Köpråd billig drift, lyx, benutrymme

Hej Skrivit lite adnra trådar här för ett tag sen men blev aldrig av något. Nu dok så ser det mer ut som att jag kommer införskaffa en ny bil inom några månader,, januari kanske. Så jag letar igenom blocket efter olika alternativ och här på forumet. Tänkte jag ska höra från er vad ni tycker. Vad jag vill ha är en bil som jag kan lita på. Är lite lyxig Litet bensin konto Bra me benutrymme för förare Allt från 20-150k då jag troligen tar lån. Vad jag kan säg är att jag av någon anledning extremt älskar de nya audi:na och deras framlysen. Jag har hittat en hyfsad audi a4 disel (sedan) för 159k som verkar ok men frågan är vad jag mer kan få för sådana pengar? EDIT,, Kanske en Volvo s60 ?



Svar på inlägget: Köpråd billig drift, lyx, benutrymme



Skoda Superb (nya modellen som kom 09?) ploppade upp i mitt huvud när jag läste din kravlista Audi a4 är tyvärr inte en stor bil. Förarplatsen e det dock inga fel på, fast det är inte många bilar (förutom småbilarna) där inte en fullväxt karl får plats. Tyska bilar har överlag den bästa körställningen tycker jag, speciellt om man är lång och bred Om du inte ska ha med en massa folk i bilen jämt så kan även en bmw 118d vara värt att spana in, mycket trevlig bil.


Skoda Superb tänkte även jag på


Toyota Camry. Driftsäker som få och lyxåkskänsla.


Enbart på garaget.org!


Hmm ingen bil jag tänkt på men känns om att jag hittar sådana bilar tunt 140-180 klassen och jag känner att ja lika väll kan köpa en audi för dem pengar i så fall. Den http://www.blocket.se/vastmanland/Skoda . =9&w=2 kontra denna? http://www.blocket.se/vastmanland/Audi_ . =9&w=1


Kolla Lexus istället. http://www.blocket.se/vastmanland/Valva . 14&w=3


Hmm inte helt fel,, frågan är vad skilölnaden är på olika modellerna? Denna http://www.mellinger.se/bilar-i-hallen/#/bil/6224393 mot denna? http://www.mellinger.se/bilar-i-hallen/#/bil/6223426 Såg denna va tros om den ? http://www.mellinger.se/bilar-i-hallen/#/bil/5562847


116 tycker jag du ska glömma helt, för klen motor. Lexus vet jag faktiskt knappt något om, toyota i grunden så den borde ju verkligen hålla bra Dock så sitter det väll en n/a bensinar i den? Känns inte som den kommer gå så fruktansvärt billigt då. 118d känns ju annars helrätt, dock tycker jag priset är lite för högt på den då det kom en ny 1-serie för typ ett år sen. Lite snabb sökning på blocket visar att vid dom miltalen så ligger det begärda priset runt 110-150k, alltså ska du inte behöva ge mer än 120 för ett fint x. Personligen så tror jag att för dom pengarna så är en 118d den bästa bilen du kan köpa för dom pengarna om man räknar in alla aspekter (rolig att köra, billig i drift, driftsäker, fin inredning/lyxig, utrymme). Men det bästa e som vanligt att du åker och provkör bilarna för att skaffa dig en egen uppfattning, jag fastnade så mycket för 118d när jag hyrde en i 2 veckor så när jag lämnade tillbaka den gick jag raka vägen in till bmw återförsäljaren


Jaguar säger jag bara, kostar lite både i inköp, försäkring, delar, går oftast inte under litern, men det går.






Intressant helt klart. Det som kan ta upp priset på den är väll att det är m-sport? annars finns det inga i Västmanland som jag kan se. Har annars kollat ite på Golf? antingen en gti v eller en vanlig VI den nya dieseln ska ju inte alls dra så himla mycket har jag läst.


Fast Audin har gått ganska mycket längre... Kanske är ett konstigt svar nu men du har inte kollat på nya Peugeot 208? Var ute och provkörde en för några dagar sedan. Ruskigt bekväma säten! Bra utrymme fram, helt ok bak för storleken, bra multimedia. Du har tre års nybilsgaranti. Den modellen jag provkörde var en 68 hk diesel som drar extremt lite. Lite slö men gick förvånansvärt bra, kanske pga väldigt låg vikt i sammanghanget. Man får växla tidigt bara. 143 000 skulle han ha för den. Helt okey kan jag tycka, speciellt med tanke på att den är miljöklassad (skattefri i 5 år) och har garantier.


Håller helt klart med, Jaguar har helt enkelt en ruskig klass på bilarna. Många tror att dom är dyra att driva men sen början av -00 är det inga problem med delpriserna! Finns ju diesel motorer som går vackert och drar lite om du vill ha en snålare bil.


M-sport tycker bag inte att du ska ha, kört en 118d med m-sport paket och den vara bara obekväm, mkt bättre utan m-sport. Golferna e fina (har själv en ) men bmw'n går billigare, är roligare att köra (bakhjulsdrift) och är lite lyxigare/bättre inredning. Tror även att dom är billigare i service. Men som sagt åk till en stor bilhandlare och provkör.


Det finns faktiskt ett skäl till att undvika 116i före 2008, och det är att sträckaren inte är någon höjdare utan kan tappa spänsten så kedjan kuggar över och motorn går illa. Har man riktig otur kan den förstås kugga över såpass mycket att motorn havererar men flesta verkar klara sig, och detta gäller alltså just 1.6L. Sedan är den som sagt klen och törstig, den nyare 116i med 122hk bjuder däremot på klart godkända prestanda och låg förbrukning med 0.58L/mil på pappret. Jag håller med Baltis om att 1-serie är en väldigt fin bil, oavsett om den har en dieselmotor som 18d eller de i mina ögon roligare och imponerande snåla bensinmotorerna på senare årsmodeller. Men utrymmen finns det knappt, både benutrymme, baksäte och bagage är begränsat. Och visst är ettan en BMW med allt det innebär, men begränsade utrymmen och Gokart-känsla gör den snarare till en välbyggd och sportig bil än en lyxig bil i mina ögon. En 3-serie med mycket bättre utrymmen och gärna lite lyx i form av automatlåda, läderklädsel, Idrive med uppgraderad stereo samt lite resurser under huven (20i/d men hellre 25i/d med sexa) tror jag behövs för att få någon riktigt(?) lyxkänsla. Skillnaden i driftkostnader mellan en etta och en trea med motsvarande motorer är också försumbar. Men det är så olika vad man upplever som lyx. I mina ögon är det dock mer Jaguar S-type, Mercedes E-klass, BMW 5-serie och liknande än en liten bil som 118d. Men i andras ögon är det visst en Toyota Camry...


Nu har jag faktiskt aldrig fått chansen att köra en 3 serie u e9x serien, men som jag förstod det med vad han menar med lyx så var det väll just idrive som du skriver och lite annat lull-lull, allt detta finns ju även i 1 serien Faktum är ju att du får nya 1-serien för 200k och den har jag kört 500 mil på 2 veckor så jag han bekanta mig riktigt väl med den Och ja, baksätet är litet, dock så tycker jag även att det är för litet på en 3 serie för att en person över 175cm ska åka bekvämt där också. När det sen kommer till lastutrymme tycker jag att det på ett sätt är STÖRRE i en 1serie än i en 3a (om det är sedan). Fäller du baksätet på 1 serien så har du mycket bättre hål att lasta in igenom, dock faller ju hela detta argumentet om man åker fler än 2-3 i bilen Sen så känns det som att en 320d/325d från 07-08 med lika många mil och utrustning som i en 118d/120d är en del dyrare både i inköp och löpande utgifter. Men som sagt här e det ju bästa att själv försöka skaffa sig en uppfattning genom att provköra. Självklart tycker jag ju att 3 serien är mkt bättre än en a4 Och vad som är "lyx" är ju relativt, har en golf iv med highline paket och en hyffsat välutrustad m3 e46 och jag tyckte nya 118d med i-drive och bluetooth och lite andra småsaker kändes "lyxig". Dock så håller jag fast vid mitt första råd också... Skoda Superb


lika billigt om inte billigare med bilar innan 2000 också tex bromsskivor och belägg fram inkl. frakt till min x300 ca 1200:- från england bara beläggen går på 600:- i sverige...


Kör en S-type V8 som brukspulka och är helnöjd är det gäller komfort, känsla, materialval etc. Tyvärr lite ford-ifierad om man jämför med äldre eller varför inte nyare generationerna.


Vet inte om ja helt fel ute men tittar väldigt mycket på VW UP! just nu,, verkar inte helt farlig,,?? Tror min definition på lyx är modern med mycket teknik xD ^^ Det jag i grund och botten vill ha är en bil som är fräsch, som går till jobbet och under jobbet , konsult så många olika vändor i staden blir det, men även billig och håller priset som man nu lånar på 5 år så vill ja ha lite kvar då. xD Är ja tokig som kollar på UP! eller? vet inte vad ja tänker men en sak är säker ska jag ut o provköra är den en av dem,, xD En UP! men allt jag vill ha i teknik går på 140k,, inte helt fy skam ? Är juu förstås lika pris som 208:an,, ?


Jag säger såhär: Det kostar inget att provköra. Så om du bor i en stad med många bilhandlare, ta en dag och åk runt och provkör lite olika bilar och se vad du fastnar för. En bil köper man inte genom att bara kolla specar, utan det gör man genom att köra och känna. Min känsla av 208an var förvånansvärt god, eftersom jag inte är något peugeot-fan direkt. Har också senaste tiden provkört Volvo C30(riktigt fin, men tillverkas inte längre tyvärr, och lite dyr), Audi A1(blev besviken, gillade 208an bättre), VW nyaste Beetlen(Besviken) och nya Kia Cee'd(Helt ok, men föga upphetsande bil). EDIT: Just det, provkörde Toyota GT86 också, fantastiskt kul! Inte rätt kategori dock.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka