Köpråd: V50 2004-2006

Hej! funderar på en V50 mellan 2004 och 2006. vet inget om dessa bilar. är de bra? vad är vanliga felen på de? vad ska man kolla på när man kikar på en? hur mycket ska miltalet vara som max? är det värt att satsa på 1.6orna/1.8orna? eller e de jävligt klena? vad är det för skillnad mellan T5 och en vanlig v50? genomsnittliga priset? Tacksam för alla råd och tips!!Svar på inlägget: Köpråd: V50 2004-2006Det återkallades runt 20.000 bilar i Sverige pga ett fel i PEM enheten, dvs en elektronisk styrenhet för bensinpumpen. Kolla upp om bilen varit på service för detta hos auktoriserad Volvo verkstad. Annars är det en bra bil, men hitta en begagnad som har mycket utrustning eftersom detta kostade extra. T5 modellen är starkare och också dyrare att äga, men 1,8 är lagom. För mer info får du nog söka om det står något på nätet om modellen...


Okej tack för svaret! men t5orna e de turbo modellerna va? inget skiljer med utrustningen osv? har miltalet något betydelse? är det kamrem eller kamkjedia på de?


inga som har kört eller kan något om dessa bilar?


stämmer att t5 är en turbo och precis som namnet antyder så är det en 5 cylinders turbo motor


okej tackar tackar


vilken utrustnings paket ska man ta? och va äre för skillnad mellan de? visa säger att kinetic är business.. men när jag kollar på kinetic bilarna så finns inte inte spec mycket utrustningar det känns som bas paket liksom.. tacksam om någon kunde förklara.


I Sverige bytte man namn från Business till Kinetic på MY06. Dock kan man se spår av det utländska utrustningsnamnet (Kinetic) innanför höger framdörr även på MY05. Business eller Kinetic har inte lackade trösklar utan då måste man upp en utrustningsnivå, Business+ (MY05) respektive Momentum (MY06) Datum för tagen i trafik är ganska ointressant för vilket MY bilen har utan det är tillverkningsdatum som är intressant. Tionde tecknet från vänster i chassienumret talar om bilens MY. http://www.jagrullar.se/forum/viewtopic . mp;t=27640 finns på volvos egna forum är precis samma sak sedan om man vill ha ett paket större så är det ju momentum eller det värsta som är summum vet att summum bland annat har skinnstolar och lite annat lulllull har för mig att momentum skulle ha halvskinn men inte helt 100 där ( själv vart spekulant på en v50 ) och sedan har du ju det minsta paketet som du själv skrev högst upp . så simplast 1 kinetic mera utrustning 2 momentum mest utrustning 3 summum ett tips är att gå in på tex blocket och söka på bara kinetic och sedan välja v 50 och se om det är nog med utrustning för dina krav och sedan göra samma med dom två andra för att jämföra. och hur mycket kör du per år ? finns ju även alternativ med dieselmotorer , fördelen med en v50 diesel är att den har partikelfilter = inte svin hög skatt som på gamla dieslar. man får lägre förbrukning och mera vrid med en diesel . sedan så är ju en t5a en helt underbar maskin ! men får säga att en 1.8 räcker gott och väl i denna bilen, själv kört en v50 med den motorn och kan inte påstå att jag skulle kunna kalla den för slö , dock så får man ju inte riktigt den där nöjes faktorn när man trycker på gaspedalen med den motorn ! finns med en 2.0 diesel på 136 häst och även en 180 hästars diesel femma vid dom årsmodellerna som du kollar på sedan finns bensinarna 1,6 1,8 2,4 om man ska ha sugisar ( dvs utan turbo ) och sedan har man vad jag vet på dom årsmodellerna bara en t5a att välja på om det gäller turbo ( inte alls påläst om volvos bensinare)


Jag har en V50 -05, motorn är en 1,8. Motorn är inte den roligaste men den fungerar mer än väl. Har du tänkt att bara bruka bilen för att frakta röven i så är den utmärkt. Den är inte direkt för att ligga och rulla motorväg då jag upplever att den varvar ganska mycket i motorvägsfart.


skulle köra på en 2.0 d alla dagar i veckan och ett chip på den så blir det en mycket trevlig motor ! ( lite seg annars för att vara en diesel) billigare skatt än d5 lägre förbrukning . helt enkelt blilligare att ägaKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka