Köpråd: Bruksbil, 4WD med lite körglädje

Tjena! Ja, som jag anser ämnet anger så är jag på jakt efter bil, men står helt stilla och har gjort det ett tag nu. Storleken spelar ingen roll, kan tänka mig allting från golfklass till storbilskombi eller t o m SUV om det fanns något jag blev intresserad av. Jag vill helst ha 4WD men kan även tänka mig bakhjulsdrift. Jag har fantiserat om att hitta något där försäkring inte ruinerar mig också. Det ultimata vore om bilen i fråga såg hyfsat proper ut redan vid inköp då jag, iaf inte direkt, tänkt lägga ner miljoner på styling och kjolpaket. Vad jag vill ha: * ~200+ hästar * 4wd eller rwd * Stilig vid inköp * Inga galna försäkringskostnader eller servicekostnader * Prisklass 0 - ~150 000 * (Edit: Bensinare!) Bilar jag kollat på: Volvo S40N/V50N T5 AWD S60R V70R BMW 325-330 Mercedes C180/220 Ser fram emot förslag! Mvh EdSvar på inlägget: Köpråd: Bruksbil, 4WD med lite körglädjeAudi s4 med den roliga 2.2t motorn eller dom senare modellerna? subaru impreza ? mitsubishi evolution?


Vill du ha 4WD är Audi ett bra alternativ Jag tycker inredningen på Mercedes och BMW är ganska tråkig/"gubbig", iaf på dom nyare modellerna.


S60R funkar riktigt bra som en mycket trevlig bruskbil iaf


Vad menar du med "gubbig" inredning? Har dom ett monokelfack eller en lucka o lägga käppen i? :>


Haha nej, jag tycker bara dom har en väldigt tråkig, "grå" inredning. Den funkar ju, men den är, enligt mig, väldigt ful och tråkig.


fair enough:)


Lägg lite pengar så får du en kanonfin Audi S2. Skulle väl säga att inredningen kan vara riktigt fin i dom i rätt utförande om dom är välskötta. Vill du ha en lite nyare bil så kan du nog hitta en riktigt fin S4 B5 (A4 karossen). Den har en 2.7l dubbelturbo motor som går att trimma rejält. Ger ca 320hk med chip. Enkelt byte till RS4 turbos och chip/map så har du lätt över 400hk. Någon Skyline R33 eller R34 kanske kan vara kul också.


Jag valde Impreza STI med i princip samma 'krav' och är grymt nöjd! Dock är den väldigt törstig och kvalitén på komfort och interiör är ganska dålig. Det är dock inget som drabbar mig då jag inte kör speciellt mycket, men du kanske tycker sånt är viktigare... Hade jag haft några mil till jobbet och kört mer än jag gör nu så hade jag faktiskt valt en Mercedes E-Klass (W211) Nu är jag lite partisk tyvärr som jobbar på Mercedes men har totalt ändrat uppfattning om märket efter att ha kört ett par bilar. Kvalitétskänslan är påtaglig och allt känns rejält. Välj en faceliftmodell så är de snygga också.. De har börjat krypa ner till vettiga inköpspriser och kan du serva bilen själv är inte driftskostnaderna så stora, dessa bilar går LÅNGT.. Fråga bara de lokala taxichaufförerna! Några tips.. http://www.blocket.se/orebro/Mercedes_B . 18&w=3 http://www.blocket.se/eslov/Mercedes_Be . 18&w=3 http://www.blocket.se/orebro/Mercedes_B . 18&w=3 http://www.blocket.se/stockholm/Mercede . 18&w=3


Dock så var alla dessa mercor bakhjulsdrivna ;P Priserna stiger om man har 4 matic som krav


Imprezan var ju ett fyrhjulsdrivet tips.. Men till mitt försvar så ska jag faktiskt citera trådskaparen: "Jag vill helst ha 4WD men kan även tänka mig bakhjulsdrift."


Ajdå jag missade ordet "helst" ;PKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka