Köpråd: bil för mellan 20 000 - 30 000 kr

Egentligen är det väl inte relevant just det jag skrev, upplever du att det är rimligt att en stor E-klass är en farlig bil att krocka i medan en 7år äldre liten Colt är säkrare än medelbilen? När småbilar från den tiden ar ökänt farliga bilar att krocka med? Och det är inte det enda exemplet, det finns många fler modeller som på sin tid ansågs ha hög säkerhet men som fått betyget "Undvik" från Folksam. Ett exempel jag själv har är ett exemplar av tidningen Teknikens Värld från 1991, här har olika modeller krocktestats och BMW´s 5-serie (E34) fick betyget "Mycket hög säkerhet" och just Colt fick betyget "Låg säkerhet". Enligt Folksam är det konstigt nog tvärt om idag? *"Lögn, förbannad lögn och statistik". Jag vet inte hur Folksam går till väga men om du tänker efter kommer du kanske själv på en massa omständigheter som kan ge fel resultat från "verkliga olyckor"? Bara en teori, en bilmodell som finns med starka motorer likt BMW och Mercedes och som dessutom lockar till höga farter kanske generellt är med om olyckor i högre farter än en typisk pensionärsbil som en 80-tals småbil? Men om en bil oftare är med om olyckor i högre farter, är det samma sak som att en E-klass är farlig vid en olycka i 90km/h medan en Colt är säkrare än medelbilen? Så bör det inte vara, och därmed är Folksam´s statistik kanske mer en antydan till vilka bilmodeller som orsakar flest allvarliga olyckor än någon pålitlig källa till hur säker en bil är?* Observera att texten inom stjärnorna bara är ett exempel, jag vet inte om just det är orsaken till Folksam´s opålitliga siffror.Svar på inlägget: Köpråd: bil för mellan 20 000 - 30 000 krKöp min! Turbo plus quattro, vad mer kan man begära på förstabilen?


Varför köper ungdomar en 850 kombi då, där har du även ofta avsaknad av turbo som ett extra "plus" Du får helt enkelt jävulskt mycket mer motor (dessutom lättrimmad) och nyare bil för pengarna än om du köper t ex en sugmerca från sekelskiftet (med begynnande gravrost i regel).


Det låter kanske inte helt otroligt att en Colt och en 5-serie framförs på i regel olika sätt. Men det du säger är ju egentligen att Svensson-bilar med stora motorer framförs vårdslöst.


Får tacka så mycket för alla svar! ska kolla igenom blocket om jag hittar någon som passar! Har kollat lite på en golf vr6 -97 någon som har några tips vad man bör tänka på?


Körde inte du möjligtvis förbi Huddinge/Tumba (Huddingevägen/ Södertäljevägen) idag eftermiddag?


om d är en vr6 lyssna efter rassel... Kamkedjan bör vara bytt annars kan d sluta dyrt


Vid vilket miltal är det läge att byta den och hur mycket kostar det?


Ska du köpa Saab kan du lika gärna köpa en fransk kälke. Citroen C5 kvalar in på dina krav. Titta på Fiat istället. Ovanliga bilar som är roliga att köra. Maskin och låda brukar hålla men resten är tveksamt. Din gräns på 15000 mil tycker jag är lite dum faktiskt! Just där ska många bilar byta kamrem och det är inte billigt. Bättre köpa en som rullat kanske 18000-20000 mil? Byte gjort och billigare inköp. Sett några Volvo S60 för just 30000:- det sista.


Skitsnack


Som gammal handlare och som fortfarande har kontakt med andra aktiva handlare. Det är vad jag grundar min åsikt på. Jag har en känsla av att du är mycket kunnig på Saab. Är man inte det tycker jag inte det är ett bra köp.


Hm, visserligen körde jag bil igår men tror inte jag åkte där. Men minnet har ju svikit mig förr


Andrahandsvärdet är ju inte det bästa, det är väl därför dina handlarkompisar inte vill ha dom. Men det ska man ju som spekulant utnyttja för att få en nyare bil för samma peng. Felen Saabar drabbas av är i regel ärliga mekaniska fel som drabbar alla bilar. Fransoser får ju ofta skumma elfel som kräver rejäla insatser för att ens identifiera, vatten i dörrarna, verkstadsbesök för glödlampsbyte etc etc.


Golf 4 gti så klart


Jo, du har en poäng där.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka