angivit i rubruken Impreza GT, Audi S3/S4. ser väl jag mer som lekbilar till snepped halvbrukisar


Audi s2/s4a, Impreza, EVO?, 200sx, kanske skyline finns nog R33or med rätt pris, VX220 (vet dock inte om den finns för det priset) .. är iaf några jag kan komma på nu. sen finns ju Supra mk4 och RX7or med fast då får man nog leta innan man hittar en för det priest som är bra skulle jag tro.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka