Köpråd: BMW M3 E92 vs BMW 335i E92

Hej! kollar runt lite på BMW 335i E92 och M3 E92 men har lite svårt att bestämma sig huruvida det är värt att lägga ut de extra pengarna för att få en M3:a istället för 335an.. Är ute efter en glidarbil med kraft under huven som även ska vara bra som bruksbil som kan ta mig till och från jobbet.. Har tyvärr inte provat någon utav bilarna så svårt att veta hurvida effekten är/upplevs i de båda bilarna men kan däremot säga att jag först var ute efter en M3 E46 men efter att ha provkört en sån blev jag ganska besviken då jag hade förväntat mig mer.. så nu är jag inne på någon utav dessa istället.. -Är där bra klös i 335an? -Hur går 335an jämfört med m3an om man skulle skaffa en annan programvara? -Hur är bensinförbrukningen på de båda? -Hur funkar de båda vid eventuell vinterkörning? -Är där några större skillnader på kostnader när det gäller service? - Hur pass känsligt är det att köpa en m3a som närmar sig 10.000 mil? Jag antar att man ska försöka satsa på en svensksåld med lite mil men då de kostar en hel del mer så är frågan om man isf ska satsa på en svensksåld med fler mil på mätaren eller en importerad med mindre mil? Sen är det ju klart att m3an lockar mer, men är det värt pengarna? Ge mig så mycket tips och råd som möjligt! tack på förhandSvar på inlägget: Köpråd: BMW M3 E92 vs BMW 335i E92Om du bestämmer dig för en M3 så råkar jag veta att Molin bil i Sundsvall kommer få in en riktigt fin svart M3 inom en snar framtid med Akrapovic avgassystem = DYRT!


båda motorerna är monster fy fan.. en på 300 och en på 400 hästar nånting..vad ska du med sånn power?) om du har cashen för att kunna köra en m3 så kör med m3. tror inte det är skillnad mellan dom 2 bilarna förutom mer krut på m3 såklart. du kommer säkert ha skitroligt vilken du än väljer kom igen båda ha över 300 hk vad mer ska man ha?


Hej Var precis som du i en likadan sits för ett och ett halvt år sedan. Jag bestämde mig för 335an eftersom jag ville trimma och såg större potential i den motorn med tanke på hästar per krona. Jag har dock fått lägga ut en hel del pengar för att få bilen som jag vill ha den men det hade jag räknat med. Om jag hade valt att köra bilarna orginal hade jag valt M3. Jag har bilen som sommarbil så bryr mig inte om hur mycket bilen drar. M3or brukar dricka 2 liter milen, 335an dricker från 0.9 (140-160) motorväg till 1.5 i stan med tung fot. Båda bilar är roliga, men väljer du en 335a ta en med Msport och jag kan rekommendera automat lådan med paddlar till.


varför brukar man vilja ha hk? för det är kul så klart! måste ha körglädje i en bil ju och efter att haft 2st bilar med 300hk+ så vill man ju helst inte byta ner sig :p sen bara för att båda har över 300hk så betyder ju inte det allt, ville mest veta hur 335ans effekt kändes jämfört med M3an med tanke på att den är turbomatad och m3an är sugmotor så upplevs ju effekten helt olika (jag vet, enklast är att åka och provköra båda.. men alltid kul att höra andras åsikter också


Är ju helt klart lättare att plocka ut hk ur 335an men precis som du säger så kostar det ju en hel del och då är ju frågan om man inte ska lägga dom direkt på en M3a istället? Så du menar alltså att det krävs en del trimning för att 335an ska få det där "extra"? upplevs den som tråkig orginal? svår fråga iofs då det helt beror på vad för krav man har :p Nej tanken är väl egentligen att försöka ha en vinterbil också så förbrukningen är ju egentligen det lilla i det hela men ändå bra att veta då den kommer fungera som bruksbil under resten av året Automatlådan med paddlar är det DKGn då eller där finns paddlar till den "vanliga" automaten också?


Det värdelösa med 335 är att den inte har diffbroms men det kan man ju lösa med Quaife, men det plockar ju på lite i pengar också.


Ja, jag var tvungen att montera en sån. Men om du inte börjar trimma en massa så klarar du dig. När du går över 400 hk spinner det lite väl lätt annars. Lite trött e den som orginal ja. Ett monster nu jämfört med en sovande baby som orginal bil..


Det beror ju lite på vilken körstil man har också, ska den bara användas som sommarbil med ingen lek i kurvorna så klarar man ju sig men jag är fan allergisk mot bakhjulsdrivna bilar utan diffbroms, bilens beteende blir så mycket konsekventare med diffbroms Nu har jag givetvis ingen i 740:n men den körs inte på det sättet heller.


Jag har visserligen en cabbe men kör rätt hårt hela tiden, men det är rätt bra sug med 275 falken i marken utan diff och orginal på torr asfalt. Vid regn en annan femma.


335an saknar ju en del saker... utseende, diffbroms, sämre bromsar(?), andrahandsvärde, osv Finns dock några undantag... Kan STARKT rekommendera dig denna bilen http://rejsa.nu/forum/viewtopic.php?t=84791 Pratat en del med säljaren och det är en trevlig kille som inte sparat på något när det kommer till uppdateringar och underhåll utav bilen! Denna bilen är snabbare än en org. m3a i alla "grenar" dessutom


335! Är bromsarna lika dåliga på E9x Som på E46 så kan man lika gärna slippa dom och uppgradera 335:an direkt. Diffen är självklart. Lägger du pengarna du sparar på uppgraderingar jämfört med att köpa M3:an så får du en rätt schysst bil.


Har varken problem med bromsar eller utseende på 335an, tycker dom tar riktigt bra. En orginal 335a kanske inte e så het men det tycker jag inte en M3a är heller helt orginal.


Sen vet jag inte vad du jämför med för bromsar på en E46a. 335 fanns inte på den tiden och E90 335 har större bromsar än övriga motorfamiljen, förutom givetvis M3


han har något imot m3 e46 varför han sen bryr sig om bromsar e en bättre fråga då han mest verkar ha bilen parkerad eller gasa rakt fram Som med alla bilar så är originalbromsar skit vid hårdare körnig, så bättre klossar är alltid att föredra. Dock ska ju trådskaparen ha en "glidarbil". Men som sagt, slå ett öga på den där jag länkade, mycket fin bil för relativt lite pengar.


Vinterkörning är säker inga problem alls i någon av dom. Bägge är ju moderna kärror med massa anti-system och insprutning.. Kanske blir lite simmigt beteende bara när du kryssar genom snösträngarna med breda däck


Jo, som sagt har haft en E46 och vet vilket skit det är. Bromsarna är nått av det svagaste på den bilen, hoppas inte dom har gjort samma misstag igen med E9x? Har aldrig kört en E9x, bara kört ifrån. Så pratar om sånt jag vet till skillnad från snubben med E46:an. Alla bilar har inte skit bromsar original. Mest parkerad? Vad pratar experten om som inte ens bor i samma stad? Den används i princip varje dag mellan sena Mars till tidiga December. Kör lika mycket bana som rakt fram, även om rakt fram ställer höga krav på bromsarna då det går riktigt snabbt på vissa ställen och sen dåligt med bromssträcka. Men du har väl aldrig suttit i en snabb bil så du vet vad det innebär?


Hm...Det låter som om "någon" har insett att jänkare har en inredning av bakelit som knarrar o har sig HELA tiden, o som dessutom anser sig vara en missionär med uppdrag att "snacka skit om BMW". Nej, BMW's original bromsar är inte de bästa, men de bromsar inte sämre än vad "alla andra liknande prestandabilar" iaf om man får tro tester med bromssträckor. Har för mig att alla (??) M modeller från o med E36 3.2 har åtminstone flytande skivor fram med en minsta diameter om 315mm. Jag tycker oxå att BMW har "snålat" lite med bromsarna, men byter man belägg till lite bättre så tar de riktigt bra. Jag vet att det är "bättre" med flerkolvs ok, men man skall nog kunna köra bil bra för att dra nytta av de. Har själv 8 reps 6 kolvs-ok på min ena bil med tillhörande 355mm skivor o "sportbelägg", o visst tar de klart bättre än original, utan tvekan! MEN jag har även en annan bil där jag "bara" renoverat bromsarna (nya skivor, renoverade ok samt Yellowstuff belägg) o dessa tar oxå rikitgt riktigt bra utan att mattas. Att komma o påstå att original bromsarna är skräp när "problemet" kan rättas till rätt enkelt genom att byta till hårdare mer värmetåliga belägg visar bara att man börjar tröttna på sin "bakelit bil". Men var inte ledsen, det finns köpare till allt så länge priset är rätt. I HCT's fall tror jag bestämt att han bör satsa på en riktig bil, typ en Brabus Rocket eller möjligtvis en G-Power Hurricane, då får han prestanda som matchar hans nuvarande bil, men där kvaliteten och materialvalet är hästlängder bättre, o dessutom är allt ordentligt ihopskruvat, o man hittar ingen bakelit heller för den delen:). Gällande TS fråga: En M är mer än bara en stark motor. Det är ett koncept där man matchat motoreffekten med ett BRA chassie o byggt en bil med få svaga punkter. Jag hade valt M3.


Bakelit? Vart har du hittat bakelit i inredningen på C6? Är inte ett dugg trött på Corvetten, håller samma kvalité på inredningen som E46.an gjorde. Inget fel med det, vill ha det lätt skruvat och billigt. Lägger hellre pengarna på det viktiga i en bil, prestanda. Snackar inte skit som snubben med Passat, var inte nöjd med bromsarna..inte nöjd med mycket annat heller för den delen med E46. Kan tilläggas att när jag hade den så kostade dom runt 340k, nu ligger dom runt 150k. Då var det inte värt dom pengarna, nu? Absolut.


Ska man vara riktigt krass så är det så att ju sämre förare ju mer problem med överhettade bromsar. På bankörning är det oftast nybörjare som står med röken bolmandes ur hjulhusen, när man kört fler gånger kör man i regel snabbare och då bromsar man mindre. I vardagstrafik (kurvig sjuttioväg i dubbel laglig hastighet + moms) är det svårt att överhettta ett par orginalbromsar på en M3om man har extra bromskylning och vassare belägg.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka