BMW M5 E39, köpråd/ ägandekostnader.

Hej! Har kollat efter inlägg men alla är ett par år gamla så vill ha fräsch info om vad man betalar för en M5 e39 i ägandekostnad, service, osv? Vågar man köpa en -00 eller är det en tickande bomb med vanos mm? All info mottages, även för och nackdelar tack!Svar på inlägget: BMW M5 E39, köpråd/ ägandekostnader.hade inte du uppe en tråd om m3 köpråd precis? mycket köprådstrådar finns på autopower.se börja läsdär


Stämmer! men väljer mellan dom och autopower har inga nyare trådar....


Om du oroas av ägandekostnaderna redan NU så föreslår jag att du tittar på andra billigare (läs motorsvagare!) bilar. Samtliga M-modeller är dyra att försäkra, sevicen behöver inte bli dyr alls, om man har kunskapen att serva själv. Att lämna iväg blir i regel dyrt, räkna med att en Insp 2 landar på mellan 7-12" iaf... Standard fel på M5 E39: Koppling (ger alltid upp förr eller senare, jag fick byta vid 12500 mil). Bränslepumpen ger oxå upp i regel (jag bytte min nyligen vid 14000 mil). Luftmassemätarna brukar oxå behövas bytas (har inte bytt dessa på min, men kommer göra det "bara för att"). Vanos-problemet är mer ett forumproblem än ett reellt, men visst förekommer det att Vanos går sönder. Att Vanos "dieslar" på tomgång är OK, så länge effekten finns!


Jag sa aldrig att jag är orolig över kostnaden,, men är väl aldrig fel att veta ändå? Har läst om vanosen och det står mycket om folk som bytt den, men du menar att det inte är så vanligt att dom tappar kraft utan mest att dom låter dieselknack? som det låter men skulle du avråda från en -00?


har själv en m5 -00, och det är ju som du säkert redan vet inte dom billigaste bilarna att äga men så fruktasvärt dyra är dom inte heller om man inte ska lämna in på verkstad för minsta sak. saker som har tendens att gå itu är: luftmassemätare, kamaxelgivare, koppling (beror ofta på handhavande fel också), soppapumpar, och ibland även solenioderna till vanos enheten, dom går att få omlöddade. det är grymt sällan att vanos "rasar" rent mekaniskt, det är ofta runtomkringliggande saker som igentligen inte kräver att man byter hela enheten ett vanligt fenomen är också dieselljudet på tomgång, samt om man har bilar innan 01 så har vanosenheten ingen backventil så oljan rinner ut ur vanosen när motorn stängs, vilket då leder till att man kan få ett rasslande ljud vid uppstart när bilen är varm efter att den har stått säg 1 timme. Men det är grymt prisvärda bilar, effekt,komfort och stilrena.


Nyare bilar har vissa uppgraderingar (bla "annan cylinderhoning", backventil på Vanos osv) dessa förbättringar kom i steg, första kom -00 sedan kom ännu en -01, jag har INTE full koll på detta. Min egna är en mycket tidig bil, tillverkad juli -98, till o med en förseriebil med vissa "hemliga" data. Just mitt exemplar har varit testkörd av en engelsk tidning (Car december -98, har ett ex av tidningen...) så det är en sk "pressbil" som har fått motoreffekten kontrollerad (har mejl på detta från självaste M Gmbh). Hur som så går den bättre än helfrisk M3 E46. Mitt råd är att välja den bästa bilen inom din budget, vilket nödvändigtvis inte är den nyaste. Bilar runt 70" är i regel mer eller mindre "lik". Skall du ha en vettig M5 E39 får du räkna med att slanta upp iaf 100". Tappar de kraft är det mer troligt att LMM gjort sitt, Vanos brukar i regel bara "diesla", men givetvis finns det undantag. Och även om Vanos går sönder så är det mycket ovanligt att "hela Vanosen" pajjar, ofta är det tex en solenoid som behöver bytas, eller att Vanosens gummtätningar har sett sina bästa dagar. Det är bara BMW som ägnar sig åt att byta den kompletta Vanosen, en kunnig verkstad kan renovera upp den befintliga till så gott som nyskick. Det finns företag i tex USA som säljer färdigrenoverade Vanos-enheter för i runda slängar runt 5000 kr har jag för mig.


okej tack för ett bra svar Sv3nss0n! nej jag vet att det kostar, men som sagt vill veta info och kostnader som alla andra bilspekulanter smågrejer går sönder på alla bilar så dessa saker är inget som jag skulle tveka för och kollar på miltal runt 13xxx. Vanosrassel vad jag förstått påverkar inte motorn på negativa sätt i prestanda och hållbarhet men ska såklart bytas men bra att lyssna efter vid köp, hur är det med basckventilen som gör att oljan rinner ur vanosen? påverkar den motorn på något negativt sätt? Något mer att titta/lyssna på vid köp när man har bilen framför sig?


Checklista.... 1: När byttes kopplingen? Vet ej/inte bytt? Räkna kallt med att få byta den. Kostnad från 8000kr inkl arbete 2: Bränslepumpen bytte? Vet ej/inte bytt? Räkna kallt med att få byta den. Kostnad från ca 4000 om du byter själv 3: LMM bytta? Vet ej/inte bytt? Räkna kallt med att få byta de. Kostnad typ 5000kr för båda, lätta att byta 4: ROST, kolla alla falser, vid/runt tankluckan. 5: Oljeläckage? 6: Bromsskivor är inte gratis... 7: Avgasvärdena...Kan bli dyrt att åtgärda... 8: Skrammel när du kör över ojämnheter? Dags att se över bussningar/leder mm...


nej motorerna innan 01 är inte sämre men dom allra tidigaste 99orna och 00 fram till mars hade andra cylinderfoder som gjorde att dom gärna drack lite mer olja. men annars är det att den ska kännas fast och stabil i väghållningen, kolla upp vad det kan vara om där är vibrationer, kolla bromsarnas skick då dessa är dyra att byta. men i övrigt är det som vilken bil somhellst allmänna skicket.


Tack för bra svar du med dawwe låter bra, känns som man har mer kött på benen nu för dom trådar jag läst så var det "en tickande bomb" med -99 och -00 men det var nog folk som inte vet vad dom snackar om... jag kollar på -00 i 100k klassen, jag kommer bruka min endast på sommaren och då bara helger och nöjeskörning.


Okej låter rimligt! Har ni något tips på någon bra sida där dom säljer delar till M5?


Det är en M, låt den förbli en M, köp hos BMW. Är du medlem i BMW CS har man bra rabatt hos vissa ÅF (upp till 15%). Bromsskivor kan man säkert hitta på ebay.de, chassiedelar med men frågan är hur kvaliteten är, det är dyrt att byta två gånger.


ja klart den ska förbli en M,, ska kolla BMW CS


Blev det nån M5 E39 webern? Jag gjorde en liten sida med information och tips om bilarna, då det bara finns löst snack online och inget organiserat. Du kan ta en titt på det och se om det är till hjälp: http://www.m5portal.com/forum/e39m5_main_index.asp Finn numera en hel del info i M5-forumet även om E39orna (bilar till salu mm). Vi har ett bra rabattavtal med Tyskland för originaldelar. Jag har inte sett nåt som är billigare, inte om man plockar på lite grejer (typ ett oljefilter och tändstift lönar sig inte pga frakten). Jag är själv ute efter en. Dock lite dåligt med exemplar just nu. Mest drömmare och dyra bilar. Men det lär komma in en hel del exemplar om någon månad.


HD91 tack så mycket! Har inte köpt någon än för vill vänta till våren då det som sagt inte finns några bra exemplar än och vill ändå inte vinterköra den Ska kolla in sidan


Kanske lite sent , men skulle aldrig köpa en E39 M5 före -01 pga kolvringarna om det inte finns kvitton på byten av dom. Det mesta felen på M5 går ju att fixa men att byta kolvringar är omfattande,tidskrävande och dyyyrt om man inte gör jobbet själv. Vilket man inte gör om man inte har skruvat motorer tidigare. Det finns enklare motorer att ge sig på.


webern: ja, ta en titt! Sidan växer lite varje dag. Du kan även ställa en fråga där om specifika objekt, den dagen du hittat nåt intressant. Finns redan trådar om vissa E39or. Värt att veta är att det finns 00or som har den "nya" motorn. Det verkar vara en missuppfattning att man bara behöver leta faceliftbilar men så är det alltså inte. Här finns lite info om vilka ändringar som BMW gjort samt kända fel: http://www.m5portal.com/forum/e39m5_maengel.asp Sen får man tänka på att det kan finnas (finns) äldre bilar som har bytt motor eller fått den uppgraderad i efterhand. Har nån papper på sånt byte så skulle jag inte tveka på en 99a eller en tidig 00a om allt känns bra i övrigt. Vissa tidiga bilar har heller ingen oljetörst. Kan nog bero på mycket, hur den körts in, vilka oljor som använts etc. Tidiga bilar ska bara servas med 10W60. Från 3/2000 funkar det med en tunnare.


Tack så mycket för grym info HD91 och Jonex!! jag kommer definitivt använda den sidan mkt framöver, har hållt koll på bilar till salu hela vintern nu och visst finns det någon som vart intressant men hoppas det kommer fler till våren nu hittade dock inget salutorg med E39:or på den sidan så vore schysst om du kunde länka den HD91?


Var en 00a på 16900 mil på Blocket igår för 69900 kr, men den blev såld på 4-5 timmar. Den billigaste jag känner till låg på 49000 men hade då gått 28000. Verkar som folks gräns ligger runt 80k på tidiga bilar. Över det är det ganska dött på 99 och 00, om dom inte gått väldigt lite eller är i ett absolut perfekt skick. Just nu finns det ingen E39 till salu på sajten. Har inte spridit ut länkarna så mycket, men det är ju förstås välkommet att annonsera gratis för den som ska sälja eller köpa en M5 E39. Det går att läsa om exemplar till salu eller ställa frågor i E39-forumet: http://www.m5portal.com/forum/forum.asp . FORUM_ID=5 (man behöver vara medlem i forumet för att kunna läsa alla svaren). Vad har du tänkt dig för färg och utrustning? Eller går det bra med vilket som? Jag vet inte riktigt vad jag vill ha. Till bra pris tar man nog vad som helstKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka