Köpråd: S60R vs Mazda6 MPS

Hej, Är väldigt sugen på antingen en Volvo S60R eller Mazda 6 MPS. Båda är turboladdade sedaner med fyrhjulsdrift. Volvo ligger nära hjärtat och känns egentligen som det självklara valet, men samtidigt får man en nyare bil med färre mil på mätaren för samma pengar om man köper en mazda, som får övrigt verkar vara en ganska sjyst bil. När det gäller Volvon så blir det antagligen en 03-04 manuell då 05> blir för dyra i inköp Hade gärna provkört båda bilar för att skaffa mig en uppfattning, men tyvärr är det ju ganska ovanliga bilar så inte helt lätt att få provkört. Fördel/nackdel med dessa bilar? Eller tips på andra liknande bilar? Tacksam för hjälp! LinusSvar på inlägget: Köpråd: S60R vs Mazda6 MPSVa och provade en mazda 6 innan jag köpte min S60 också. Och upplevde att allt va mycket plastigare och mycket billigare gjort än i s60n. Samt dörrarna är galet tunna så allt ljud från vägen låter i kupén. Så hade det vart mig du frågat så hade jag slagit till på en s60R direkt.


mazda är ju som övriga japaner kända för att vara lite små plastiga men oerhört driftsäkra ! volvon blir nog dyrare att äga men enligt mig är det en trevligare bil s60r är jävligt trevliga bilar ! Så smartaste valet är nog mazda men hjärtat säger nog volvo.... och notera att jag vanligt vis inte gillar volvo, inte det minsta.


s60R har inte mycke högre servicekostnader än en vanlig s60 turbo. så tror inte de är några större kostnader att äga faktiskt. De är bromsarna som kostar lite mer flis när de ska bytas.


Okej, tack för din input!


Men hur rädd ska man vara för en S60R fas1 (03-04) med 17k mil på mätaren? Kamrem bytt och servad enligt boken. Måste vinkelväxel vara bytt eller kan man känna sig trygg ändå? Sen undrar jag även lite hur de kommer stå sig i värde? Finns ju en grymt fin 07:a med 5k mil på mätaren för 195k. Är ju väldigt lockande med en fas 2, men behöver man vara rädd för att de störtar i värde? Med andra ord, vilken S60R är den smartaste investeringen så att säga?


Jag har också sneglat åt Mazdas MPS-modeller, även 3an. Men precis som tidigare sagt så är det lite plastigare och Mazda är kända för att ha en del vägljud i kupén. S60 är en mycket välbyggd bil. Har svårt att uttala mig om värdeminskning men köp dig en tidig årsmodell, en R är ju alltid en R. Du saknar ju exteriört att stötfångare mm är färganpassat som de är efter -05. Verkar vara lättare att hitta exemplar innan -05 med va?


en s60r från 04 står ju fortfarande rätt bra i pris, en s60T5a ligger ju inte långt efter så tror värdeminskningen inte blir mycke mer än den redan blivit...tror folk hellre betalar ett par tusingar mer å får sig en mer "udda/sportigare" bil.


Jo, det är vanligast med -05 till salu just nu. Hur mycket skiljer årsmodellerna åt? Om det mest är utseende så kan man ju leva med än äldre version ju.


vet att runt 04-06 nångång så gjordes vissa uppdateringar på awd på diverse andra volvo bilar i alla fall. hur de ligger till på R.en vet jag dock inte.. lite nyare har väl Hu 850 stereo istället för hu803 som sitter i lite tidigare bilar. annars tror jag inte de skiljer nå nämvärt förut nerlackat osv.


Jag tror att det kan ha skett ett generationsskift runt -05 på haldexen, åtminstone så vet jag att R fick någon typ av uppgradering då. HU-803 bytte namn till 850 precis som 603 till 650 på dem simplare -05 tillsammans med facelift. Då fick stereon även dekorlist runt om som alla S60/V70N fick.


Kanske borde nämna att jag hade tänkt dra ut på isarna i vinter. Är det dumt i så fall om -05 har ömtålig awd?


Jag skulle gjort de iallafall. Det är ju inte lika ömtåligt som de första generationerna AWD från Volvo.


Ja de finns ju haldex v2 och V3, v3 greppar in direkt om de spinner på framhjulen. v2 greppar in efter 1/7 varv.... om nått mer skiljer vet jag ej. vet dock att lite senare årsmodeller på vanliga v70 fick en "förstärkt" infästning till vinkelväxeln. den är då inte bara skruvad rakt i växelådan utan även infäst i motorblocket med ett till fäste. 803 vs 850 är dvs precis samma "skit" bra att veta. trodde mer skiljde.


mpsen känns sjukt mycket körgladare än en s60 har kört båda s60in har mycket vikt att bära på


Misstänkte nästan detta men visste inte riktigt


http://www.youtube.com/watch?v=-v0qYy6CMlg mazda http://www.youtube.com/watch?v=gStrGOpNkmQ volvo !


Tack för era tankar kring dessa bilar! Men för att gå delvis offtopic så kan jag säga att jag snöat in mig på Impreza.. 2004 WRX STi PSE, bra eller anus?


mycket bra va


Ja de är ju bilar i samma prisklass.. Subban är nog lite mer körglädje men tror Volvon är billigare att äga och bättre komfort, har själv varit inne lite på en sådan :pKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka