Köpråd: rolig kombinerad vinter och sommarbil

Hej! Har funderat väääldigt länge, drygt 1 år på vad jag ska köpa för bil. Finns alldeles för mycket och har nog kikat på alla typer av bilar, tror jag. Ju mer jag kikar, desto svårare har jag att bestämma mig i jungeln. Vad blir roligast om man ska ha en bil som fungerar till ALLT? Har varit inne mycket på både Subaru och Audi just pga bra 4wd. Kraven är: - Kul på vintern (helst 4wd) - Kul på sommaren (snabb?) - 4 dörrar - inte över 1 liter per mil i förbrukning - bekväm på längre resor och fungera bra som pendlarbil till jobbet - max 200kkr, men väldigt gärna mycket billigare än så - Bra kvalitet, driftsäker! Skulle vara jävligt tacksam om någon löste mitt I-landsproblem! //JesperSvar på inlägget: Köpråd: rolig kombinerad vinter och sommarbilBmw 330xi E9X ? Edit: Inte supersnabb men annars fyller den nog kraven.


Audi A4 Quattro. Eller om du har tur och lyckas hitta en A5 Sportback till och med. Dem är 4-dörrars nämligen. En A5 3.0TDI Quattro är ju rena drömmen.


Har du mycket fokus på rolig så skulle jag ju köpt en Subaru Impreza, mycket busbil för pengarna! Bilarna håller bra, lätta att trimma och fin drivlina.


Har kikat på bilarna ni nämnt ovan, och audin är ju den som matchar bäst. Men blev lite besviken efter att ha kikat på flera objekt i verkligheten. Lacken verkar vara väldigt tunn, många av årsmodell 2010 hade redan börjat rosta i hjulhusen och fått kraftiga stenskott där det lossnat "kakor" av lack. Subarun blir lite för törstig och så har jag läst en hel del om problem med just 2.5l motorerna. Det är isåfall dieselmotorn som blir intressant, men den blir nog för klen. Men har funderat en del på BMW 120d M-sport, för att sedan chippa. ger ca 225hk dieselpower, bränslesnål, kul på sommaren, och kul på vintern. Det enda som blir lidande är väl framkomligheten i vissa fall?


Där förekommer motorproblem på Subaru´s boxerdiesel med bara så att du vet, lager är visst en svag punkt. En BMW 1-serie tar sig inte fram som en fyrhjulsdriven bil, men du fastnar inte med bra däck åtminstone.


Jaså, man har ju förstått att Subaru inte verkar vara den kvalitet som sägs, iallafall inte när det gäller motorerna. Nej, visserligen lite tråkigt att tumma på framkomligheten. Men det är ju inte ofta det kommer mycket snö i bohuslän. Om man räknar i procent hur mycket man använder fyrhjulsdriften för att ta sig fram på ett år, då blir det nog inte mycket. Värre med framhjulsdrift där man varken har kul, eller kommer fram i halt underlag. Hade denna varit något tro? http://www.blocket.se/malmo/BMW_120d_M_ . 15&w=3 Men 1-serien ska väl börja säljas med X-drive nu närsomhelst, om det inte redan har börjat?Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka