Köpråd: Saab 9-5 3.o tdi...

Lite skepiskt lagd till Saab men kan detta vara något? Eller är det "fel" motor? Kan inget om dessa. långmilad 9-5 3.0 TDi Vector. Motorn lät gött på tomgång med rejält dieselknack och är det en Izuzumaskin? Bra med mos under huven. Rätt pris. Bilen fortf. kvar.Svar på inlägget: Köpråd: Saab 9-5 3.o tdi...Undvik automat om du vill köra snålt, 3.0 TDi är jag själv tveksam till, bättre med 2.2 eller 1.9 TID. Kolla efter rost i bakskärmarna på 9-3, de har bland de sämsta bakskärmarna jag har sett. Rostar mer än en 90 tals opel.


kör INTE en 3.0 dieslen, den är helt värdelös! ska du ha en diesel är det 2.2 eller 1.9, dom bara går och går och går!


Då glömmer vi dieseln. Tack! Vad är rimligt pris för 9-3? 21000 mil.


dock är ju saab innan 04 mkt mer osäkert kort än efter 04 med oilsludge mm men visst är de ypperligt skick me uppdaterad vevhusv vent o fullstämplad bok o bra pris så kanske


Gått en bit o jag fattar inte varför det är så dyr skatt på den? Ändå så är det 185 hästar.. Varför inte köpa Aero? Eller hur mkt är du villig o betala?


Får ge 13000:-


Du svarar dig själv i samma inlägg. Haft 4 Saabar, årsm mellan -95 o -02, aldrig haft det problemet med oilsludge, säger dock ej att det INTE finns. Min senaste går otrolig bra utan nåra som helst problem, o då ska de ju vara "problemmotorn". Dock är den väldig bra omhändertagen av förra ägarna, o det märker jag


Helt oki! Kolla bara att vevhusventilation o sånt e bytta, för det är just runt den milen grejerna börjar ge sig, o snart är vi plötsligt nere i minus 20, o den visar sitt rätta ansikte


Nu blev jag lite tveksam...


Mm, jag ÄLSKAR Saab, men tyvärr.. Vad ska du använda bilen till?


För 13000 så har du mycket bil för pengarna, det är bara att köpa den. Är du inte nöjd med den så kan du sälja den vidare för samma pengar då värdeminskningen på bilen har nått botten.


Nu råkar det vara så att 3.0 TiD Vector -03 fortfarande är kvar. "snorbilligt" Ska jag köpa eller är det att kasta pengarna i sjön trots billigt pris? 35000 mil. Servad/bes och går bra. Körde den igår efter den stått still ca 10 dagar i minusgrader. Hoppade glatt igång med gick lite oroligt i 10 sekunder. Kan bero på att jag glömde glöda... Vill ha... (Det är problemet)


inte bra när den gått så långt, motorn äter upp loppen, så ett ras är bara o vänta tyvärr


För 8 lappar är det värt och chansa kanske? Full bok. Älskar ljudet och kraften.


de vart onekligen billigt iallafall vanligt att dem rasar eller funkiee?


Funkiee har tyvärr rätt i att motorn inte håller i längden, men 8.000:- för en till synes frisk bil enligt din beskrivning måste vara ett hyfsat köp? Håller den inte bör den ha någon form av värde som reservdelar eller en kaross någon kan montera den vanliga bensinmotorn i och trimma lite grand. Är skatten betald? Om inte tror jag den ligger på nästan lika mycket som du eventuellt köper bilen för så det är värt att tänka på.


För 8 lappar är det helt klart värt det!


Cylinderfodren sjunker, det sägs att det är pga att motorn är tvärställd istället för längsmonterad som i izusun (värmeproblem), morsan har en som de har kört 15k mil med (har gått 26-27k) och inte ett problem när det gäller motorn. För 8000 så är det inte något att snacka om.


Ok. Tack för svar. Vi får se imorgon.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka