köpråd: Bmw e30 320

hade tänkt köpa en första bil för inte så mycket pengar som man kan ha som busbil finns det några kända fel på bmw e30 320 1990, något speciellt man ska kolla på om man far och tittar på en sån? hur många hästar är det och är dom diffade orginal? en bra första bil och busbil?Svar på inlägget: köpråd: Bmw e30 320Gamla och motorstarka BMW för lite pengar är sällan någon bra idé eftersom risken för att du träffar på något utslitet och dåligt skött skräp är stor. Om du skall leta efter dem så håll utkik för tecken på hård körning och se till att motorn är i bra skick. Förutsatt att bilen ägts och körts av någon vettig person och ingen som kört livet ur den stackaren är E30 en bra bil och en utmärkt busbil, men jag hade inte gått så långt att jag kallat den en bra förstabil. Det är svårt att hitta fräscha exemplar, krocksäkerheten är låg, förbrukningen på den gamla M20-sexan relativt hög och E30 kan vara lite lömskt i halka. En 320i har 129hk och ingen bromsad differential original. Vill du ha en BMW så titta efter en 5-serie E34 eller 3-serie E36 istället, de är trots allt hyfsat säkra, dricker relativt lite bränsle, går som tåget i halka och har färre svaga punkter än 3-serie E30. Men även med dem är chansen att du hittar ett fräscht exemplar till en billig slant liten. Mitt tips är att du funderar på en Mercedes istället, de påminner en hel del om BMW men chansen att du hittar ett exemplar i bra skick för en billig slant är mycket större.


okej tack


vad för Mercedes är det du tänkar på som är hyffsat lika, är dom lika myck att åka med, dra mindre soppa och ligger i samma prisklass?


Gamla Mercedes E-klass W124 är erkänd som en av de mest välbyggda bilar som gjorts, en sådan kan du hitta för 5-10.000:- om du nöjer dig med de mindre motorerna. Det är lika rejäla bilar som BMW, men "BMW kör man, Mercedes åker man" hör man ibland. Stämmer visserligen, men Mercedes är likväl roliga bilar att köra jämfört med många andra märken. Nu har du inte nämnt någon budget, men jag gissar på att följande Mercedes kan vara lämpliga:-200e, 230e eller 220e/E220 W124 mellan allt från 1985 till 1996. -190, 190e eller 190e 2.3 från allt mellan tidigt 80-tal till tidigt 90-tal. -C180, C200, C220 eller C230 Kompressor (Nåja, 230K är kanske lite dyr och ovanlig ) W202 from årsmodell 1994.


E30 har under flera års tid (och är än idag) väldigt populära busbilar hos yngre förmågor med intensiv körstil, och av just den anledningen bör man vara extra försiktig och granskande om man är spekulant på ett E30. Flera exemplar är (tyvärr) väldigt hårt, eller till och med slutkörda trots att det kanske inte framgår särskilt tydligt. Personligen rekommenderar jag istället Mercedes 190 som i flera avseenden är väldigt lik E30. Körkänslan är inte lika knivskarp som hos E30, men fortfarande tillfredsställande enligt mitt tycke. Dessutom bjuder den på bättre komfort, och risken att lyckas införskaffa ett misshandlat exemplar är betydligt mindre. Peugeot 205 GTI är ett annat alternativ som är flera resor busigare och fränare än 190, men precis som E30 är denna modell också hårt utsatt för hård körning. Fast hittar du en frisk och välvårdad E30 så har du en väldigt trevlig kamrat att manövrera på mindre och kurviga vägar


okej tack för all info


klart du ska ha en e30 !! snygga roliga bilar akta dig för rosten bara, sköt motorn väl så håller den också. Men att hitta en fin är svårt och hittar du en är de ofta ganska dyraKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka