Köpråd: BMW e39 528 eller Volvo s40t4

Nu är det så här att jag inte kan bestämma mig så söker hjälp! Vad skulle ni ha gjort? Har i någon månad nu vart utan min s40 (finns på min sida), bara för att kunna köpa en BMW. Letat ocoh letat efter den rätta BMWn nu med mpkt och extrautrustning, taklucka osvosv, och varit klocksäker på att jag vill ha en sådan! Men nu kommer kruxet att man mer och mer börjar sakna sin gamla t4, självklart är det -99ans årsmodell jag är ute efter då! Och som jag tidigare undrade, vad skulle ni ha gjort och vad tycker ni jag ska göra?Svar på inlägget: Köpråd: BMW e39 528 eller Volvo s40t4Min första tanke är om du behöver en bil eller om du har möjlighet att vänta tills den rätta bilen kommer ut på annons?


åker runt i en äckel740 nu...så inget panikköp måste göras, och självklart kommer jag vänta tills den rätte kommer ut på annons!


s40 !!!


Folk generellt som har fina bilar som de tar hand om, vinterkör oftast inte de. Jag har fyra polare, roligt nog har vi alla e39or, dock bara jag som har 540, resten har 525or. Vi alla har ställt in våra bilar inför vintern. Många ska sälja sina till våren, så jag tror att det är fler som tänker så. Så vänta till våren så kommer nog fler att dyka upp, säkert "den rätte" också! Lycka till.


Okok tack du!


Leta vidare och vänta då hela världen är full av gamla bilar. Generellt är bilar billigare på hösten än våren. Det du kan ha tur med är om du hittar någon äldre person som säljer sin bil nu till vintern för att de bestämt sig för att sluta köra, eller skaffa mindre bil och att det passar sig nu till vintern. En fin bil du köper på våren kommer säkerligen vara finare på ytan men kanske hårdare körd och samtidigt dyrare.


Då tycker jag du skall vänta på rätt att bil blir till salu, oavsett om det blir en BMW 528i eller om du ändrar dig och köper en S40 T4 igen. Jag hade dock personligen varit lite restriktiv mot att köpa en modell jag ägt tidigare eftersom det blir samma sak igen, och för att åtminstone jag oftast fäster mig lika mycket vid exemplaret som vid modellen. Ett nytt exemplar av samma modell behöver man nödvändigtvis inte tycka lika bra om som det gamla.


mmm kan så vara...och självklart kommer jag vänta nu så att man inte gör något idiotköp, som man gjorde med 740 -.- får se om det kommer upp någon fin s40 på blocket och kolla om man har samma tycke för den som man haft för den gamla.


Har du en fräsch e39 kommer du inte vilja ha s40 igen kan jag lova. Saknar inte min v40 för fem öre, känns som att sitta i en bil som är byggt i plast..


får man fråga varför folk lägger sina bilar i garage inför vinter? eller ställer av dom . vad är meningen med detta? för att förhindra att bilen rostar eller? för jag fattar nada varför man skulle göra så..slaylix sa för några rader sen att han ska lämna sin 540 i garage för vinter? skulle aldrig göra så..vad ska man köra annars på vinter? än sin underbara bmw-volvo- etc? @ kolsvajansson ; har sett massssvis med 528or 530or ute på blocket dom här sista dagarna..bara o dra o köpa en? det är inte som att alla är slutkörda precis. som folk har redan skrivit tidigare kan man inte ens jämföra s40 mot e39..kanske s60..men absolut inte s40.


Självklart finns det massor ute på blocket, men man tar inte den första man ser


Åk och provkör en e39,


Ska göra det;) måste se om man trivs i bilen;)


he gör man


har haft en e34 tidigare och den trivdes man ju i...men i s40 kände man sig som en gud! så vi får se om den känslan fortfarande finns kvar, eller om den finns i e39


någon koll på hur s60t5 från 01-02 är? sönderkörda hela bunten eller?


Att ens jämföra en e39 med en s40. Tro mig, en e39 är mycket bekvämare än valfri ny s40/v50... Farsan kör en e39 och provkörde en ny s60 några månader sedan, han sa typ så här, "aldrig att jag köper annat än BMW"


testade en s60 med 140 hästars motor för 2 månader sen. hade gått 17.000 mil. min e39 har gåt 27.000 tyckte att volvons växellåda var lite sådär..och lite plastig inredning? men annars har jag alltid tyckt att s60 var fina bilar.


S60 har funnits i släkten ända sedan de började tillverkas, men dock aldrig en t5 och därför mkt nyfiken på hur dessa från 01-02 håller ihop idag?Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka