Köpråd: Baslåda och slutsteg, max 5000 kr

Hejsan! Nu när det är dags att köpa en baslåda så tänkte jag att det kanske är bäst att höra med specialisterna här på gorg om vad man ska ha för något! Jag är på jakt efter en färdigbyggd låda(2x12") och ett slutsteg som tillsammans får kosta ca 5000 kr, kanske kan öka budgeten lite beroende på vad det är för förslag... det jag är mest inne på är :http://www.brl.se/sv/artiklar/ljud-och- . -steg.html är det något att ha? ös på med förslag! tack på förhand!Svar på inlägget: Köpråd: Baslåda och slutsteg, max 5000 krhttp://www.digitalcompaniet.se/produkt/NXS1242 http://www.digitalcompaniet.se/produkt/ . s-ICE-8001 är väl ett ganska okej system tror jag:)


http://stereospecialisten.jetshop.se/sp . c-382.aspx Skulle jag säga..


har hört att det är ett bra system!


Till att börja med: Vad har du för bil?


Mitsubishi sigma, sedan, 1991


Det verkade inte alls dumt! tack för båda förslagen!


Jag skulle avråda från att köpa NXS-basarna faktiskt. Limmet som håller spolen till konan är jättedåligt och brukar släppa om man spelar lite hårdare med dom.


Jag är ju inte direkt expert på detta och jag har lär mig att om man inte frågar så lär man sig inget... Vad är skillnaden på detta paket http://www.dbakuten.se/detail-item_id-319324 och det som du länkat? jag ser ju att det är en annan låda men... är den bättre? sämre? på vilka/vilket sätt såfall? förlåt om ja låter som ett pucko men som sagt, vet inte mycket och jag är nyfiken


Om man kollar specen så verkar det vara samma element men olika lådor. Och det är samma dimensioner på båda lådorna, så den enda skillnaden jag kan se är dom olika portarna..


dBakuten säljer med vad som verkar vara SPLs egna låda. Även om färdigbyggda lådor brukar vara i allmänhet riktigt dålig känns de ändå som att Tillverkarens egna lådor borde vara bättre, men det är rena spekulationer från min sida.


Båda lådorna är SPL's egna... Och båda verkar innehålla V300 basarna http://stereospecialisten.jetshop.se/sp . c-291.aspx http://stereospecialisten.jetshop.se/sp . c-291.aspx


Tyckte först att den som stereospecialisten sålde liknade en universallåda som de SEV-lådorna mds brukade sälja men satt tydligen ett märke i hörnet på denna. Frågan är ju om det är så att någon bild är felaktig/gammal och att lådan har blivit ändrad. Enda skillnaden borde ju vara porten/portarna och där är ju faktiskt rörportarna bättre då dom har mindre risk för flås(utifrån att portarean är samma)


Mycket intressant... det är alltså bara en ny låda egentligen.... frågan är om man ska satsa på den istället då


Lånar denna tråd lite Tänkte mig detsamma fast för lite mer pengar. Ca 7-9000kr (men inte enbart bas och slutsteg då dvs). Har en 740, vet det skramlar som fan utanför men det hör inte jag


Problemet med skramlet är inte bara missljudet i sig. Skramlet snor grymt mycke energi av basljudet. Om du funderar på hur mycke energi du behöver för att skaka hela bilen så att de skramlar så kanske du förstår vad jag menar. Man dämpar helt enkelt plåten för att förhindra att basljudet ska kunna ta sig ut genom plåten. Spendera en någon av tusenlapparna på dämpmatta så kan du köpa mindre/billigare bas o steg o lira lika bra. Dessutom slipper du att bilen låter som en j*vla epa.


haha, jo förstår vad du menar, men det har jag tänkt göra ändå men inte för dem pengarna allt inom sin tid men just nu så har jag inget ljud alls i bilen då det blev stulet.. Så funderar på skaffa nytt och lite kraftigare, dämpningsmatta kommer jag skaffa men vet ej hur den ska sitta i bilen. Funderar också på att dämpa lite inne i bilen då jag hör mycket av ljud som kommer utifrån.. -.- Men det kanske räcker med att byta lister runt dörrarna?


Har nu fått fram två alternativ som det handlar om: NXS Louder IV http://www.dbakuten.se/detail-item_id-319352 eller SPL http://www.dbakuten.se/detail-item_id-318914 Vilket hade ni slagit till med och varför?


http://stereospecialisten.jetshop.se/ju . c-382.aspx OCH http://stereospecialisten.jetshop.se/st . c-277.aspx så slipper du lite av epa-varningen alá plåtdunk. Det är vad jag rekommenderar iafKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka