Köpråd: Mercedes E320 cdi -07 -09 W211

Tjo har funderingar på ny bil en Mercedes w211 320 cdi avantgarde har kollat runt ganska mycket o vet vad jag vill ha, tills jag hittade en 320 cdi avantgarde "Evo". Men vad innebär "Evo" hittar ingen info om det?? Nån som vet vad man ska tänka på vid köp av en sådan bil 2hjulsdrift vs 4hjulsdrift o vad "Evo" paketet innehåller.Svar på inlägget: Köpråd: Mercedes E320 cdi -07 -09 W211Ingen som vet??


Jag vågar inte skriva i tråden, jag blir bara sågad av de som vet bättre.


Hmm ingen som svarar iaf verkar det som =/ kanske är fel forum haha


Jag föll på beteckningen Evo där ringde ingen klocka, mig veterligen använder Mercedes ingen sådan beteckning. Nu när du frågade igen hade jag tid att söka lite grand och märkte att på många utländska forum kallades den uppdaterade varianten av 211 för Evo(lution), alltså ansiktslyftet som kom till modellår 2007. Jag hittar inte något som tyder på att Evo är ett paket, någon form att utrustning eller liknande. Däremot så verkar det som om namnet främst förekommer i Italien, så om du är spekulant på en bil där beteckningen Evo finns med kan det vara värt att kontrollera om det är en import därifrån mest för sakens skull. Däremot har Mercedes dieselmotorer med automatlåda ett mer eller mindre förekommande problem med att oljekylaren för växellådan, som är integrerad med kylaren, läcker och att vatten på så vis blandar sig med oljan i växellådan. Det orsakar skador eller ett haveri i längden, så se upp!


Okay där ser man ska forska lite i dom bilar som jag vet om. Det med oljan har jag inte tidigare hört tackar för infon.


Kolla rost och luftbälgar om den ha.nivåmatic vilket är grymt skönt å ha.med kostar multum när den pyser ihop. Inget ovanligt för mercedes utan händer likväl på audi m.m.


Jo den har ställbar luftfjädring vart rostar dom mest?


Bra fråga. Vet inte hur 211 är rostmässigt men kolla trösklar, skarvar på karossen typ vid handtag. Under lister osv. Kort sagt över allt där något är skruvat mot karossen eller ligger i mot. Vet att trösklarna rostar på w210 så kan vara ide å kolla dom med. De är väl som på dom flästa bilar.


Jag jobbar på Mercedes och kan med gott samvete säga att är inte bilen totalt misskött så behöver du inte oroa dig alls för rost. Det är sällan problem med facelift-modellen av W211 (>06) dock är delar ganska dyra om olyckan är framme.


Ok tackar för hjälpen


Okay ja det är facelift modellen som är av intresse nått mer man bör tänka på enligt dig som meck??


Det är ett bra val, dock är jag pappersvändare och ingen mekaniker tyvärr. Men som sagt, det är sällan problem med dessa bilar. Vi byter någon givare då och då sen är det väl luftbälgen.


Låter ju kanon Tar gärna emot mer info om nån mer har nått o berätta allt av intresse.


Evo betyder facelift i Italien. Är alltså bara Italienimporter som kallas Evo.


Det finns även en sport model med dubbla utblås ganska snygg den med


Aha det är så enkelt okay tack för hjälpen


Ja dom har jag sneglat på oxåKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka