Köpråd - XC90 vs Kia Sorento

Vi tycker att det är dags att byta ut familjebilen, idag en Renault Megane, till något större, gärna fyrhjulsdrift. Det känns som att vi står mellan två val. Antingen en Kia Sorento 3,3l eller Volvo XC90 2,5T. Pristaket ligger på 80,000-85,000. Kriterierna är minst följande: Skinn/läderklädsel Automatväxlad Bensindriven Fyrhjulsdriven. Dock så är det en väldig skillnad på vad man får för bil för dom pengarna. Tittar man på en Sorento så hamnar miltalet mellan 10,000-14,000 mil, helt ok enligt oss. Sneglar man på en XC90 går det upp mot 19,000-24,000 mil. Årsmodell är ungefär lika, -03-04. Hur tycker ni att vi ska resonera kring vad vi mer ska ha för kriterier? Har läst att rostskyddet inte är det bästa på Sorenton jämfört med Volvon. Men det skiljer så mycket i mil Vad säger ni? Tacksam för alla tankarSvar på inlägget: Köpråd - XC90 vs Kia SorentoHar själv som bäst fått Kias 2.7 liters V6a automat till 1.25 l / mil (dock en Sportage) En kompis hade V6an i deras Sorento, just med automat bensin. Han bytte bort den efter några månader när den låg på 1.6-1.8 milen i vardagen och aldrig under 2 med häståka efter. Han bytte till en diesel som snittar 0.75. Samma pris på diesel som bensin per liter. Halverade bränslekostnaden per månad, i hans fall från ca 8000:- till 4000:- Vet inte vad volvon drar, det kanske är lika illa?


Xc90 är lyxiga fina bilar, Kia är koreanskt skräp. Baserar det på allt som har med bilarna och göra


hangman berätta gärna vad som var skräp på din kia, för jag antar att du ägt en med tanke på att dom bara är skräp? min moder äger en kia dock en kia Rio inne på 7de året och den har fungerat felfritt. visst kia är plastigare invändigt och inte så lyxiga som en volvo! men sen är det ju upp till TS hur mycket han prioriterar lyx.


Tycker inte xc90 är så mycke å hurra över häller... Skruva en på jobbet å det enda ja kunde konstatera att den känns lika vek som en fabia i framvagnen osv. Tycker inredningen inte häller va så hävlig å ganka trist å tråkig å plasit. Kian är inget ja häller hänger i julgranen då den känns vinglig å sladdrig efter vägen men helt klart kraftigare byggd än volvon men på betydligt äldre teknik ska tilläggas. Har själv skruvat kia en gång i tiden å kan säga att dom är ganska dyra å serva å underhålla. Skulle ja valt någon av dessa blev det en kia då den fås med lägre mil än volvon och just för den bygger på äldre teknik. Men jag hade valt en diesel dåden känns som ett mer ekonomiskt val.


Det lät ju inte roligt att den var så törstig, det hade jag inte väntat mig trots den stora motorn.... Diesel lockar inte så mycket pga den dyra skatten även om man tjänar in det på bränslekostnaderna... Men det tåls att fundera på


Jag kan tänka mig att kvalitetskänslan är annorlunda i en Volvo jämfört med Kia men det är nåt jag får känna efter vid provkörning... Egentligen är det mest milen på XC90 som tar emot lite, men det behöver ju inte vara dåligt för det....


Ok, en del delade meningar, jag får se efter provkörning vad jag tycker. Tack än så länge för alla kommentarer!


Volvo rullar ju, xc90 är dock dyr i drift men det gäller väll alla bilar i den klassen. XC90 är den säkraste bilen i sin klass tror jag och köper du en sån så blir du nog inte missnöjd med den. En kompisars föräldrar har haft liknande när dom hade barnfamilj och var väldigt nöjda. Att man får en kia såpass mycket billigare beror nog på att den är såpass mycket sämre. Skulle tro att 4wd på Kian inte ens är värd namnet tex och kör man barn så väger ju säkerheten in högt och då är det volvo som gäller. Skulle inte tro att kia lägger speciellt mycket krut på tex krocksäkerhet vid älgolyckor. Ska tillägga att jag inte vet något om kia utan det är mer bara vad jag tror och har hört. Sedan undrar jag om inte T6 är ett bättre motoralternativ om ni ändå ska köra bensin + automat. Sedan får man ju alltid ställa sig denna frågan. Har du råd att inte åka svenskt?


Mycket bra aspekter du tar upp där, som säkerhet och jag håller nog med dig. Däremot är jag alltid skeptisk till motoralternativ som T5 och T6 för jag tror jämt att det är nån ungdom i keps som har buskört med den och slitit onödigt mycket på bilen, men det är bara fördomar jag har tyvärr


Xc90, Volvo är säkra bilar, speciellt om du skall köra barn! Säger inte att Kia INTE är en säker bil, men vet utav erfarenhet att Volvo tillverkar säkra robusta bilar. Även lyxigare känsla och man åker bekvämt i en volvo.


Ja jag har fastnat vid den tanken nu, men vad borde jag tänka på med tanke på miltalet, nåt annat förutom bra servicehistorik?


Mor min har en kio sorento v6 automat. Och nja du hade gärna fått köpa den om du ville. Dock avråder jag dig starkt att göra det. Sådan skit, fattar knappt att den är laglig på vägen. Som någon innan sa om fyrhjulsdriften. Det finns ta MIG fan ingen, Eller jo enligt KIA själva finns det. Men sådan skit. Bara plast och kåpor. Och svajar som en svamp på vägen. Förbrukningen kan man dock få ner, mor min snittar den på 1/L men hon kör aldrig över 90 då. Men visst e de någon som är sugen på en sådan bil kan ni höra av er. Gått runt 6 000mil


Välj volvon av de två. Men jag tycker du ska ta en titt på BMW X5. Dag och natt i skillnad mellan den och volvon. Tex http://www.blocket.se/alvsborg/Bmw_X5_3 . amp;last=1 http://www.blocket.se/vasternorrland/BM . 15&w=3


Ska jag vara riktigt ärlig så ingen av dom, Kia Sorento inte världens bästa bil, men dom nya är helt underbara men dom kostar ju som sagt mer. Volvo XC90 gammelt skit, tycker man sitter dåligt, rätt törstiga av sig dom med, dyra i drift. Som ovan sa om X5 riktigt skön bil att köra, men smakar det så kostar det Mitt tips åk till en handlare och prova dom, sitt i dom känn dig fram. Och titta dig inte blint på mil talen, en som gått 25k mil kan vara lika fin och bra som en som gått 10k mil. Allt beror på hur man tagit hand om den. Sen en liten off topic, inget som helst fel på nya Kia och Hyundai, och man ska väl tänka sig för när man själv inte har så bra bil själv innan man uttalar sig.


Om du vill ha en Sorento..kolla att kamremmen är bytt, stötte på en som remspännaren pajade på under bytet..intressting. Roliga är det annars, går som en amerikanare på vägen, vingligt med en "maffig" motor som skriker. Underredsbehandling är inte fel, men. Lågt pris har en anledning, var beredd på lös inredning fast alla skruvar sitter "fast" Som Kia själva säger: Du måste skilja på egenskap och fel.


Angående T5 och T6 motorerna så behöver du nog inte oroa dig. Finns nog inte många ungdomar som kör xc90 .


Antar att de sista var till mig och bilen jag själv kör har ja inte lagt upp ännu. Är en Audi a6 quattro 2008 3.0tdi så tycker nog jag har rätt att kommentera att KIA sorento är skit bilar. Ja dom nyare vet jag inget om men eftersom ts pratade om äldre KIA modeller. Så tycker jag allt morsans bil är en bra erfarenhet. Behöver du veta vad farsan kör också så jag skall få fortsätta kommentera på forumet. Eller nej då kanske jag inte får vara medlem för dig för han har inte en så bra bil, (som man måste ha enligt dig, för att kommentera) hans e ju en Lexus 300gs också årsmodell 2008. Så nej Ja kanske inte borde vara medlem överhuvudtaget. Idiot bara för att man inte har någon bil pa sin press, kan man för fan ha kört Eller ägt andra bilar.


Nu är jag lite färgad i mitt tips då jag är skitnöjd med funktionen hos min FORD av hedenhösteknik som är enkel och billig att reparera. http://www.blocket.se/stockholm/Ford_Ex . 12&w=3 eller kanske en ngt större:http://www.blocket.se/stockholm/Ford_Ex . 12&w=3 XC90 är trevliga, kör en 2.5t aut emellanåt inom familjen och den känns mera personbil än en USA SUV fast ungefär lika mjuk och trevlig gång, skulle dock avråda från en T6 då växellådan påstås vara lite klen samt att den har två turboaggregat vilket ökar på en ev kostnad utav byte. Sorento -04 har jag ägt en med diesel och den var bussig på alla de vis, känns mera rejäl terrängbil, men gick tyst och fint på vägen den med.


Av dessa två bilar, så XC90 utan tvekan! Undvik årsmodell 03 bara då de dras med barnsjukdomar fortfarande. Har ingen erfarenhet av Kian men jag är skeptisk till den då jag har hört och läst mycket dåligt om den. Gör så att du åker och testar båda bilarna och sedan väljer du den som känns bäst!Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka