AKUT köpråd, Passat TDI -00 (ska kolla på bilen imorrn!)

Hej! Är i behov av en ny bruksbil. Kollat runt en del, och ska kolla på denn imorrn http://www.blocket.se/varmland/VW_Passa . =7&w=1 Vad tror ni? Kommer snart sälja min 190D ja har nu, men vill inte stå billös och köper därför en bil innan ja säljer den gamla. Har tänkt lägga runt 20K på bil, gärna nån tusing under, men för den rätta bilen kan ja tänka mej lägga nån extra tusing. Åker drygt 300 mil i månaden, så diesel måste de va! Inget akut behov, men gärna kombi. Måste finnas dragkrok, annars får ja kopa en o montera vilket inte är gratis. Är lite kluven, har alltid haft manuell, men kan nog tänka mej automat. va tror ni om passaten ja länkat? Har ni andra förslag på en bil med dom kriterier ja har, snälla, dela med er Tack så länge! /AndreasSvar på inlägget: AKUT köpråd, Passat TDI -00 (ska kolla på bilen imorrn!)Klena automat lådor på dom..kolla så alla växlar funkar som dom ska även backen utan att dom dunkar i eller tar nån sekund innan växeln läggs i


Okej! du vet inget annat ja ska kolla? Rost i hjulhus o på bakluckan vet ja


Kolla när kamremmen blev bytt sist...


Köp hellre en manuell, kolla framvagnen dom brukar ha något glappt (vanligaste fel). Rost, vid skärmarna samt dörrar osv.... Hoppas du hittar en bra bil.


Tankar som dyker upp: Varför inget regnummer synligt i annonsen? Varför saknas g/km co2 och motorstorlek i uppgifterna? Automaten till Passaten är betydligt törstigare och det påverkar även skatten. Kolla så att lådan är servad som den ska.


Jag är en stor förespråkare för automat men just dessa bilar tycker jag är behagliga att växla. Som sagts ovan: automaten är INTE skottsäker på denna kälken! Lägger du i Drive och den tar mer än en sekund på sig att "greppa" skulle jag tvekat.


Jag funderade på en äldre billigare dieselbil med automat typ passat men kom fram till att det inte är lönt då den inte drar så lite och kostar för mycket i skatt. Det blev en nyare bil med automat istället som fortfarande är snål.


Det är svårt. En kompis har en S80 diesel med automat som han vill sälja. Tänkte för eget bruk... Tyvärr drar den över 0.8 l/mil. färddatorn säger 0.6 L/mil. Antagligen har ica-jerry kalibrerat den... Går aldrig att räkna in det på skatten. Rovern drar under 0.5 så den lever ännu. Trots manuell låda. Den tjänar jag ca 400 per månad på jämfört med en bensinbil med liten motor. Fast mysigt är det inte.


Sådär är Volvo verkar det som, datorn skiljer ca 2 dl mot verkligheten...


Framvagnen är känd för att glappa. Rätt motor är det också! Helt underbar, har själv en sådan. Automaten kan ha en tendens att växla sent och då kan det vara läge för oljebyte och kanske renovering. Oljan ska bytas med 6000 mils intervalll. Kuggremmen ska bytas med 9000 mils intervall, så med andra ord så borde den vara bytt. Min förra passat som krockades med 1,9 tdi på 110 hk (som i annonsen) drog 0,55 med maniell låda, kom lätt 100 mil på en tank. Min nuvarande drar ca 2 dl mer då den har 18" och fyrhjulsdrift, kommer ca 85 mil på en tank. Totalt så har jag kört 9500 problemfria mil med båda på 3 år. Skatt på fwd med manuell låda låg på ca 5500 fyrhjulsdrift och manuell ligger på ca 5800 och det var av årsmodell 99


tack för alla svar! tyvärr va just den bilen inget att ha. tog 2 sek innan den la i driven och backen, bakre skärmkanten fanns inte på andra sidan, bilen va avställd och obesiktad :S får se va man hittar istället... men som sagt, tack för alla svarKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka