Köpråd: BMW e39 96-00

Tjenare! Det är nog dags att köpa bil snart och jag har snöat in på BMW's e39 kaross runt 96-00. Så frågan är helt enkelt hur är dessa att äga? Tanken är att ha den farm och tillbaka till skolan samt att min far kommer förmodligen att ha den en del också, men så klart lite rolig körning också? Så vad säger ni är det en bra bil om man har tänkt att lägga absolut max 20000?Svar på inlägget: Köpråd: BMW e39 96-00Familjens 523iA -99 går numera bra. Vi fick kosta på nytt termostathus och lite nya slangar (det är tillverkat i plast...) men i övrigt så går den som en klocka. Bilen kokade men överlevde detta. Jag upplever bilen som rätt trång inuti. Körs mest korta sträckor och gurglar i sig en del då. Manuell eller automat? tror att automatarna är lite mer skonade från ungdomar med racingambitioner... Med lådan i sportläge tycker jag att de 170 kusarna gör ett mycket bra jobb. Vilken maskin som är "bäst" vet jag inte.


Hur är det med reservdelar m.m? jag har hört lite blandade meningar om detta. vad kan man förvänta sig för skick om man betalar 20 papp för en e39'a? Den behöver inte vara i jätte bra skick då jag gärna pillar lite själv med den men körbar ska den ju vara. Edit: jag kör familjens 9-5 05'a 2.0T med 150 hästar idag. Om jag köper en 520 med 150 hk hur skiljer dessa sig med tanke på turbo i saaben osv?.


BMW vs Saab vet jag inte. Men reservdelar tyckte jag i mitt fall inte vara dyrare än något annat. För 20 papp tycker jag du ska få en helt rostfri E39:a! Vår är det och den kostade mycket mindre.


Jag har åkt med kompisens 320 99'a en del tycker det är helt ok med kraft(150hk), skiljer det sig mycket på de ca 200 kg tyngre e39'an eller bör det vara likvärdigt?


Reservdelar kan man köpa billigt i tyskland. Många klagar på att 520 är slö men jag tyckte min gick helt ok. Min åsikt om e39 520 -98: + stolarna, mycket sköna + motorn går jämnt och fint, känns välbalanserad +mugghållarna - resten


Vad är resten? Skulle du kunna ge lite exempel?


Jag är synnerligen negativ till nyare svenssonbilar så du får väl ta det med en nypa salt, men t.ex: Trång inuti, lastutrymmet på kombin är uselt, hela bilen är fruktansvärt trist designad (en tvålkopp är mer spännande), fula mätare m.m. Hela bilen är i mitt tycke bedrövligt tråkig (och då var ändå min förra moderna bil en ford focus.........).


Det skiljer inte mycket i prestanda mellan saaben och en 520. Men det kommer däremot kännas som att 520n är mycket tröttare. Dom har en ganska tråkig motorkaraktär, jämnt drag över hela regiatret. Full acceleration i en 520 är helt odramatisk. Medans saaben rycker i ratten och du har lite turbo knuff. Därför känns saaben mycket piggare. Men min åsikt är att en 520 e39 är snuskigt trött. Pappa har en 520 och jag mår ärligt talat dåligt av att köra den.


För max 20000 tror jag inte man ska förvänta sig något superskick direkt, har ägt 5 e39or så jag vet att det finns en hel del som kan krångla. Det är spruckna kylare, glapp i leder, skeva bromsskivor, silentblock i bakvagnen som är slut, ventilkåpspackningar, fläktmotstånd, kupefläkten, kamaxelgivare, vevaxelgivare, absenheter, rost, elfel mm. 520 är för slö, 523an är som natt och dag i jämförelse med den.


Hittar du en fräsch 5-serie är det mycket bil för pengarna, de går dessutom att köra billigt om man inte endast kör runt i staden eller lämnar in bilen på en flådig BMW-verkstad mitt i storstaden för service alternativt minsta lilla reparation. Precis som för alla andra motsvarande bilar egentligen. En 520i har helt ok prestanda, jämfört med en SAAB vill BMW´s sexa ligga på lite högre varv för att vakna till ordentligt men det är en smaksak. 523i ger en helt annan prestanda medan en 528i har en lite annorlunda karaktär och är rejält stark på lägre varv men drar inte riktigt lika mycket över 5500varv/minut som de mindre motorerna gör. Bägge har ungefär samma driftkostnader som den mindre sexan med undantag för att det eventuellt tillkommer någon hundralapp i skatt och eventuellt lite högre försäkringspremie beroende på person. För 20.000:- tror jag tyvärr det är svårt att hitta en riktigt fin E39, visst man kan ha lite tur som i Dieselsmurfen´s exempel men de flesta exemplaren i den prisklassen får klassas som bruksskick och med tanke på modellens svagheter i rostskyddet kan man inte förvänta sig ett rostfritt exemplar heller utan just dörrar och baklucka lär ha åtminstone några tecken på rost. Men det är aldrig fel att ta sig en titt på några bilar, som sagt ger 523i-528i mer motor för samma pengar men samtidigt kan en 520i vara ett klipp just för att många ser förbi den modellen.


Köpte själv en 99a 528 manuel med 26.000 på mätaren. gav exakt 18.500 kr och fick även med nästan nya vinterdäck med dubb. Har ägt och äger bilen sen februari 2012, riktigt bra bil och extremt prisvärd, drar inte så mycke bensin runt 0.9-1 liter , sen att några inte tycker att den är fin samma sak kan jag tycka att samma person gillar tex den asfula 740 850 osv volvo. Det jag menar är att det är bara smaksak, slänger du in ett m paket tex för några tusen så kan ingen snacka om hur fin den är. har inte bytt så mycket faktiskt på bilen förutom kamaxelgivare, abs givare fram o bak däck. Kostade på en mindre verkstad runt 1500 för allt. Bytte olja+filter+stift själv med frugan för 1200 kr Bättre går inte. hela familjen får plats i bilen samt bagaget är väldigt fet. Satsa utan tvekan på en 528 manuel du kommer inte bli besviken, kolla inte ens på dom mindre motorerna. Det bästa med vardagen förutom att komma hem till frugan är att gasa på 2an och 3an med min 528;) Helt sjuk Vrid säger jag bara!


Tackar grymt mycket för svaren! Blir nog en e39'a i alla fall. Själva grejen med att köpa en bil var egentligen att ha något att pyssla med på fritiden då jag egentligen har tillgång till familjens 9-5'a ganska så ofta. Så att den inte är i toppskick är egentligen inget problem, blir bara mer att pyssla med


min 523a är till salu.. men touring kanske ej är interessant riktigt nöjd me bilen.. säljs pga 4x4 köp


Lite långt att åka från Lidköping bara


Tänkvärt är då att M52B25 och M52TUB25 oftast* har lite mer 170hk så för den angivna effekten så gör bilarna oftast ett väldigt bra jobb Iofs brukar automatlådorna slösa bort ganska mycket pulver innan bakhjulen. * Enligt många effektmätningar jag sett, kan plocka fram gamla inlägg om man är intresserad.


jo de e en liten bit o köra jag kanske ska bara besikta bilen o ha den som viterbil/lekbilKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka