Köpråd: Jaguar X-Type 3.0 Sport 2002

Jag är riktigt sugen på den här: http://www.blocket.se/alvsborg/Jaguar_X . 18&w=3 Jag pratade med firman idag, den är intagen som flyttgods från Luxemburg 2007, har haft tre brukare i Sverige sedan dess. Den är fullutrustad, dock var backvarnaren ur funktion. Jag har kollat runt på blocket efter liknande bilar, och den ligger helt klart bäst i pris. Någon som har tips att tänka på vid köp? Och är det någon som har erfarenhet av att äga en X-Type 3.0 som vill dela med sig av sina kunskaper?Svar på inlägget: Köpråd: Jaguar X-Type 3.0 Sport 2002Ingen som har några tips/erfarenheter?


Om jag var du skulle jag kolla på något Jaguar forum, t.ex. http://www.jaguarklubben.se/


Mycket intressant bil. Den har AJV6 jagga motorn som är en lite ompysslad Ford Duratec 3.0 (Mondeo St220). Riktigt fin motor men drar hyfsat mycket har jag hört. Den största fördelen med X-Type är att många komponenter delas med Mondeon så delar är inget problem, t.ex. så är det samma bromsok på min Mondeo som på X-Typen. Fint ex du hittat, den röda läderklädseln gör sig bra i bilen. Om du är osäker så skulle jag höra av mig till http://www.blocket.se/joes-garage?ca=18 Dom verkar vara riktigt duktiga på Jaguar och kan säkert få fram ett fint exemplar. Men X-Typen är ett ganska säkert köp överlag, inte så mycket som kan gå fel. Dessutom med 3 liters motorn lär den röra sig rätt fint och manuell låda är alltid kul. Aldrig hört om några allvarliga brister på X-Typen, lycka till med bilköpet!


Tack för svar! Att den kommer att dra ganska mycket är jag medveten om, men jag kommer inte köra mycket mer än 1500 mil/år så bränsleförbrukning är inte något jag hänger upp mig på. Den röda läderklädseln är klockren, därför jag fastnat för just det här exet! Jag ska åka och kolla på den nästa helg, är den så fin som säljaren påstår så blir det nog köp, ett stort plus är att jag får den nyservad fast att det egentligen inte är dags förrän om 700 mil. Säljaren verkar vara riktigt seriös och har handlat med Jaguar i 30 år, så det känns som att jag kan lita på honom. Dock kommer jag att kolla igenom den riktigt noggrant och pruta ifall fel upptäcks.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka