Köpråd xc90 D5

Hallå! Nu är det så att jag har kikat väldigt mycket på volvo's xc90 och kommit fram till att jag ska ha en diesel! Så min fråga lyder som så, Är det värt dom extra 30,000kr å köpa en 184hk eller duger 163hk motorn lika väl? Nån skildnad i driftsäkerhet eller brännsleförbrukning? Oavsett så kommer den chippas! Mvh calleSvar på inlägget: Köpråd xc90 D5Tänk på att skatten ligger på 10K för en D5, sedan tycker jag att du bör satsa på 185 hästarn, även om du ska chippa! Sedan om du ska chippa den så tycker jag att du ska ta den till SCT i Kungälv, de har även mjukvara till automatlådan så att den lirar ihop med den nya effekten! Kolla framvagnen och så på de bilar du ska titta på, det är XC90:is svaga länk! Lycka till med letandet Calle!


jafan, men skatten är ju ingen big deal med tanke på hur go bil man får SCT ska jag komma ihåg! Kollar endast på bilar som säljs av företag, få ägare, inte äldre än -04 och fullstämplad service bok!


Låter jäkligt bra Calle! Jag funderar faktiskt också på XC90 i framtiden, sjukt goa bilar Kollar du efter fullutrustade exemplar? SCT är de enda jag vet som har programvara till automatlådan så där hade jag lämnat in min bil!


Ja att dom programerar om lådan desutom är ju jävligt bra! Nja fullutrustade vet ja inte.. Navigation klarar jag mig fint utan då den dels sitter så dåligt plaserad och styrs knappar bakom ratten eller fjärr =P Jag vill ju iaf ha läder, aut låda, drag, gääärna taklucka men det e svårt att hitta... dom flesta har ju mycket utrustning redan från grunden Du vet inte hur nivåregleringen fungerar på dom 7 sitsiga? har hört att den kan strula ibland eller att det bara beror på att det fattats olja =P eller är det bara myt? Vore ju häftigt me 7 platser!


Vet ej vad det är för nivomatdämpare på de sjusitsiga men gissar att det är samma som på den vanliga! Om du tittar på en bil med såna dämpare, se då till att verkligen testa så att de funkar, för det är ingen billig historia att köpa på Volvo! Taklucka finns då och då när man tittar på blocket, men det är helt klart en fördel om bilen har taklucka Navigationen tycker jag är hyfsad, ju mer utrustning det är desto bättre


har för mig nivåreglering va tillval på dom 5 sitsiga =/


volvo xc90 har ju inte världens bästa fyrhjulsdrift (har ingen volvo ) så kolla så inte vinkelväxeln läcker olja å så fyrhjulsdriften verkligen fungerar. Om de funkar fråga om hylsan mellan vinkelväxeln å växelådan är bytt, om inte så pruta lite eller be dom byta den, kostar ca 1500kr i material. sen är drivlinan betydligt säkrare


Jo det vet jag Men vill ha den för komforten, säkerheten och kännslan! Sen ska jag ju dra skotern med den på vintern med. Stort tack för infon!


Mycket möjligt att det var tillval, men nivomat är att föredra! Xuri kom med viktiga saker!


Man hittar inget om xc90 som har problem med nivåreglering, bara en tråd om xc70in =P känns ju tryggt för mig


jag förstår vad du menar hämtade själver en s60 r igår, också me "dålig" fyrhjulsdrift men fan va fint dom går å skönt sitter man :p xc90in är jävligt mycket bil för pengarna å en sån med diesel drar inte så jävla mycke heller för övrigt tycker jag volvos nivomat verkar funka bra å hålla länge. Min gamla 960 hade nivomat å dom fungerade efter 15 år å 26000mil :p


Men kolla upp dämparna noga ändå!


Jaa självklart och hylsan som Xuri sa också!


Är hylsan bytt så är det bara bra!


lägg ett bud på skolans xc


Ne usch den sitter la knappt ihop längre ^^


Firmans XC90 D5 (163hk) har gått snart 60.000 mil och är från 2005. Nivåregleringen är kanon även om man drar tunga släp (tror båt och släp väger en bit över 1800kg) och det funkar kanon. Automatlådorna är lite "sliriga" i karaktären och inte så rappa som man kanske skulle vilja men funkar bra för biltypen. Helt okej bil för pengarna, jag tycker fyrhjulsdriften fyller sitt syfte.


60 tusen mil är ju onekligen imponerande! och att nivåregleringen fortfarande hänger med å funkar! Känns ju skit bra. Ja jag märkte detta då jag provkörde en -08a D5 sport och jag upplevde verkligen som du säger att det framstår som lådan slirar väldigt eller tar nån sekund att växla ner om man ska köra om eller så.. men det är ju ingen fart raket heller Tack för infon!


Verkar vara stora missförstånd angående Volvo´s AWD här. Problemen med hylsan å vinkelväxeln var ju på Visco-systemet. Killen här letar ju bil nyare än -04 och då är det Haldex som gällerKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka