Köpråd: Bra bil för 50-80 tkr. Bränslesnål. Pålitlig. Har hund.

Har idag en polo som växellådan gått sönder på. En sådan smäll vill jag inte vara med om igen så jag har lite smått planer på att skaffa en ny bil. Så, jag behöver hjälp med att välja en bilmodell och märke som väldigt sällan har problem. Och är det några fel så får dem inte vara så dyra. Bilen jag söker ska vara rolig att köra gärna med lite fart i men ändå bränslesnål, ingen diesel. Inte så dyr skatt och försäkring är ett pluss. Oftast är det bara jag och hunden som åker, men ibland är hela familjen med så en bil som man sitter bra i även om man är 4. Kombi är ett måste då jag har stor hund och ibland även kör stora saker. Får gärna vara hyffsat billig i inköp då jag betalar hela bilen vid inköpet då jag inte får ta på krita (inte fast anställd) mellan 50-80 tkr har jag räknat med. Så, några tips?Svar på inlägget: Köpråd: Bra bil för 50-80 tkr. Bränslesnål. Pålitlig. Har hund.Toyota Avensis uppfyller samtliga dina krav. http://www.blocket.se/stockholm?q=avens . &md=th


VW Passat uppfyller alla dina krav http://www.blocket.se/stockholm?q=passa . &cb=40


Eller varför inte?.. http://www.blocket.se/kristianstad/Volv . =7&w=3 Sorry, kunde inte låta bli..


Har hört att toyota kan vara riktiga rostburkar?


Den har inte problem med växellådan som polon har? Tänker de är ju vw båda två..


Hmm tja, varför inte? Bara det att jag inte är så förtjust i just volvo. Vad tror ni om Saab 93?


Saab är för mig inte en favorit, men skulle kunna tänka mig en 9-3 facelift, 2008 och framåt, fast sedan då.. Förresten kollade lite snabbt på blocket och kunde konstatera att det knappt finns några nyare 9-3'or, vad beror det på??


Den generationen jag länkade till har bra rostskydd, det är dom äldre som har -viss- rostbenägenhet. Passat behöver du inte vara orolig för växellådshaveri mer än på ngn annan bil, bra solida bilar, en stor svaghet är om den är longlifeservad (googla så finns det mängder att läsa om det) annars är det väl inga direkta problem med dom nyare med uppdaterad framvagn. 245...min klara favorit av de uppräknade med oslagbar ekonomi och i mitt tycke körglädje men på ett helt annat vis än sportighet, men kanske inte riktigt vad du tänkte dig för 50-80k


Det är faktiskt just en sådan bil jag är intresserad av. En bil som är "lagom" men ändå har lite krut i motorn om man vill komma upp i fart fort. Typ som en polo men med lite mer motor. Fast samtidigt är jag rädd för stora fel hos just vw pga min polo. Men man ska inte dra alla över en kam heter det ju. Inser nu att jag nog blandade ihop bilarna, ni ser vilken koll jag har!


På tal om kam, kolla även att kamrem är bytt nyligen, blir ju en kostnad när man köper en bil som man snart måste byta kamrem på..


Vad är problemet? En Elantra 2001-2005 så är det löst iallafall :-) Kolla mina bilder och video så får du en bra uppfattning om bilen. Sällan fäst mig vid en bil men denna gillar jag! Just nu har den dragit 0.61 l/mil. Så lättkörd att en lam kan ratta den. Lite för billig kanske men bra.


Jag anser (och blir väl hängd av flera strax) att Toyota har gentemot en VW betydligt högre driftsäkerhet och totalekonomi. Åk och provkör en Avensis (gillar du automat en 2.4) eller den mindre Corolla och se om det är ngt som passar dig, smaken är som bekant olika. Finns fler bilar i det prissegmentet exempelvis den fräcka Mazda6 den har dock ett vanligt förekommande problem med att skärmkanterna mer eller mindre upplöses vintertid, annars en körglad och ekonomisk bil med sportiga ambitioner till bra pengar. En lite udda fågel är Alfa Romeo 159 Sport Wagon, i mitt tycke en riktgt snygg kombi men inte med samma fina ekonomi som Toyota. KIA CEE´d finns oxå för dessa pengar, likaså Hyundai i30 http://www.blocket.se/sodermanland?q=hy . &md=th


Han vill ha en kombi


Hmm. Jycken kan bli lite kutryggig i en sådan kanske? Fast jag och mina 3 barn åker bra. Katten vill inte följa med :-/


mmmmm, Elantra, The Korean underdog, bilvärldens John Rambo, mkt bekymmersfri funktion för skitpengar jämförelsevis med de mera -premuimbilarna. Katten känner kanske en kvarvarande doft av koreaner och är rädd att bli uppäten?


OT men: Sök hjälp kompis :-)


mera OT: Hopplöst fall, men tack ändå för omtanken


För att komma tillbaka till trådens huvudämne, nån som vet vad skatten på en passat kan kosta per år? Eller hur tar man reda på det?


Hitta en likvärdig på blocket, gå in på transportstyrelsen och sök på bilens reg.nr så får du upp skattenKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka