Köpråd utav skyddsgas till svets

jag har skaffat mig en stor migsvets med 15kgs rullar. och på ca 250amp om ja minns rätt. men måste skaffa mig gas nu. och tänkte kolla med er vart är det billigast och köpa gas? jag ringde till den lokala "gashandlaren" (AGA) och dom skulle ha nästan 3000:- för en 5kg tub. och då är den köpt. då äger jag flaskan. men jag tycker det låter åt helvete för dyrt för en 5kg. alltså den minsta flaskan. vart skall man köpa? vad kostar det när ni köper/hyr??Svar på inlägget: Köpråd utav skyddsgas till svetsIbland kan man ha tur och fynda billiga tomma 5kg tuber på tex blocket. Så länge det handlar om friköpta tuber så är det bara att köpa och sen åka och byta den mot fyllningskostanden. Air liquide har väl även en 10kg tub som dom frisäljer har jag för mig. Att hyra större flaskor brukar bara löna sig om man svetsar en hel del, exakt var brytgränsen där går borde en seriös gasförsäljare kunna svara på.


jag har tittat lite på blocket, men har inte hittat något större.


Tog en kik oxå nu och det verkar inte som att AL har kvar 10kgs tuberna i sortimentet. Då är det 5kg som gäller såvida du inte vill hyra. Allt hänger ju som sagt på hur mycket du svetsar.


Agas 5L är dyra men behändiga om man inte svetsar mycket. Dom har även en 10L som kostar en del i inköp men däremot så kostar den lika mycket att fylla som en 5L. Annars har du alternativen Yarapraxair och Air Liquide. Jag kör gasflaskor åt AGA


okey. jag svetsar väl en ca 10 gånger i månaden ca. allt från avgasystem till bilplåt. säg kanske 1 gång i veckan. men eftersom jag "gärna" inte har lust att hyra en just idag, då jag inte vet hur mycket gas jag kommer göra slut på, så hade de varit fint och prova sig fram för att veta lite exakta hur mycket man svetsar


ja. dom verkar svindyra. eftersom du kör gas. vet du vad "gasen" heter exakt? jag har totalt glömt av de.


Det är väl Mison 18 eller 25 man använder sig av vid mig-svetsning. Normalt sett då.


Såg att AGA har en gasguide-app till telefonen xD http://www.aga.se/international/web/lg/ . asguideapp Vet även att dom har en lathund för svetsgaser men hittar inte på den just nu.


grym. skall ladda ner den direkt.


tack. jag hitta en tub på blocket nu. tänkte ringa på den och kolla lite. återkommer strax


http://www.aga.se/international/web/lg/ . 5%20SE.pdf Där finns det lite information.


han som hade annonsen var ej hemma så skall återkomma i efm. Brains: tack. skall läsa lite där.


jag googla lite. hitta denna tråd. en kille skrev att man tydligen kunde använda kolsyra?? :S http://www.atvforum.se/Forum/index.php?topic=20089.0


Yara praxair brukar vara billig på påfyllning av 10-kilosflaskor. Om du köper en ny 5-kilos, så brukar man få köpa till klocka till dem och den kostar någon krona. Jag köpte en flaska från Air Liquide har jag för mig, en sådan med minitop (inbyggd regulator) och den är på 11 kg. När jag köpte den så valde jag mellan den och en 5-kilos. Min flaska gick på nästan samma pris som en 5-kilos med separat regulator men kostar bara bråkdelen mer att fylla än en 5-kilos. Sedan så skall du ha Mison18 (AGA), Arcal 18 (Air Liquide) om du skall köra MAG. Ganska så allsidig gas i alla fall. Sedan så kan du experimentera med olika blandningar om du vill ha en annan penetrering av svetsen. Men en blandning på 18% CO2 funkar till mycket.


tack för all hjälp! nu har jag hämtat hem svetsen samt fick en tub på köpet. då jag köpte den av polaren. tryckklocka och tub! så bytte in 5 kilos tuben och hämta ut en mison 18. jag betalde 450 ca för en ny tub. så nu skall de väl bara vara och sätta igång det blev en " svetsmästarna MIG 250"


Jag gav 1500 för en proppfull (200+bar) tub på blocket. Air liquids motsvarighet till mison 18Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka