Köpråd: s60t5 automat

Har en liten fundering ang automaten i en s60t5, hur länge "håller" denna, när är det en risk att köpa en automat? Vad är smartast när det gäller s60n runt 01-02, manuell eller automat?Svar på inlägget: Köpråd: s60t5 automatSka väl inte vara några problem. Åk och provkör och kontrollera att lådan växlar mjukt och fint, även under fullgasacceleration. Kolla om det framgår ifall växellådsoljan är bytt och annars kan det vara bra att göra det när bilen gått några mil. Automat är förjävla gött, men just när det gäller S60 T5 så föredrar jag personligen manuell låda eftersom det passar T5ans karaktär bra. Till skillnad mot en 2.4/2.5T så drar T5an på fullt upp till varvstopp medan lågtryckarna dör vid 5 000rpm någonstans.


Låter br! Men det är ingenting om att de brukar rasa efter 20000mil eller liknande? Bara man har servicebok och kvitton kan man vara något lugn eller?


De har jag svårt att tro. Provkör ett par stycken och se hur dem växlar bara. Hittar du en som växlar hårt och har svårt att bestämma sig om växel kan det vara läge att hoppa över just den bilen. För mycket hårdkörning är väl ingen fördel för automaterna direkt.


aaa får göra det! men alltså så tycker du att om jag nu köper en t5a så ska det vara en manuell eller?


Ja jag resonerade så att jag tyckte manuell passade motorkaraktär och biltyp lite bättre, lite sportigare. Men det är personligt och jag har inget emot automatlådor i övrigt.


okok blir i såna fall första automaten jag äger, så får ut och testa först i så fall om det är något för mig


Gör så. Det som talar för automaten är att dem eventuellt ligger lite lägre i pris eftersom dem inte är lika eftertraktade.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka