Köpråd bas

Hej. Är ute efter en ny 12 bas, i dagsläget har jag en GAS GS1222 dubbel 4 ohm kopplad i 2 ohm 500 watt rms som drivs av ett Ampire mb400.1 som ska leverera 1x 250 Watt RMS i 4 Ohm eller 1x 400 Watt RMS an 2 Ohm. Lådan är basreflex 42 liter och röret är 10cm i diameter och 20cm långt. Orkar inte bygga om lådan, så har någon nåt tips på en bas runt 1000kr som passar lådan och steget så vore jag tacksam för tips.Svar på inlägget: Köpråd basOm du vill få till ett bra ljud är du tvungen att bygga om lådan.


Skulle säga att lådan du har är på tok för högt avstämd för att låta bra. Antingen byta ut porten till iaf 30cm. Sluta porten så att lådan blir sluten (vilket gör lådan väldigt för stor). Eller bygga ny låda (vilket rekommenderas). Finns ingen bas (som jag känner till) som låter bäst i en låda avstämd till ~48hz. Gör om, gör rätt! (antar att du har köpt den från BRL och byggt efter deras rekommendation men tyckte att röret blev för långt och kapade av det?)


Tack för svar, ja jag har byggt efter manualen till basen, inte kapat röret det står faktikst port frequency 45hz. Så din rekommendation är att ha ett längre rör så kan basen spela lägre frekvenser och där med låter det bättre?


Ok, om jag blir tvungen att bygga om vad rekommenderar du får låd volym och längd på röret? Basens värden är: fs 27 Qts 0,514 Qms 4,722 Qes 0,576 Vas 3,317 Xmax inch 0,315 Re 1,8 pe 500w/1000w Sens 90


Ja, byt ut röret till ett 30cm rör. En lägre avstämning ger oftast en mycket finare och mjukare frekvenskurva som är definitivt mer välljudande.


En bra prisvärd bas ialf har du här - SPL Dynamics V300S4 12


Aaa, fast nee. För samma pengar får du en RE SR12. Den har dubbelt så stark magnet, större slaglängd, större spole, bättre ljud och framförallt så tål den betydligt mycke mer effekt (trots vad det står på spec) Dessutom behöver den ingen plastkåpa som får magneten att se större ut och den har heller inte konan upphängd i någon form av billigt plastgummi. Och ja just det, RE SR är omkoningsbar om man nu skulle lyckas bränna den. Jag vet att alla SPL-fanatiker kommer vilja halshugga mig nu men jag har faktiskt provat båda och det är inte direkt svårt att välja.. Har någon av dom provat RE SR12 och har en annan åsikt så får dom mycket väl skriva den. http://www.autohifi.se/?category_id=251 . _id=RE-220


Har ialf använt SPL V300S4 ett tag o jag är jätte nöjd med dem.. Körde 600rms på de och de funkade riktigt bra faktiskt, Går o spela djupt med dom med. Men RE12 basarna som du nämner lär inte vara sämre som du säger nej.


Har matat min RE SR15 med 1500wrms(i 12V) och den funkar kanon! Samma motor som SR12 men större kona.


Tack för tipsen! I helgen ska jag testa att byta röret från 20 till 30cm och se om det blir bättre.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka