Köpråd kylare hot rod.

Jag är på jakt efter en ny kylare till min hot Rod, men hittar ingen bra svensk sida som säljer det. Vore tacksam om ni vet någon som bygger nya kylare eller som kan tänka sej ha någon i lager. Tack på förhand.



Svar på inlägget: Köpråd kylare hot rod.



vad ska det vara för mått på kylaren samt storlek på kylslanganslutningarna samt var de sitter så kan vi hjälpa dig lättare


Det var en bra tanke. Kollar det imorgon när jag ska till garaget. Tack så länge.


Det kan ju även vara värt att fundera på vilken typ av kylarpaket du ska ha rent utseendemässigt. Om det är en synlig kylare så spelar utseendet på själva kylarkanalerna roll. Kanske är det värt att leta fram en gammal mässingskylare från en tidsenlig bil? Ebay i England är din vän.


Utseendet är självklart, men funktionen är viktigare. Har heller inget annat på bilen som är riktigt tidsenligt. Bilen är byggd mer åt race hållet.


Nu har jag varit och fixat lite mer info om storlek och dyrligt. Gammal kylare:Berdd: 43.5 cm Höjd: 47.5 cm Djup: 8cm Maxstorlek på ny kylare: Bredd: 46 cm Höjd: 52 cm Djup: Anpassningsbart men mellan 8-14 cm Beroende på om jag ska ha en sugande eller tryckande elfläkt. Kopplingarna sitter på höger sida men hittar jag en bra kylare så får jag lösa det sen. Kopplingarna är ca: 4cm. Motorn som ska kylas är en 351 Windsor med ca 400hk + 100 hk lustgas. Bilen kommer brukas både på gatan och strippen. Hoppas på hjälp från alla kunniga som finns här på garaget. Hoppas att infon hjälper er. Tack på förhand



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka