Köpråd: Renault Scénic 2.0 Automat -04 (länk)

Inga kvalitetsvagnar precis. Det vet jag. En kompis som är bilhandlare har denna och mycket riktigt har mjukvaran till lådan strulat. Nu är den ok. För tillfället... Kan köpa den mycket billigt och är tänkt till tjejen plus att det är bra att ha en lite större bil med drag hemma även på vintern... Är lådan ett problembarn? Allt annat fungerar. Vågar jag? http://www.blocket.se/goteborg/Renault_ . 15&w=1 Update: Denna är inte den bilen med strulande låda... Var en exakt likadan. Den är "helt okey" som han uttryckte det...Svar på inlägget: Köpråd: Renault Scénic 2.0 Automat -04 (länk)bra bil men jag vet inget om automatlådan, jag har åkte i en sån i somras ger den bra betyg.


Varför inte, trots att de kanske har en benägenhet att krångla så är det inte några dåliga bilar utan tvärt om är det svårt att hitta något alternativ med den komforten och säkerheten för samma pengar. Får du den dessutom riktigt billigt har du all chans i världen att få mycket bil för pengarna även om den så hittar på något hyss. Om det sedan finns någon specifik svaghet på modellen eller lådan har jag ingen aning om, mer än att något i bakhuvudet viskar om dyrt kamremsbyte vilket framför allt gäller alternativet med turbo. Men om ingen här vet måste en Renaultverkstad kunna svara på vad man bör se upp med?


Kamremsbyte är tydligen gjort. Mest bekymrad över lådan. Sen att elfel dyker upp det vet jag men är ju eltekniker till yrket... Denna ska dock fungera i "all el" Även ACC kyler så klart. För andra som läser tråden är en verklig siffra på bränsleförbrukning av intresse. De brukar gå billigt när de väl går... Jag får låna bilen i ett dygn på måndag-tisdag. Då kommer det nog mer frågor/bilder.


Nu fanns det bara fem bilar på spritmonitor.se och det gör inte snittsiffrorna särskilt tillförlitliga, men snittet där ligger på kanske lite väl höga 9.78L/100Km. Om du istället trycker på respektive länk och kollar kanske du får dig en bild av vad den drar, det höga snittet verkar komma av att främst två av ägarna kört mycket stadstrafik med riktigt hög snittförbrukning över ett par tankar. http://www.spritmonitor.de/de/uebersich . owerunit=2Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka