Köpråd och erfarenheter angående bmw e30 318

Hallå! Kör just nu en 945 med dryga 40k mil på mätaren, utan turbo. Denna har jag lånat tillsvidare, jag pluggar just nu men är färdig till våren. Jag funderar hur jag ska göra när jag får jobb, om jag ska köpa loss 940in, kommer få ge kanske 5k för den och den har varit inom familjen de senaste 8 åren. Ett ganska säkert val alltså.. Problemet är att jag har börjat snöa in på Bmws äldre modeller, speciellt e30. Jag kommer att använda bilen som brukis, hittils har jag kört ca en tank i månaden så ungefär 1000 mil per år. Tycker e30 är riktigt snygg, jag har tittat över försäkring lite snabbt. Om den ska stå på mig kommer den kosta ca 6000/år + skatt som är kring 1200. Det kan bli så att den kommer stå på mina föräldrar också, beroende på hur mycket det skiljer. På något vis känner jag att Volvon är onödigt stor för mig, och många verkar tycka att e30 är riktigt roliga att köra. Jag är inte sveriges bästa mekaniker men jag har heller inte tummen mitt i handen så service osv kommer jag att göra själv. Det är alltså inga problem att köpa en som det är en del fix på, men jag vill inte behöva renovera hela motorn två gånger om året för att den ska fungera. Vilken årsmodell ska man titta in sig på? Jag hade tänkt mig en 318i, men är det innan 87 som gäller? Eller vilken motor ska man välja? Tänkte angående kamkedja/rem samt jag läste på autopower om den felkonstruerade toppen.



Svar på inlägget: Köpråd och erfarenheter angående bmw e30 318



318is ska du ha, ingen diskution om det Sen så är det ju en gammal bil, så det gäller att undersöka ordentligt. Men hittar du ett bra exemplar så håller dom riktigt bra... vet bilar som gått flera säsonger på bana utan minsta strul med motor.


Jag vill faktiskt säga emot så lite diskussion får det tyvärr bli, 318iS i all ära men priserna på den modellen är därefter och det är inte det vanligaste motoralternativet. Det är en utmärkt motor i övrigt men i prisklassen kring de 5.000:- han kan köpa ut deras Volvo för eller strax däröver är 316i-318i lite mer realistiska alternativ, vill man lägga mer pengar på en fin E30 är förstås iS eller en sexa något att satsa på. E30 är dock rolig att köra även med lite mindre effekt, 318i till och med 1987 har en skottsäker motor i form av gamla M10 och där finns inte mycket att oroa sig för. Senare 316i eller 318i har M40 med just den felkonstruerade toppen men haka inte upp dig på det. En M40 blir inte utsliten på en månad eller ens ett år utan problemen uppkommer sakta (men säkert, tyvärr) och ett fräscht exemplar har tusentals mil att ge innan du ens märker av problemen i form av att den först börjar låta illa innan den börjar gå illa. På ett bra exemplar är det endast rembyte med 4000mils intervall du behöver tänka på, en nackdel man får väga mot annat. Så leta efter en fräsch E30 om det är den du fastnat för och häng inte upp dig för mycket på vilken motor den har!


Tack för ett bra svar, nu blev jag lite gladare Jo jag har fastnat väldigt på just e30. Är det svårt att byta kamrem själv om man köper en Haynes? Jag har iallafall bestämt mig för att jag inte ska ha någon sexa, utan jag ska hålla utkik efter en relativt fin 316/318, vilken årsmodell det blir beror på vilken bil jag hittar Kan man säga något generellt kring hur långt de brukar gå? Ska man försöka hitta någon som inte har gått mer än kanske 20k? Eller är det ingen fara med 25-30k? Rent generellt alltså?


Nej så länge du inte har tummen mitt i handen utan går lugnt och metodiskt tillväga går ett rembyte att göra själv, men se till att du har gott om tid och inte börjar på en fredag kväll när du vet att du behöver bilen på måndag morgon. Åtminstone första gången innan du vet exakt vad det går ut på! Angående miltalet så spelar det ingen roll jämfört med skicket, även en M40 klarar en bra bit över 30.000mil med korrekt service men kan också låta som om den skall rasa när som helst innan mätaren står på 20.000mil. Så gå efter skicket inte mätarställningen!


Vill varna för att 316-320 ( även 318is ) är trötta bilar. Oavsett vad folk säger så tycker jag verkligen inte någon av modellerna ens är i närheten av en 325a i körglädje. Skillnaden är stor.


Jo det är klart att en 325 är roligare, men man är ju van att köra Volvo och det kan ju inte bli sämre än det Har tyvärr inte råd att äga en 325 ännu, men det finns stor risk att det blir en i framtiden!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka