Köpråd: Passat 1,9tdi

Nu är jag igång igen Tredje köprådstråden nu men jag måste höra med panelen lite. Jag skrotade Berlingoidén då jag fick för mig att jag skulle köpa 4wd.. efter att ha letat igenom marknaden verkar det ända dugliga med 4wd och snål diesel och i min budget vara Passat alt A4. Just nu är en Passat -00 31500mil som lockar mest. Vad ska jag tänka på, sitter det torsen på dessa och hur är fyrhjulsdriften, driftsäker?Svar på inlägget: Köpråd: Passat 1,9tdiJa, sitter torsendiff i Passat B5 (samma som Audi A4 B5) 50:50 drivning och kan fördelas 75:25 alt 25:75 mellan axlarna när ett hjul börjar spinna. Öppna diffar både fram och bak som kan bromsas upp till 80km/h med hjälp av ABS sensorn kallad EDL.


Gött


har själv en 99:a TDI Syncro. är väldigt nöjd med den bortsett från att den går i safe läge när man har gasat ur den en del. blir tvungen att slå av/på tändningen så går den normalt igen.. detta fenomen verkar vara ganska vanligt på dessa motorer. och det kan bero på en hel del olika saker.. har bytt nästan allt förutom WG o turbo på min. och det blir ingen skillnad. så när du är ute o provkör så lägg i 5an i 90, ge full sula. min går i safe mode redan i 110 om jag gör så. en polare som har samma problem kan hålla till 140. i övrigt så är jag tvärnöjd med bilen. så länge man "svensson" åker så märker man inte av det. //BjackeKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka