Köpråd: BMW M3 (E46) - BMW 335i (E90)

Bor här i Los Angeles, och går i college, har nog med pengar i fickan och har även en farbror som också är redo till att lägga ut pengar nu när jag ska köpa bil. Har kollar lite runt och är kär i M3:an (E46) och 335i (E90-91-92)... Vet inte vilken jag ska välja, är där någon som vet vilken som är snabbare? eller är dem ungefär lika snabba, eller om bränsleförbrukningen. Jag vet ju att dem inte är snåla bilar men det är inte så dyrt här så jag kan klara kostnaden. Självklart har jag kollar på lite olika hemsidor om dessa saker men vill hellre ha en annan persons åsikt. Även om vilken av dessa två som funkar bäst på vägen, vilken är bättre att köra med varje dag till skolan osv. Jag har runt 20 - 25 tusen $, och är även redo till att kolla på andra bilar inom denna pris klassen och "prestanda" klassen. Tack på förhand.



Svar på inlägget: Köpråd: BMW M3 (E46) - BMW 335i (E90)



Din farbror vill lägga till pengar. Bra att veta


M3an om du vill ha mer av en sportbil, e90 tycker jag själv känns otroligt plastig jämfört med e46. Dock är e46 ingen dunderkvalitet i interiören heller, känns lite smårasslig. 335an är dock lättrimmad och ett snuskigt trevligt register. I slutändan är det bara du som kan bestämma endå, så åk och provkör båda två. Värt att notera är att efter en åktur i en e46 M3 med ess kompressor kommer du nog inte vilja ha en annan bil... Ever... Mvh John


M3:an är snabbast och har diffad bakaxel medans E9X är enhjuling... Skall du ta hem bilen till sverige sen som flyttgods? Isåfall en kompressormatad M3 utan att tveka! Men efter som du t.o.m funderar på en E91 touring modellen och kanske bara skall ha bilen där borta, Så skulle nog jag valt en E92 (ev E90) med M-sport paketet. Går tillräckligt fort för att reta upp L.A polisen


Nej ska använda bilen dagligen här borta den ska inte till Sverige.. Lutar mest åt 335i E90 för att det är mer av en vardags bil än M3an, men är det någon större accelerations skillnad mellan dessa två? eller är en av dem duktigt snabbare?


Som sagt. trimma en 335 så ska du få se på grejjer


M3:an funkar väl lika bra som vardagsbil iofs...och roligare att köra men det är en äldre bil med allt vad det innebär. Hittar du en fin till bra pengar så köp en sådan, tror den behåller värdet bättre och skulle du tröttna går det ju att sälja igen. Kom på att USA M3 har ju bla lite andra avgasrör och mindre effekt än EU versionerna, hur är det med 335:an? Skiljer det mycket på en sådan USA modell? 335:n kan bli rätt vass både i väghållning, motor och med diffbroms men det kostar en hel del att fixa det så det blir nog en del dyrare i slutänden.


Svenska advundsjukan strikes again! jag hade utan tvekan valt M3:an en polare har den är inga problem att använda varje dag! och lsd:n gör att du kan åka som på is rakt fram på torr assfalt anyday


Tycker nog att plastkänslan mellan e46 och e90 är densamma, inte särskilt plastigt alls. E90 är nyare, vilket ofta är bättre. Skall du inte köra fort när det svänger så köp en e90, blir det bana så passar en m3:a bättre. En steg 1 335:a kör ifrån en e46 M3 ordentligt, så länge det går rakt fram. Steg 2, då börjar det bli en riktigt snabb bil. Valde själv mellan en M5:a och en 335:a, där 335:an vann. Mycket pga. den relativt låga bensinförbrukningen. Du kan ju köpa min bil, den skall snart säljas ;-)


Inte alls, tyckte det var helt irrelevant information i förhållande till den frågan som ställdes och därför lite kul.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka